Kipróbáltuk – Gyerekcipőben a konyhában

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

gyerekcipoben-a-konyhaban

Nemrég került a kezünkbe Kereki Noémi Gyerekcipőben a konyhában című gyerekeknek szóló szakácskönyve, amely a Csipet Kiadónál jelent meg. Hiába vagyunk fiús anyukák, gyerekeink imádnak sütni-főzni, a konyhában „lábatlankodni”, de mi ezt egy cseppet sem bánjuk, sőt… Noémi könyve igazán elnyerte a család apraja és nagyjának tetszését, olvassátok el, hogy miért.

Hangulat

És hogy miért imádtuk:

Mert kedvet teremt a főzéshez közvetlen, kedves és gyerekbarát stílusával.
Mert olyan egyszerű ételek vannak benne (paprikás krumplitól a paradicsomlevesen át a mákos gubáig), amelyeket a legtöbb gyerek szeret, mégis van benne több csavar és extra is (pl. a balzsamecet a vanília fagyira csepegtetve – mindenképp ki kell próbálnunk vagy a barna palacsinta).
Mert könnyen érthető, egyszerű, pontosan leírt recepteket találtok benne és tényleg gyereknyelven íródott.
Mert nemcsak 50 receptet tartalmaz, hanem a konyhai előkészületeket, eszközöket, szakszavakat is bemutatja, magyarázza.
Mert külön foglalkozik az idény zöldségekkel és gyümölcsökkel.
Mert piacozásra ösztönöz és a piacozást igazi családi programnak tekinti. 🙂
Mert bemutatja többek között a főbb fűszernövényeket, a zsiradékok és ecetek fajtáit is.
Mert nem tudjuk eldönteni, melyik a kedvenc receptünk, mindig az, amit éppen elkészítünk.
Mert imádjuk a fejezetekben megjelenő figurákat (matróz, sellő, polip, mackó, róka és társaik).
Mert érződik rajta, hogy szeretettel íródott és mi is hiszünk abban, hogy főzni is szeretettel érdemes. 🙂
És nem utolsó sorban egyszerűen jó kézbe venni, csodásak a fotók (Kövesdi Réka munkái), kedvesek a grafikák (Kövesdi Dóra).

Kereki-Noémi

A szerzőről, Kereki Noémiről:
„A húszas évei közepén járó kukta, aki az ételek gondolatával ébred és fekszik. Szinte szó szerint. Gyakran éjszakánként uzsonnázik, és délután vacsorázik. Aki nem szereti a fokhagymanyomó tisztítását, a ribizli leszemezését, a kecsketej ízét és a citromhéj illatát a kezén. És aki nagyon szereti a rakott kelkáposztát, a krumplit, a szakácskönyveket, a kis kávézókat és a túrót.”

A Csipet Kiadóról:
„Egy újságíró anya és a gasztronómiáért rajongó lánya közös álma. Akár manufaktúra is lehetnénk, olyan picik vagyunk. Az ötlet kipattanásától kezdve, a megtervezésen, a fotózáson és a szöveggondozáson át, a papírválasztásig mindenben mi ketten döntünk, sőt még a megrendelt könyveket is mi csomagoljuk. A legnagyobb bizalomban és újító szellemben dolgozunk együtt. Amennyire szeretjük a finom ételeket, legalább annyira hiszünk a nyomtatott könyv varázsában, az igényességben, az egyediségben és a praktikusságban. Olyan szakácskönyveket szeretnénk kiadni, amelyek örömöt, kellemesen eltöltött időt és jóízű emlékeket nyújtanak. Amiket nemcsak használni, hanem lapozgatni is érdemes. Mert szépek. Mert érződik rajtuk, hogy a szívünk-lelkünk bennük van.”
A Csipet Kiadó kizárólag szakácskönyvekkel foglalkozik. További szintén szuper könyveikről itt olvashattok.

Fotók: Csipet Kiadó

Nézzétek meg beszámolónkat a legújabb csodakönyvről, amely mindenkit álomba ringat, mi is kipróbáltuk Carl-Johan Forssén Ehrlin, a neves svéd pszichológus világhíres mesekönyvét, az Aludj el szépen, Bendegúz!-t.
Ismerjétek meg a Lila Buba Mesehelyet, amely ősszel nyílt meg a HelloAnyu!-ban, illetve a héten megnyílt Anna-réti játszótéren is jártunk a Normafánál. Hírlevelünkre itt tudtok feliratkozni!