12 kimozdulós hétvégi program gyerekekkel esős időben

mom_jatszohaz_MG_6456

Ha szakad az eső, és már nincs kedvetek társasjátékozni, közösen sütni-főzni, alkotni vagy jó könyveket olvasni, akkor adunk néhány tippet, mivel tölthetitek az esős napokat. Íme 12 kimozdulós program gyerekekkel esős időben is.

Múzeumok

obudai_jatekkiallitas_IMG_2944

Egész évben hasznos lehet az ingyenes múzeumi napok listája. Az ingyenesség minden esetben kizárólag az állandó kiállításokra vonatkozik, ha 18 év alatti gyerekeket kísértek (max. 2 fő közeli hozzátartozó), illetve a 26 év alattiaknak. Ilyenkor az sem baj, ha a kisebbekkel nem tudjuk végignézni az összes látnivalót, hiszen egy hónap múlva visszatérhetünk. Nézzétek meg budapesti gyerekbarát múzeumok válogatásunkat is! Augusztus 20-áig ingyenes a belépés a Magyar Nemzeti Galériába 14 éves kor alatt. 

Játszóházak

MG_6747_millipop

Játszóházas válogatásunk helyszíneiben közös, hogy mindegyikükben van természetes fény, a legkisebbektől a nagyobbakig mindenki találhat magának játékokat, mindenhol lehet szülinapot tartani, és mindegyik helyen nagyon jól éreztük magunkat. Kisebbek és nagyobbak, klasszikusak és újítók, 5 szuper játszóház a Minimatinétól! Az Elevenpark már nyitva, a Millipop szeptemberig zárva tart! 

Miniversum – VÉGLEG BEZÁRT!

miniverzum_MG_5644_

Ha esős az idő, akkor mindenképp jó választás lehet a Miniversum, amely egy hatalmas, gyönyörűen kidolgozott és részletgazdag, folyamatos mozgásban lévő terepasztal, amin Magyarország, Ausztria és Németország tájai, egyes nevezetességei kb. százszoros kicsinyítésben elevenednek meg. Nosztalgia és az interaktivitás, élmény és játék, kortól függetlenül, fiúknak és lányoknak egyaránt! Beszámolónkat a hely megnyitójáról itt olvashatjátok. Belépő: felnőtt 3600 Ft, gyerek (2-14 év) 2600 Ft, családi 7700-10.700 Ft.

A Szemlő-hegyi barlang és további budapesti barlangok

Budai Vár-barlang

A barlangban mindig 12 fok körüli a hőmérséklet, ezt vegyétek figyelembe, ha ide indultok. Könnyen kivitelezhető kisebb gyerekekkel, sőt babakocsival is (csak egy lépcsősor van, amin nem lehet kocsival lemenni). A barlang felett játszóteret és pihenőparkot is találtok, illetve az előtérben egy interaktív kiállítást. A vezetett túrák óránként indulnak, kedd kivételével 10 és 16 óra között. A barlang közelében található (egy kis gyaloglás fölfelé) Pálvölgyi-cseppkőbarlang is látogatható (kombinált jeggyel mindkettő megtekinthető), de ide csak 5 éves kortól lehet bemenni. Már a Budai Vár-barlang is bejárható egy 1,5-2 órás, 3 km-es vezetett túra keretében. Ezt a programot 12 éves kortól ajánlják, jegyár 2500-3500 Ft.
Belépő: felnőtt 1950 Ft, kedvezményes 1550 Ft, 3 év alatt ingyenes.

Csodák Palotája és Csodák Palotája Playbar

2017 őszén összeköltözött a Csodák Palotája és a Csopa Playbar. A Csopában a tudományos jelenségek szórakoztatóvá, a fizika érthetővé válik. A két szintes kiállítótérben több mint 250 eszközzel próbálhatjátok ki képességeiteket és tudásotokat 5000 m2-en. Részletes beszámolónkat a 2017. szeptember 30-án megnyílt új helyszínről itt olvashatjátok.
Belépő:
családi belépő (2 felnőtt + 2 gyerek) 12.200 Ft, további belépők itt.

Trambulinparkok

Skyland

A budakalászi Auchan mellett kialakított Skyland trambulin- és élménypark 3800 négyzetméteren kínál remek kikapcsolódást gyerekeknek, felnőtteknek, családoknak és baráti társaságoknak egyaránt. Jegyár: 1600-4600 Ft (30-120 perc)
A XIII. kerületi Superfly Trambulinparkban 2200m²-en várja a látogatókat. Nem kötelező előre foglalni, ugyanakkor érdemes, hiszen a park nagyon gyorsan megtelik, különösen a hétvégeken. Szombat és vasárnaponként külön programmal várják a kicsiket (0-9 éves korig). 9 éves kor alatt csak szülői felügyelettel lehet bent tartózkodni. Jegyár: 3300-6600 Ft (1 vagy 2 órás jegy), további jegyárak itt.
Az újbudai Cyberjump Trambulin Park az Elevenpark szomszédságában több, mint 3000 négyzetméteres területével Európa legnagyobb trambulin létesítményei közé tartozik. 1400 négyzetméternyi eszközállományában mindenki megtalálhatja a hozzá legjobban illő sporteszközt. A Cyberjump Trambulin Park nem játszóház, hanem szabadidő központ, teljesen átmozgat. 4 éves kortól lehet használni a trambulinpark eszközeit. 4 és 5 éves korú gyermekek csak felnőtt felügyelettel mehetnek fel ugrálni. Mindenképp előre kell időpontra regisztrálni. Jegyár: 2500-4500 Ft(1 vagy 2 órás jegy), további árak itt.
Mindhárom helyszínen speciális zoknit kell használni, amit csak egyszer kell megvásárolni.

Minipolisz

Minipolisz

A MiniPolisz 3-12 éves korosztálynak ajánlott játszóház, ahol a folyamatosan megújuló helyszíneken, egy mini felépített városban a gyerekek belebújhatnak a felnőttek bőrébe, kipróbálhatnak különböző foglalkozásokat (pl. bolti eladó, pénztáros, postás, darukezelő, tűzoltó, állatorvos stb.). Jegyárak: családi 4490-5990 Ft, nagyszülőknek és 1 éves kor alatt ingyenes, további jegyárak itt.

Mesemúzeum

mesemuzeum_02

A Mesemúzeumban szombaton 11 órától mindig van valamilyen program (pl.: társasjátékozás, diafilm vetítés), de érdemes végigmenni a családi 7próbán is, ahol magatok is mesehőssé válhattok. Részletesebben itt írtunk róluk. Belépő: felnőtt 600 Ft, gyerek 400 Ft.

Cifra Palota – Müpa, vasárnaponként 10:00-13:00 (szeptembertől májusig)

A Müpa hetente visszatérő családi programsorozata (szeptember és május közötti időszakban) igazi favorit, ha éppen kimozdulnátok egy esősebb vasárnap délelőtt. A programok mindig egy-egy ünnephez vagy tematikához kapcsolódnak koncertekkel, színpadi programokkal és foglalkozásokkal. Havonta egyszer 11 órától a Hetedhét Táncház is vár benneteket. Minden program ingyenes!

Mászás

monkey_nyilt_nap

Nagyobb gyerekekkel jó választás lehet, ha ellátogatunk egy mászóterembe levezetni a felesleges energiákat. A Monkey Boulderben hétvégén kedvezményeket is kaphatnak a családok (gyerekenként 10%), illetve egy felnőtt belépő mellé egy 6 éves gyereknek ingyenes a belépés. Illetve a XI. kerületi Mászóbirodalomban is találtok gyerekfalat.

Premieres filmek és régi kedvencek

Mindig adnak valamilyen új családi filmet a hazai mozikban, amelyet a hétvégi ajánlókban találtok. A Puskin moziban pedig minden szombat délelőtt (szeptembertől májusig) a legkisebbeknek vetítenek mesefilmeket a Puskin Kuckóban, de gyakran tartanak bábelőadásokat és koncerteket is szeptember és május között.

+ 1

Az aktuális hétvégi programajánlóban mindig találtok több benti eseményt is, ha az időjárás nem kedvezne a kinti programoknak. Időpont szerint pedig a Napibontóból tudtok válogatni!

A legjobb programokért látogassatok el weboldalunkra és közösségi oldalunkra! Hírlevelünkre itt tudok feliratkozni. Tartsatok velünk!

Vélemény, hozzászólás?

Kötelező mezők *.