Kockacukor gyerekbarát kávézó Újbudán

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Reméljük csak ideiglenesen, de zárva vannak! A Bartók Béla út vonzáskörzetében található Kockacukor gyerekbarát kávézóban jártunk néhány napja. Nemcsak kellemes hangulat fogadott, hanem szuper játékok, sok gyerekbarát megoldás, és igazán finom, házi ételeket és italokat kóstoltunk. Tavasztól szuper kerthelyiséggel is várnak benneteket, ahol lesz játszótér és fából készült mini villamos.

A Bartók Béla út már eddig is viszonylag sok gyerekbarát helyeknek adott otthont. Nagyon szeretjük a Gellért térnél a Bartók Pagony könyvesboltját a benne található játéksarokkal és kávézóval. A Kosztolányi Dezső körtéren a Tranzit  is kedvelt pontja a környékbeli kisgyerekes családoknak, hiszen itt is találtok gyereksarkot. A Kockacukor ugyan a Bartók Béla út Gellért tértől távolabbi részére esik, mégis érdemes útba ejteni.

Közvetlenül a Bartók Béla úti vasúti átjáró mellett találjátok, 2 perc sétára a Karolina úti villamos megállótól (megáll itt a 17-es, 19-es, 47-es, 48-as, 49-es villamos). Már a Sárbogárdi út elejéről is jól látszik a kocka alakú épület, bár nevét valószínű nem formájáról kapta.

Belépve kellemes hangulat fogadott. Kényelmes asztalok, székek, és sok-sok finomság a pultban: kézműves, mindenmentes sütik, lepények, gyümölcslevek, kávék, sőt még elvihető lekvárok, krémek is, pl. a Kanálkától. A kiszolgálás is nagyon kedves volt, pedig teljesen inkognitóban mentünk. Sütik, kekszek 500-900 Ft körül, levesek 1000 Ft, főételek 1500-2500 Ft körül kaphatók. Mi a hibátlan cukkinis lepényt kóstoltuk és a koffeinmentes tejeskávét.

A gyereksarok viszonylag nagy területet foglal el a kávézóban. Van benne kis faházikó konyhával, sokféle játék, illetve egy kisebb galéria pihe-puha párnákkal.

Nagy sikert aratott a mosdó ajtaján található kisebb ajtó, amin a gyerekek bemehetnek. Természetesen van pelenkázó és magasító is.

Néha foglalkozásokat is szerveznek, ahol szakképzett óvónők segítik a gyerekeket az alkotásban. Érdemes indulás előtt ránézni a Fb oldalukra, mert zártkörű rendezvényeket is tartanak. A Kockacukor gyerekbarát kávézó kertjében lévő játékok (csúszdás mászóka, trambulin, kis fából készült villamos) még becsomagolva várják a tavaszt, de szuper kiülős hely lesz a környéken élőknek és az erre járóknak.

Cím: XI. kerület, Sárbogárdi út 23.
Facebook oldal: 
https://www.facebook.com/kockacukorcaffee/

Reméljük csak ideiglenesen, de zárva vannak!

Nézzétek meg többi kedvencünket is itt és hamarosan új válogatással érkezünk, ahol a kávézók mellett a közösségi terek is központi szerepet kapnak!

Ha nem szeretnétek lemaradni a legjobb hétvégi programokról, ajánlókról és válogatásainkról, látogassatok el a Minimatinéra, csatlakozzatok közösségi oldalunkhoz vagy iratkozzatok fel hírlevelünkre!