Kisvasúti járműbemutató a Gyermekvasúton – 2022. december 28-29.

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A két ünnep között igazi családi program várja a vonatokért rajongó gyerekeket. December 28-án és 29-én Csillebérc állomáson kisvasúti járműbemutatót tartanak, ahol közelebbről is meg lehet nézni több olyan járművet, melyek éppen kerek évfordulójukat ünneplik. Emellett több alkalommal fényvonatok is indulnak a téli szünetben.

December 28-29-én láthatjátok többek között a 120 éves nyitott peronos aradi személykocsit, hazánk legöregebb, 70 éves C50-es mozdonyát, a 60 éves Mk49-es mozdonyt, a jövőre 50 éves Mk45-ös mozdonysorozat egyik legismertebb példányát, Bendegúzt. Csillebérc állomáson a kisebbek papírból a gyerekek elkészíthetik saját menesztőtárcsájukat, jelzőzászlójukat, de kivágóból készíthetnek vasutas sapkát és kismozdonyt is. Mindkét nap 10-től 16 óráig fogadja a látogatókat a rendezvény, a részvétel díjtalan. A programot a Gyermekvasút fúvószenekarának műsora nyitja meg. Napközben kisvasúti témájú előadásokkal várják az érdeklődőket a szalonkocsiban, amelyre előzetes regisztráció szükséges. A fennmaradó helyekre a helyszínen is lehet jelentkezni.
Szerdán és csütörtökön a program helyszíne és a széchenyihegyi végállomás között félóránként nosztalgiavonatok is közlekednek egyedi díjszabással, melyeket felváltva továbbít a Gyermekvasút két üzemképes gőzöse – ekkor mutatkozik be a nagyközönségnek a most újra forgalomba álló 490,039 pályaszámú mozdony, így a hűvösvölgyi járműtelep napjainkban ismét két üzemképes pöfögővel büszkélkedhet.

A Gyermekvasút a téli szünet összes napján közlekedik, az alábbi napokon Hűvösvölgyből 16:10-kor, Széchenyihegyről 17:03-kor ünnepi fényekben pompázó fényvonatok indulnak, amelyek normál díjszabással vehetők igénybe: 2022. DECEMBER 30., 31., 2023. JANUÁR 3., 6., 8.

Forrás: Gyermekvasút