Könyvtári Cserepontok nyíltak – újra lehet könyvet kölcsönözni a könyvtárakból!

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Könyvtári Cserepontok

A Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár 2021. február 10-től Könyvtári Cserepont elnevezéssel, átmeneti feltételekkel könyvkölcsönzési szolgáltatást indít több fiókkönyvtárjában.

Hogyan lehet a szolgáltatást igénybe venni?

Az új Könyvtári Cserepontok a szolgáltatást kizárólag a könyvtárakba való belépés nélkül, ajtón, vagy ablakon keresztül biztosítják.
Fontos információ, hogy a FSZEK, az olvasók érdekeit szem előtt tartva, a könyvtári tagságok és kölcsönzések lejáratát ismételten meghosszabbították a jelenleg március 1-jéig érvényes korlátozásokig.

A Könyvtári Cserepontokon a következő szolgáltatásokat kínálják:

  • az olvasóknál lévő dokumentumok visszavétele,
  • kizárólag előre megrendelt, előjegyzett könyvek kölcsönzése,
  • új beiratkozás, és a zárvatartás előtt lejárt tagságok hosszabbítása
  • tartozások rendezése (elérhető a távfizetési szolgáltatás is)

A Cserepont szolgáltatás igénybevételénél is kötelező a 1,5 méter távolságtartás, illetve az orrot és a szájat eltakaró maszk viselése.

Hogyan lehet kölcsönözni?

Mivel csak előzetesen igényelt, előjegyzett könyveket lehet kölcsönözni, átmenetileg ismét ingyenessé tették az előjegyzést. Egyszerre maximum 8 példány kérhető. Az előjegyzésre 2021. február 8-tól van lehetőség.
Kölcsönzési igényetek leggyorsabban a katalógusban megtalált címeknél látható „Előjegyzés” ikonra kattintva tudjátok jelezni. Az igényeket elküldhetitek a könyvtár munkatársainak e-mailben is az adott könyvtár e-mail címére, akik minden esetben visszajelzést küldenek a kérések teljesíthetőségéről, illetve arról, hogy mikortól veheti át a keresett műveket.

A Könyvtári Cserepontok listája és elérhetősége itt érhető el a cikk végén található táblázatban.

Forrás: FSzEK

A hétvégére itt gyűjtöttük össze a legjobb családi programokat!

Ha szeretnétek a legjobb programokat, új ajánlóinkat és válogatásainkat hetente egyszer hírlevélben is megkapni, itt tudtok feliratkozni.