Könyvesbolt, kalandszoba, kávézó, előadások – új kedvencünk a Bakáts Pagony és Pagony Café Dió

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Hamar kedvencünké vált a Pagony Bakáts téri új könyvesboltja és a vele közvetlen összeköttetésben álló Pagony Café Dió, ahol minden korosztály megtalálhatja a kedvére való elfoglaltságot, és ez is volt a cél, hogy itt picik, kicsik, sulisok, kamaszok, szülők és mindenki jól érezze magát.

KÖNYVESBOLT

A könyvesbolt alsó szintjén a kicsiknek szóló könyveket találjátok, és kialakítottak egy játszósarkot konyhával, míg a felső szinten a 6+-os korosztály találhat magának olvasni valót és kuckós kialakítású sarkokat.

KÁVÉZÓ

Már a kávézó tárgyai között is visszaköszön Dániel András Kicsibácsi és Kicsinéni című könyvének hangulata, a régi darálóval, vasalóval, telefonnal. Van itt egy picike, elbújós sarok, amelyben kicsi faházat, mini golyópályát is találhatnak a gyerekek.

 A finom kávék mellett szendvicseket, leveseket, salátákat és sütiket is kóstolhattok. Ha megérkezik a jó idő, a Bakáts tér felé nyílik majd egy terasz is.

TITKOS FIÓK KALANDSZOBA

A kávézó emeletén találjátok a Titkos Fiók nevű kalandszobát. A gondolkodós, kalandos csapatjáték Dániel András Kicsibácsi és Kicsinéni című könyvének világát idézi, az egyedi hangulatú, különleges berendezések között gyerekek, családok, barátok egyaránt jól szórakozhatnak. Ráadásul angol nyelvű program is elérhető, így külföldi ismerősök, rokonok is kipróbálhatják. Itt találtok bővebb infót.

ELŐADÁSOK

A kávézóban található emeleten minden hónapban egy-egy izgalmas beszélgetéssel várja a szülőket és a gyermekirodalom iránt érdeklődőket a Pagony Szalon.

A Pagony Café Dió Facebook oldala: Pagony Café – Dió
A Bakáts téri Pagony Facebook oldala: Bakáts Pagony

Fotók: Pagony / Bogdán Petra, Minimatiné


Ha szeretnétek, hogy legjobb cikkeink és a legfrissebb híreink hetente egy alkalommal hírlevél formájában is eljussanak hozzátok, itt tudok feliratkozni. A Minimatinén új gyerekkönyvek, gasztro helyek, ingyenes programok, kirándulási ötletek, új játszóterek, életmóddal kapcsolatos cikkek is várnak rátok. A legkisebbektől az ovisokon át a kamaszokig, sőt a felnőtteknek is találhattok jó programokat!