Megnyílt az eddigi legnagyobb Kocka Kiállítás Budaörsön – Itt jártunk

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Kocka Kiallítás – Fusion Élményközpont Budaörs

A megnyitó napján a budaörsi gigantikus Kocka Kiállításon jártunk. A programra szánjatok több órát, hiszen közel 100 makettet nézhettek meg, illetve LEGO játékzónával is várnak benneteket a hét minden napján egészen 2017 június közepéig.

Magyarország legnagyobb LEGO kiállítása – március 14. – június 18.

A Fusion komplexum egyik részében, mintegy 3000 nm területen vár benneteket az óriási LEGO kiállítás. A lengyel szervezésű utazó tárlat Prágából érkezett és valószínűleg Bécsbe megy tovább június közepén. Az óriásplakátok hívószava tényleg nem túloz, hatalmas anyagot mutatnak be, tematikus részekre bontva játszóházzal és mini mozival kiegészülve. Úgy készüljetek, hogy több órát is el lehet itt tölteni, hiszen a több millió kockából álló közel 100 makettet 15 kamion szállította hazánkba.

Külön Star Wars-os részen természetesen megtaláljátok a Csillagrombolótól kezdve a Halálcsillagon át a különböző figurákat, többet életnagyságban is, illetve a filmek néhány kisebb jelenetét is.

Nagyon szerettük a robot legós részt, ahol a vitrineket megérintve mozgásba lendült a kígyó, a helikopter vagy akár Leonardo repülőgépe is.

A klasszikusabb LEGO témák mellett mint az indiános, váras, tűzoltós és vonatos asztalok, természetesen újabb kedvencek is megjelentek mint az Angry Birds vagy a lányokra specializálódott LEGO Friends, de múminokkal, több filmes jelenettel (Avatar, Harry Potter, Indiana Jones, A Gyűrűk ura, Jurassic Park stb.), hajókkal és repülőkkel, híres épületekkel és építményekkel (Sydney-i Operaház, Taj Mahal, amerikai szabadságszobor), legóból készült bútorokkal és hangszerekkel is találkozhattok.

Az utazó kiállítást folyamatosan bővítik, legújabb része az emberi testet bemutató sarok, ahol a csontváz mellett a LEGO kockákból kirakott tüdőt, szívet is megnézhetitek, érdekes adatokkal kiegészítve.

A kiállítás legmonumentálisabb darabja a fél millió kockából épült 11 méter hosszú és 3 méter magas Titanic hajó. Érdemes körbejárni és az apróbb részleteket is megfigyelni, hiszen a filmből is elrejtettek rajta több jelenetet.

A világ legmagasabb emberét (Robert Pershing Wadlow 272 cm magas volt) is elkészítették életnagyságban, és mintegy 50.000 kockából Martina Navratilova teniszezőt is megformálták 1:1-es arányban.

Az 500 nm-es játszóházban mind a LEGO mind a Duplo kockákból bőséges mennyiséget találtok. A kis asztaloknál készíthettek saját kreációkat, de a helyszínen található sablonok segítségével is dolgozhattok, illetve nem csak vízszintesen, hanem a falakon függőlegesen is kirakhatjátok például a neveteket vagy kedvenc figurátokat.

Az autós részen saját járművetek összeállítása után a lejtőket és ugratót is kipróbálhatjátok.

A tornyot építők pedig egy rázógépen ellenőrizhetik, mennyire stabilan sikerült az építmény, illetve óriási építőkockákból is alkothattok.
A játszóház részbe zoknival, illetve lábzsákkal mehettek be, mellette egy kisebb kávézót is találtok üdítővel, kávékkal.

A kiállítás végén LEGO ajándékboltot is kialakítottak (középárakkal dolgoznak), mosdót pedig a kiállítás területén kívül találtok, kérjetek pecsétet, ha vissza szeretnétek menni.  A ruhatár 200 Ft, a parkolás ingyenes. Ha tehetitek, érdemes hétköznapra időzíteni a látogatást (ilyenkor még olcsóbb is), mert sorban állásra lehet számítani.

Kocka Kiállítás árak

Nyitva: hétfőtől vasárnapig 10:00-20:00.
Hétköznapi jegy: 10:00-16:00 1950 Ft/fő, 16:00-18:30 2400 Ft/fő, „2+2 és több” jegy (min. 4 fő, ebből max. 2 felnőtt) 16:00-18:30 1950 Ft/fő, 18:30-20:00 1700 Ft/fő
Hétvégi és ünnepnapi jegy: 10:00-18:30 2400 Ft/fő, „2+2 és több” jegy (min. 4 fő, ebből max. 2 felnőtt) 10.00-18:30 1950 Ft/fő, 18:30-20:00 1800 Ft/fő.

MEGKÖZELÍTÉS

Cím: 2040 Budaörs, Keleti u. 1.
Részletesen: A Budaörs határában található Fusion épületét a LEGO kiállítással a Buda Parkban találjátok, amely az M1-es és 1-es út között helyezkedik el. Az 1-esről érkezve, Budaörsöt elhagyva a következő körforgalomnál kell lekanyarodni a Budapest Park felé, ahol az OBI mellett találjátok a Fusion szürke csarnokát.

Ha nem szeretnétek lemaradni a legjobb családi programokról és válogatásainkról, érdemes feliratkozni hírlevelünkre itt és csatlakozni Fb oldalunkhoz.Tartsatok velünk!