Könyvet a karácsonyfa alá! – 1. rész

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Legjobb gyerekkönyvek a karácsonyfa alá 1.

A téli mesék és történetek válogatásunk után összegyűjtöttük további kedvenc könyveinket (főként az újdonságokból), melyeket mi is szívesen látnánk a karácsonyfa alatt vagy éppen megajándékoznánk vele barátainkat. Könyves ajánlónkban ötleteket találtok a legkisebbektől egészen a kamasz korosztályig. Íme „Könyvet a karácsonyfa alá” sorozatunk 1. része!

borisz_a szuperhős

Borisz sorozat
Mi nagyon szeretjük Radnóti Blanka által írt és illusztrált Borisz sorozatot, amelynek már a harmadik része jelent meg nemrég a Naphegy Kiadónál. Most a három kötetet együtt is megvehetitek akciós áron.

A-kad-tenger-kapitanya

A kád-tenger kapitánya
Bob Logan, elsőkönyves szerzőként korábban a Madagaszkár és a Derült égből fasírt c. mesefilmek elkészítésében vett részt, mint storyboard artist. A könyv szellemes, kissé retro rajzai remekül illeszkednek a történethez, így könnyedén éri el célközönségét, a legkisebbeket. 2 éves kortól ajánlott. A Betűtészta Kiadó további kínálatából is érdemes válogatni.

maszat_jatszik

Maszat sorozat
2-5 éveseknek ajánljuk a Maszat sorozat könyveit Berg Judittól, Agócs Írisz illusztrációival. Kötetenként két-két mesét találtok Maszatról, a kisfiúról, és legjobb barátjáról, Hóchócról. A sorozat megjelent a Pagonynál.

Azsufolthaziko

Julia Donaldson könyvei
Ha a legkisebbeknek ajándékozunk, nem nyúlhatunk mellé Julia Donaldson könyveivel: Pipp és Polli, Macskazene, Bot Benő, a Tölgyerdő meséi sorozat, illetve a legújabb A zsúfolt házikó. A sorozat megjelent a Pagonynál.

További régebbi, de jó böngészőket, lapozókat, ringatókat és egyéb könyveket találtok legkisebbeknek szóló válogatásunkban is.

kicsi_mimi

Kicsi Mimi és a Kökény ovi
Kicsi Mimi nagy változások elé néz. Nyuszimama úgy véli, kinőtték a régi üregüket, el kell költözniük, ráadásul itt az ideje, hogy Mimi elkezdjen óvodába járni. Mimi egyáltalán nem örül. Mi lesz a mohafiguráival, a gesztenyebabáival és az ágyikójával? És miért kell óvodába mennie, amikor legszívesebben otthon maradna a mamával? Tamás Zsuzsa író ezúttal két kedves mesével fordul a kisebbekhez, akik talán éppen hasonlóan nagy változások előtt állnak. Megjelent a Naphegy Kiadónál.

orfujos_mese

Orrfújós mese
Tóth Kriszta a tőle megszokott humorral ír egy fontos témáról a gyerekeket megfertőző bacikról, az orrukban tanyázó takonyról és arról, hogyan lehet őket távol tartani. Timkó Bíbor különleges figurái szerethetők és érthetővé teszik a gyerekek számára, mi történik ha egy baci megfertőzi őket. Igazán aktuális téma sok humorral. Megjelent a Central Médiacsoportnál.

varazspálca_szakszerviz

Varázspálca szakszervíz
Már nyáron, a megjelenéskor is ajánlottuk Győri Ildikó és  Sárvári-Töttős Györgyi könyvét. Tavasztól télig, óvodától iskoláig vezet végig bennünket ez a gyönyörűen illusztrált történet mindazokon a néhol apró, máskor az életünket megkeserítő konfliktusokon, amelyekben gyerek és szülő gyakran találja magát. Mesék a nemalvásról, az orvostól való félelemről, a dühkitörésekről, a vesztés nehézségéről és a mindennapi gyerekszülő konfliktusokról. Megjelent a Kolibri Kiadónál.

kuka-muvek1-virgonc-varos-unnepel

Kuka Művek 1.
Virgonc Városban, más városokhoz hasonlóan, forgalmas a belváros, a Fő utcán elegáns üzletek sorakoznak, az Óváros zsúfolt a turistáktól, míg a kertvárosi részen nyugalom honol. Van azonban egy különleges része: a Kuka Művek Hulladéktelep. Nem azért különleges, mert máshol nincs ilyen, hanem azért, mert ott tíz rendkívüli kukásautó – szemétszállító, utcaseprő, locsoló, darus és hókotró – lakik. Ők a szokásos feladataikon kívül arra is ügyelnek, hogy semmi ne történjen Virgonc Városban, ami árthat a környezetnek: szennyezi a levegőt, a vizeket, szeméttel árasztja el a tereket, veszélyezteti az emberek életét. Kukásautó rajongónak és kis környezetvédőknek, vagyis nekünk kötelező olvasmány 🙂 Zöld Panna könyve Igor Lazin rajzaival jelent meg a Móra Könyvkiadónál.

mindenki-mas-szuletesnapja

Mindenki más születésnapja
Mit csinálhat együtt a mókus és a hangya késő este? Természetesen pirosló cukorszirupot szürcsölnek, születésnapokról, tortákról, a Napról, a fenyőgyanta illatáról, a darumadárról és a nyárról beszélgetnek. Aki még nem hallotta a világszerte ismert holland író meséit, el sem tudja képzelni, hogy létezik egy különleges világ, ahol minden, de minden más. 50 válogatott mese a holland szerző tollából. Megjelent a Naphegy Kiadónál.

Feri és a csodagyár
Volt szerencsénk november végén a Kolibri Kiadó könyvbemutatóján járni, ahol Feri elvarázsolta a gyerekeket és felnőtteket egyaránt. A könyv 50 látványos és könnyen megtanulható bűvésztrükköt tartogat a gyerekek számára. A leírást fotók és rajzok teszik még érthetőbbé, a DVD-mellékleten pedig 20 trükk is megelevenedik. Megjelent a Kolibri Kiadónál.

vilaglato

Világlátó
A Világlátó nem csupán egy atlasz, annál sokkal több. Szemet gyönyörködtető térképkönyv, melynek gazdagon illusztrált oldalpárjai nemcsak földrajzi elnevezéseket tartalmaznak, hanem rengeteg egyéb információt. A térképeket nézegetve megtudhatjátok, hogy melyek egy adott ország legérdekesebb helyei, milyen állatok és növények népesítik be, melyik híres festő, tudós, zeneszerző vagy író élt és alkotott a határain belül, mik az országra jellemző ételek és italok, és milyen kulturális eseményekről nevezetes. Megjelent a Manó Könyveknél.

A sorozat 2. részét itt, a 3. részt itt olvashatjátok! Nagyon boldog, könyvekben gazdag karácsonyt kívánunk mindenkinek! 🙂

Top 12+1 ünnepre hangoló válogatásunk itt.

Nem szeretnétek lemaradni a a legjobb hétvégi programokról, interjúkról, ajánlókról és válogatásainkról? Akkor látogassatok el a Minimatinéra, csatlakozzatok közösségi oldalunkhoz vagy iratkozzatok fel hírlevelünkre! (Most egy kis meglepetéssel is kedveskedünk nektek december 20-áig, részletek itt! Ha feliratkoztatok, de mégsem kapjátok meg a hírlevelet csütörtök esténként, akkor nézzétek meg a spamek, illetve a gmailesek a promóciók között.)