Könyvek a fa alá 2. rész – újdonságok óvodásoknak

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Könyvek a fa alá 2. rész - újdonságok óvodásoknak

Lili és Pitypang, Rókamók és Círmancs, Malac és Liba, Furda borz, kedvenc járműveink, boris szakácskönyv, mesék igazi kis környezetvédőknek, és Pumukli is visszatér. Téli újdonságok óvodásoknak!

Pitypang és Lili – Pitypang és a hókutya (Pagony)

Egész nap csak esik az eső, Lili és Pitypang pedig nagyon unatkozik… Miért nem lehet kimenni a kertbe? Miért nincs akkora hó, mint anya kislánykorában? Szerencsére anyának mindig van egy jó ötlete, hogyan lehet még egy esős délután is izgalmas – még az is kiderül, hogy bent is lehet hóembert építeni! A legjobb az egészben pedig az, hogy az esőből sokszor mégiscsak hó lesz! 3-8 éveseknek ajánlott.

Rókamók és Círmacs – Rókadombon innen és túl (Cerkabella Könyvkiadó)

MESEPOGÁCSA könyvcsalád újabb kötete! Rókamók és Círmacs majdnem testvérek. Hasonlítanak, meg nem is. Civakodnak, meg nem is. Unatkozni ritkán tudnak, mert az erdei Vacoknál mindig történik valami…Szabó Imola Julianna rövid, humoros és olykor lírai meséi meglepő fordulatokat tartogatnak. Tesóknak és erdei kalandoroknak is ajánlott 3 éves kortól.

Malac és liba 3 – Gatyát fel! (Manó Könyvek)

Gatyát fel! Meg persze zoknit, pulcsit, sapkát is kell venni, ha itt az ősz, vagy megérkezett a tél. Különben könnyen megfázunk, és ki szeret betegeskedni? Malac és Liba biztosan nem. Öltözködjetek és gyógyuljatok szeleburdi hőseinkkel, mellékhatásként nevetőgörcs…3 éves kortól.

Belefér egy pici szívbe (Magvető)

Grecsó Krisztián rendhagyó könyvében gyerekversek olvashatók. A szerző kislánya, Hanna ihlette ezeket a szövegeket, de minden kisgyerek és szülő örömét lelheti bennük. Hétköznapok és ünnepnapok, az élet csecsemő-szemmagaságból: Grecsó Krisztián gyerekverseit a világra való rácsodálkozás, a dolgok megnevezése fölötti öröm mozgatja. A könyvet Baranyai (b) András nagyszerű rajzai teszik még elevenebbé. Felnőtteknek is ajánljuk!

Rubintos mesekönyv – A legszebb magyar népmesék (Scolar KID)

A Gyémánt mesekönyv sikerén fellelkesülve a Scolar Kiadó újabb meseválogatással kedveskedik a gyerekeknek. Ezúttal a legszebb magyar népmeséket gyűjtöttük csokorba, melyek között a legkisebbeknek való tréfás láncmeséktől az állatmeséken át a tündérmesékig mindenfajta népmesei klasszikust megtalálhatunk. A családi mesekönyv szereplőit Horváth Ildi lenyűgöző illusztrációi varázsolják élőkké.

Az egyszarvú, aki mindenre azt mondja: NEM (Scolar Kiadó)

A szerzőpáros Tavaszapó című könyvét már ajánlottuk mikulásos könyveink között. Ebben a történetben Önfejenci, az unikornis kitör a vattacukorvilágból, és elindul Sehova. Útközben találkozik a mosómedvével, aki sohasem figyel oda arra, amit mondanak neki, a kutyával, akinek mindig minden mindegy, és a királylánnyal, aki folyamatosan hisztizik. Ők négyen aztán jól egymásra találnak. Hiszen még dacoskodni és ellenkezni is vidámabb dolog, ha társaságban van az ember. 3-8 éveseknek ajánlott.

Pumukli és Eder mester (Ciceró)

A rosszcsont Pumukli csaknem hatvan éve bűvöli el a gyerekeket szerte a világon, kalandjaiból készült könyv, rádiójáték és filmsorozat, most pedig új köntösben mutatkozik be a kis olvasóknak.

Óvd a bolygót sorozat (Geopen Kiadó)

Csatlakozz a környezetvédők csapatához! A Víz című könyvből megtudhatod, hogyan és miért kell óvni vizeinket. A Műanyag című könyvből kiderül, miként küszöbölhetjük ki életünkből a műanyagok használatát.

Süssünk Borival! (Manó Könyvek)

A sütés gyerekjáték, ráadásul Bori kedvenc receptjeivel még talán annál is könnyebb! Bori megmutatja, hogyan süthetsz könnyedén pudingos süteményt, mogyorós tallért, cseresznyés pitét és más finomságokat. Szerinte a habverés, keverés és kóstolgatás a világon a legjobb móka. 65 ízletes recept Bori sütödéjéből – a tortáktól az apró falatkákig. Rengeteg fényképpel, melyeken lépésről-lépésre követheted a sütés folyamatát. 3 éves kortól minden kis kuktának.

Kerék mesék nagykönyve (Manó Könyvek)

Ovis  korban nagy kedvencünk volt ez a sorozat! Íme, itt a nagy finálé! Sok-sok jármű egy kötetben! De jó ennyi régi ismerőst újra látni! A Kerék mesék-sorozatból már megismert és megszeretett hősökhöz csatlakozik egy kábel- és egy konténerszállító kocsi, no meg a régóta emlegetett és ígért rendőrautó. Mire a 21 történet végére érünk, még azt is megtudhatjuk, hogy miről álmodik egy autómentő. Minden járműrajongó óvodásnak.

Furda borz kis nagy szerelme (Csirimojó Kiadó)

Furda borz, a Gyertyánoserdő széltében hosszában, de leginkább mélytében ismert építőmestere váratlanul szerelembe esik. Választottja, Szerén, a szép menyétlány kegyéért azonban meg kell küzdenie Büdönnel, a sármos görénnyel. Útjuk egy titokzatos barlangba vezet, ahol a bátor borz találékonyságának köszönhetően a veszedelmes cuppancsok és a vetélytársa fölé kerekedik, és ezzel elnyeri Szerén szívét. 3-8 éveseknek ajánlott.

Hercegnők kézikönyve (Kolibri Kiadó)

Philippa Gregory nevével már eddig is gyakran találkozhattunk a nemzetközi és hazai sikerlisták élén. Bár a leginkább történelmi tárgyú regényeiről híressé vált szerzőnő ezt a könyvet elsősorban saját lányának és unokáinak szánta, most is otthonos pályán mozog: egy királyi udvarban. A klasszikus mesevilág díszletei között íme egy vagány, minden ízében mai hercegnő, a fenséges regények koronázatlan királynőjétől a jövő uralkodóinak.

Mimó és Csipek – Születésnap újratöltve (Európalánta Közhasznú Egyesület)

Klímatudatosság gyereknyelven? Szabadságra mehet-e az áram? Mitől különleges a dinamós lámpa? Mit ejthet foglyul egy ablak? Miért vár Cserke a szélre? Mimó és Csipek a két ismert mesefigura ezúttal az energia nyomába ered. A gyerekek a mesét olvasva együtt kalandoznak Mimóval, Csipekkel és Cserkével, a rókával, akivel új küldetésük során felfedezik egy különleges ház rejtelmeit, és a fenti kérdésekre is megtalálják a választ.

Nézzétek meg az idei év legjobb ovisoknak szóló könyveit, illetve piciknek, kisiskolásoknak és a 9 év felettieknek készült összeállításainkat is!

Ősszel megjelent újdonságok óvodásoknak
Nyári újdonságok óvodásoknak
Tavaszi újdonságok óvodásoknak

18 új, karácsonyi könyv gyerekeknek összeállításunkat láttátok már?

Családi programokat Online rovatunkban találtok! Tartsatok velünk, mert rengeteg jó eseménnyel (színházi előadás, koncert, kirándulás ötlet) és könyvvel érkezünk!

Ha szeretnétek a legjobb programokat és új ajánlóinkat, válogatásainkat hetente egyszer hírlevélben is megkapni, itt tudtok feliratkozni.