Kipróbáltuk – Nosiboo Colibri szipka

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Colibri_family2

Mivel most már tényleg beköszöntött a sokszor nyálkás, ködös és hűvös idő, vele a taknyos időszak, megspékelve az ovis vírusokkal, kipróbáltuk a Nosiboo Colibri szipkát. Több orrszívó eszköz volt már a kezünkben, törtünk el olyat, ami üvegből készült, volt amiből kifolyt itt-ott, de egyik típus sem tetszett annyira. Ősz óta kapható a Nosiboo új terméke, amely megfizethető és bárhova magunkkal vihetjük. Ha ismertük volna, biztos nem cipeljük magunkkal a porszívót az őszi nyaraláshoz. Tesztelésünk tapasztalatait megosztjuk veletek is.

Mátrabérci Zsolt és Streitmann Walter 16 évvel ezelőtt kezdtek el designnal és mérnöki termékfejlesztéssel foglalkozni. Mára fiatal cégvezetőkből apukává váltak, és saját tapasztalataik alapján gyártják a Nosiboo termékeket, amelyek tesztelői saját gyermekeik voltak, de természetesen szakorvosokat, designereket és mérnököket is bevontak a munkába.

Colibri_family1

Már több gyereknél tapasztaltuk (szerencsére nem kellett túl sokszor használnunk) az orrszívók pozitív hatását. Bár nem nagy öröm és az embernek a szíve szorul össze, amikor a gyerekét orrszívózza, de tudjuk, mennyire fontos, hogy a gyerekek arcüregében ne pangjon a váladék. Előbb-utóbb megértik, hogy csak jót akarunk, hiszen nem tudnak aludni, cicizni rendesen taknyos orral. Nem hittük el, amikor nálunk tapasztaltabb anyukák mesélték, hogy 2 éves kor körül már egyedül szeretnék a kicsik használni, sőt kérik az orrszívózást, de tényleg így lett 🙂 Bár azt is tudjuk, hogy minden gyerek más, de amíg nem tudnak önállóan orrot fújni, nagyban megkönnyítik ezek az eszközök a szülők dolgát. Egy kis tengervizes orrspray-vel szoktunk segíteni, illetve megelőzésképpen a sóhomokozót, a gyógyteákat, a kakukkfüves fürdőt vetjük be a december-januári időszakban.

colibri

És mi tetszett meg a Colibriben? Bárhova magunkkal vihetjük, mert kicsi, ráadásul nem drága. Szájjal működtethető, ami először bizarrnak tűnik, de a váladék tényleg nem jut be a csőbe. Vannak gyerekek, akik félnek a porszívó hangjától, nekik is segíthet. Könnyű szétszerelni és tisztítani. Nekünk még külön tetszett a madárka fejre emlékeztető design is. És ha a tudományos részét is nézzük a dolognak, akkor orvosok is részt vettek a fejlesztésben, így biztonságos, ráadásul BPA mentes műanyagból készült, ami szintén megnyugtató a számunkra. 0-4 éves kor között ajánlják. 3990 Ft az ára a gyártói webshopban és ezen kívül az ország legtöbb gyógyszertárában és baba-mama szaküzletében is kapható.

infografika_hu

A Nosiboo 2014-ben orvosi eszköz kategóriában elnyerte a világ egyik legrangosabb nemzetközi termékdíját, a Red Dot Design díjat.

Fotó: Nosiboo