Kipróbáltuk a megújult Budapest-Szentendre bringautat!

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

2020 őszére elkészült a Budapest és Szentendre közötti bringaút utolsó, hiányzó kb. 5 km-es szakasza is, amelyet az Eurovelo 6 nemzetközi túraútvonal részeként adtak át. Felújították a közvilágítást, megújult a burkolat és új bringás híd épült. Kipróbáltuk gyerekekkel a Római-part és a Szentendre közötti szakaszt, amely remek hétvégi program lehet.

A Római-part és a Szentendre közötti szakasz nagy része megújult, illetve részben új nyomvonalon halad a Lupa-tó mellett. A Római-partot elhagyva az új szakasz a Barát-pataknál kezdődik. Innen a Duna-part mellett kellemes, árnyékos részen tekerhetünk, Budakalász üdülő övezeti részén, majd az ártéri erdőn keresztül, amely természetvédelmi védettség alá esik.

A ligetes részt elhagyva érünk az új szakaszhoz, amely a Lupa-tó felé kanyarodik. Gyerekekkel érdemes figyelni a lassító kapukra.

Az új bringás pihenőnél információs tábla mutatja be a környéket.

A Dera-patak felett új bringás hídon kelhetünk át. Innen már csak 4 km-re van Szentendre.

A szennyvíztisztítót, majd a laktanyát elhagyva hamarosan a Postás strandhoz érkeztek, amelyet 2019-ben újítottak fel. Van itt többféle csúszda, mászóka, hinta, kisebbeknek tűzoltó autó, rugós játékok, pihenőpadok.

A bringaúton sokan gyorsan haladnak, ezért fokozottam figyeljetek a kisebb gyerekekre! A következő nagy terv a Szentendre utáni szakaszok, illetve a Szentendrei-szigeten futó bringaútvonalak összekapcsolása lesz.

Szentendrén érdemes a kacskaringós utcákat bejárni, múzeumokat felkeresni, enni egy finom fagyit és betérni a Parti Medve könyvesboltba is.

Ha szeretnétek a legjobb családi programokat, az új helyekről szóló beszámolóinkat, aktualitásokat hetente egyszer hírlevélben is megkapni, itt tudtok feliratkozni!