Kísértet kalandok és rengeteg élmény a Skanzenben

A Skanzen Erdély épületegyüttesének a helyszíne Kertész Erzsi legújabb, kiskamaszoknak szóló detektívregényének, előtte és/vagy utána pedig remek program egy kirándulás a cselekmény helyszínére.

A Hat sértett kísértet egyszerre nyomozós és időutazós, humoros és izgalmas, interaktív és ismeretterjesztő regény, aminek egyik különlegessége, hogy a cselekmény helyszíne, az elképzelt 20. század eleji erdélyi város, szinte teljesen ugyanúgy várja az olvasókat, ahogy a szentendrei Skanzenben felépült. A cselekmény középpontjában egy ékkőlopás áll, de erről többet nem is árulunk el, hiszen maga a regény mind történetében, mind formájában sokkal többről szól a detektív kalandoknál. Egy olyan interaktív könyvet forgathatnak a fiatalok, ami egyszerre borzongató találkozása a valóságnak és a fantáziavilágnak, és ami meg tudja nyitni érdeklődésüket a múlt korok iránt. Ha pedig a regény elolvasása után kíváncsiak lesznek a Skanzenre, és a cselekménnyel a fejükben végigjárják az Erdély épületegyüttest, máris sokkal többet fognak tudni a 20. század eleji életről.

Az Orosz Annabella rajzaival készült könyv a Skanzen Portéka boltjában, a Pagony Kiadónál és a nagyobb könyves webshopokban kapható. Interjú a könyv írójával a SkanzenBlogon olvasható!

Forrás: Skanzen

Ha szeretnétek a legjobb családi programokat, vadonatúj helyekről szóló beszámolóinkat, kirándulás ötleteinket vagy a legújabb gyerekkönyveket, színházi előadásokat, múzeumi programokat, filmeket tartalmazó válogatásainkat hetente egyszer hírlevélben is megkapni, itt tudtok feliratkozni. A Minimatinén a legkisebbektől kezdve az ovisokon és kisiskolásokon át a kamasz korosztályig mindenkinek találhattok programot, amit a felnőttek is szeretni fognak!