Merre korcsolyázhatunk idén Budapesten?

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

varosligeti_mujegpalya_02

A klasszikus Városligeti Műjégpálya és az Aréna Jégterasz mellett az adventi vásárokhoz kapcsolódóan több helyen várnak benneteket november végétől szabadtéri korcsolyapályával (sok helyszínen ingyenesen) ebben az évben is pl. a Bazilikánál, Óbudán, Újpesten, Zuglóban és a Bálnánál. Budapesti szabadtéri jégpályakörkép hasznos információkkal, illetve néhány fedett pálya, amely szintén nyitott bizonyos időpontokban a nagyközönség számára is.

SZABADTÉRI PÁLYÁK

Városligeti Műjégpálya

varosligeti_mujegpalya_03

Budapest legnagyobb jégpályája a Városligetben idén is megnyitotta kapuit. Hétköznap a diákjegy 1000 Ft-ba (péntek délutántól 1500 Ft), a felnőtt jegy 1500 Ft-ba (péntek délutántól 2000 Ft) kerül, 6 éves kor alatt továbbra is ingyenes. A nyitva tartásról, árakról és bérelésről bővebb információt a Városligeti Műjégpálya oldalán találtok. December 24-én zárva, december 31-én és január 1-jén rövidített nyitva tartás.

Jégterasz

arena_jegterasz

Egészen február végéig vár benneteket az Aréna Pláza előtti Jégterasz. Pénteken és szombaton 23 óráig tart nyitva a pálya. Hétköznap felnőtteknek 1300 Ft, gyerekeknek 1000 Ft, a családi belépő: 3600 Ft, hétvégén felnőtteknek 1600 Ft, gyerekeknek 1300 Ft, a családi belépő 4500 Ft (2 felnőtt + 2 gyerek). Egyéb árakat itt találtok.

Adventi Ünnep a Bazilikánál

MGB_1649.jpg

Idén is ingyenes koripálya vár benneteket az Adventi Ünnep a Bazilikánál rendezvényen november 26-ától. Valószínűleg hétköznapokon óvodás csoportokat és általános iskolás osztályokat fogadnak majd, és ismét a délután és a hétvége lesz nyitott. A műlapos pálya csak 14 éves kor alatt használható, úgyhogy készüljetek arra, hogy kisebb gyerekekkel nem tudtok bemenni segíteni. Viszont a bérlés ingyenes, és lesz megint oktatás is. Január 2-áig tartanak nyitva.

Advent Óbudán

obuda_jegpalya

Érdemes ellátogatni az óbudai Fő térre is. Mi tavaly többször itt gyakoroltunk. 🙂 Az Advent Óbudán rendezvényén a jégpálya használata ingyenes, és már 26-os lábra is bérelhettek korcsolyát. Idén november 26-án nyitnak és általában február végéig várják a korcsolyázókat 8 és 22 óra között. Első korizásra és egy kis gyakorlásra remek helyszín. A bérlés felnőtteknek 600 Ft, gyerekeknek 400 Ft/óra. A Csobánka téren is lesz ismét pálya az idei évben, amely november 26-ától 8-20 óra között tart nyitva.

Kerületi kisebbek…

balna_jegpalya

Újpest
Az ingyenes Újpesti jégpálya idén is vár benneteket november 26-ától január végéig az újpesti Szent István téren. Korcsolya itt is bérelhető, kesztyű használata kötelező!

Müpa jégpálya (meghosszabbítva január 29-éig!)
Az idei adventi és ünnepi időszak újdonsága, hogy jégpálya is várja a Müpába érkezőket a cirkuszi sátorban és az épületben tartott programok mellett. A 400 négyzetméteres, valódi jeges síkon a Müpa Rádió két csatornájának (Easy, Symphony) zenéjére róhatják a köröket a korcsolyázók. Érvényes Müpa-jeggyel a pálya egy alkalommal ingyenesen használható. A kiszolgáló épületrészben kölcsönözhető korcsolyák, forralt borok és egyéb téli ínyencségek várják a vendégeket. Nyitvatartás hétköznap: 14:00-20:00, hétvégén: 10:00-20:00. Nyitvatartás az iskolaszünetben: december 22. és január 2. között (kivéve az ünnepnapokat): 10:00-20:00, december 24-én: zárva, december 25-én és 26-án, valamint január 1-jén: 14:00-20:00

Józsefváros (december 30-áig!)
A Bálna mellett december 3-ától 30-áig ismét ingyenes jégpálya nyílik a Bálna Advent programsorozat keretében. Részletes infók és nyitva tartás itt.

Zugló
A zuglói Bosnyák téren tavaly először volt koripálya, és idén is lesz advent 1. vasárnapjától februárig.

Budafok
Budafok központjának új közösségi terén, a Szomszédok Piaca előtti téren, idén először lesz koripálya. December 1-jétől három hónapon át várják majd a korcsolyázni vágyókat. Nyitva minden nap 8:00-14:00 és 15:00-20:00, pénteken és szombaton 22:00-ig. Belépőjegy 500 Ft/alkalom, korcsolya bérleti díja 1000 Ft/alkalom, korcsolya élezés 1500 Ft/pár. További információk itt.

Terézváros
A VI. kerületi Hunyadi téren december 1-jétől újra megnyitja kapuit a terézvárosi lakosok számára ingyen használható jégpálya. A pálya hétköznaponként 8 és 20 óra között tart nyitva. Reggel 8-tól 14 óráig a terézvárosi intézmények gyermekcsoportjai élveznek elsőbbséget, a lakosságot 14 órától várják. Hétvégenként, ünnepnapokon, illetve az iskolai téli szünet idején a kerületi lakosok bármilyen időpontban igénybe vehetik a korcsolyapályát. December 24-én a pálya 14 óráig, december 31-én 16 óráig, január 1-jén pedig 12 órától lesz nyitva.

Várkert Bazár – I. kerület (december 23-án zár!)
Idén a Várkert Bazár előtt is találtok egy kisebb, műanyag borítású pályát, amit ingyenesen használhattok, és bérlésre is van lehetőség (26-os mérettől). A kilátás pedig mesés. Nem beszélve a vasárnap délutáni ingyenes ünnepváró programokról.

Pestszentlőrinc-Pestszentimre
A XVIII. kerületben az elmúlt évhez hasonlóan idén is fedett lesz a jégpálya a régi piactéren. November 26-ától a tervek szerint egészen február 19-ig várják majd a korcsolyázókat. Részletek itt.

Asia Center – XV. kerület
Az Asia JégCenter december elejétől egészen a szezon végéig, február 28-ig üzemel az AsiaCenter két épülete közötti téren. Az korcsolyapálya használata saját korcsolyával ingyenes, felszerelés kedvező áron bérelhető a helyszínen. A jégen hétköznap 15 órától, hétvégén pedig már délelőtt 10 órától lehet csúszkálni.

Józsefváros – Horváth Mihály tér
A korcsolyapályát a józsefvárosi lakosok díjmentesen használhatják, ezért a szervezők kérik a látogatókat, vigyék magukkal a lakcímkártyájukat vagy a diákigazolványukat. A korcsolyabérlés díja: 140 cm alatt 400 Ft/fő, a fölött 600 Ft/fő. A pályát más kerületekből is látogathatják, 140 cm alatt 400 Ft/fő, a fölött 600 Ft/fő belépődíj ellenében. A korcsolyapálya naponta reggel 8-tól este 20 óráig látogatható.

Csepel

November 30-tól egészen február közepéig várja a téli sportok kedvelőit a csepeli jégpálya. Idén új helyszínen, a Csepeli Szurkolói Aréna mellett állították fel a 25×30 méteres jégpályáját. A korcsolyapálya különlegessége, hogy jégfolyosó tartozik hozzá, mely két és fél méter széles és százötven méter hosszú. Jegyárak és egyéb infók itt.

FEDETT PÁLYÁK

Marczibányi Jégpálya
Az oktatás és jéghoki mellett a közönséget is várják minden nap a Marczibányi Jégpályán. Megnézhetitek a weboldalukon, hogy mikor korizhattok. A felnőtt napijegy 1650 Ft, a gyermek/ Diák/Nyugdí­jas napijegy 1200 Ft.

Jégkert a Mammutnál
Közönségjég, hoki suli, műkorcsolya tanfolyam és amatőr jégkorongosok számára egyaránt biztosítanak időt. Indulás előtt nézzetek rá a beosztásra itt. 1400 Ft a felnőtt belépő, 990 Ft a gyerekeknek, de 4000 Ft-ért családi jegy is kapható. Korcsolyát már 25-ös mérettől lehet kölcsönözni.

Jégpalota Újpesten
Egész évben korcsolyázhattok ezen a helyszínen, de itt is minden estben nézzétek meg az indulás előtt itt, hogy foglalt-e a pálya. 1 felnőtt + 1 gyerek belépője hétköznap 1400 Ft, hétvégén 2200 Ft.

Pesterzsébeti Jégcsarnok
Pesterzsébeten általában szombaton és vasárnap délután várják a nagyközönséget, sőt jégdiszkó is van, de weboldalukra mindig kiteszik a heti aktuális beosztást.

Kőbányai Jégpálya
A kőbányai pálya szintén várja a közönséget a további időpontokban.

Ha nem szeretnétek lemaradni a a legjobb hétvégi programokról, interjúkról, ajánlókról és válogatásainkról, látogassatok el a Minimatinéra, csatlakozzatok közösségi oldalunkhoz vagy iratkozzatok fel hírlevelünkre!