12 kimozdulós hétvégi program gyerekekkel esős időben

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

mom_jatszohaz_MG_6456

 

Ha szakad az eső, és már nincs kedvetek társasjátékozni, közösen sütni-főzni, alkotni vagy jó könyveket olvasni, akkor adunk néhány tippet, mivel tölthetitek az esős napokat. Íme 12 kimozdulós program gyerekekkel esős időben is.

Ez egy régebbi válogatásunk, de készítettünk nektek egy újat aktuális programokkal, amelyet itt találtok meg!

Múzeumok

obudai_jatekkiallitas_IMG_2944

Egész évben hasznos lehet az ingyenes múzeumi napok listája. Az ingyenesség minden esetben kizárólag az állandó kiállításokra vonatkozik, ha 18 év alatti gyerekeket kísértek (max. 2 fő közeli hozzátartozó), illetve a 26 év alattiaknak. Ilyenkor az sem baj, ha a kisebbekkel nem tudjuk végignézni az összes látnivalót, hiszen egy hónap múlva visszatérhetünk. Nézzétek meg budapesti gyerekbarát múzeumok válogatásunkat is.

Játszóházak

MG_6747_millipop

Játszóházas válogatásunk helyszíneiben közös, hogy mindegyikükben van természetes fény, a legkisebbektől a nagyobbakig mindenki találhat magának játékokat, mindenhol lehet szülinapot tartani, és mindegyik helyen nagyon jól éreztük magunkat. Kisebbek és nagyobbak, klasszikusak és újítók, 5 szuper játszóház a Minimatinétól!

Magyar Zene Háza – izgalmas zenetörténeti utazás

2022 tavaszán nyitották meg a Magyar Zene Házát a Városligetben, amelyet mi is bejártunk. Igazán gyerekbarát az állandó kiállítás, amely zenei korszakok között kalandozik. Minden résznél rengeteg interaktív elem és játék van. 2-3 órát mindenképp szánjatok rá és a Hangdómot is próbáljátok ki. Az étterem-kávézóban van pici asztal és szék, etetőszék is van, a mosdóban pelenkázó és pici wc. Az épület előtt zenés játszóteret is találtok sokféle ugrálással, kézzel megszólaltatható hangszerrel. További részletek itt.

A Szemlő-hegyi barlang és további budapesti barlangok

Budai Vár-barlang

A barlangban mindig 12 fok körüli a hőmérséklet, ezt vegyétek figyelembe, ha ide indultok. Könnyen kivitelezhető kisebb gyerekekkel, sőt babakocsival is (csak egy lépcsősor van, amin nem lehet kocsival lemenni). A barlang felett játszóteret és pihenőparkot is találtok, illetve az előtérben egy interaktív kiállítást. A vezetett túrák óránként indulnak, kedd kivételével 10 és 16 óra között. A barlang közelében található (egy kis gyaloglás fölfelé) Pálvölgyi-cseppkőbarlang is látogatható (kombinált jeggyel mindkettő megtekinthető), de ide csak 5 éves kortól lehet bemenni. Már a Budai Vár-barlang is bejárható egy 1,5-2 órás, 3 km-es vezetett túra keretében. Ezt a programot 12 éves kortól ajánlják,
Jegyárak itt.

Csodák Palotája és Csodák Palotája Playbar (2023 szeptemberétől költözés miatt átmenetileg zárva!)

2017 őszén összeköltözött a Csodák Palotája és a Csopa Playbar. A Csopában a tudományos jelenségek szórakoztatóvá, a fizika érthetővé válik. A két szintes kiállítótérben több mint 250 eszközzel próbálhatjátok ki képességeiteket és tudásotokat 5000 m2-en. Jegyárak itt. A Csopa 2023 szeptemberétől költözés miatt átmenetileg zárva tart!

Trambulinparkok

A XIII. kerületi Superfly Trambulinpark 2200m²-en várja a látogatókat. Nem kötelező előre foglalni, ugyanakkor érdemes, hiszen a park nagyon gyorsan megtelik, különösen a hétvégeken. Szombat és vasárnaponként külön programmal várják a kicsiket (0-9 éves korig). 9 éves kor alatt csak szülői felügyelettel lehet bent tartózkodni. Jegyárak itt.
Az újbudai Cyberjump Trambulin Park az Elevenpark szomszédságában több, mint 3000 négyzetméteres területével Európa legnagyobb trambulin létesítményei közé tartozik. 1400 négyzetméternyi eszközállományában mindenki megtalálhatja a hozzá legjobban illő sporteszközt. A Cyberjump Trambulin Park nem játszóház, hanem szabadidő központ, teljesen átmozgat. 4 éves kortól lehet használni a trambulinpark eszközeit. 4 és 5 éves korú gyermekek csak felnőtt felügyelettel mehetnek fel ugrálni. Mindenképp előre kell időpontra regisztrálni. Jegyárak itt.
Mindkét helyszínen speciális zoknit kell használni, amit csak egyszer kell megvásárolni.

Minipolisz

Minipolisz

A MiniPolisz 3-12 éves korosztálynak ajánlott játszóház, ahol a folyamatosan megújuló helyszíneken, egy mini felépített városban a gyerekek belebújhatnak a felnőttek bőrébe, kipróbálhatnak különböző foglalkozásokat (pl. bolti eladó, pénztáros, postás, darukezelő, tűzoltó, állatorvos stb.). 1 éves kor alatt és nagyszülőknek ingyenes, további jegyárak itt.

Mesemúzeum

mesemuzeum_02

A Mesemúzeumban szombaton 11 órától mindig van valamilyen program (pl.: társasjátékozás, diafilm vetítés), de érdemes végigmenni a családi 7próbán is, ahol magatok is mesehőssé válhattok. Részletesebben itt írtunk róluk. Belépő árak itt.

Mászás

monkey_nyilt_nap

Nagyobb gyerekekkel jó választás lehet, ha ellátogatunk egy mászóterembe levezetni a felesleges energiákat. Ilyen hely a Monkey Boulder, a MűFal és a Spider Club Óbuda is.

Premieres filmek és régi kedvencek

Mindig adnak valamilyen új családi filmet a hazai mozikban, amelyet a hétvégi ajánlókban találtok. A Puskin moziban pedig minden szombat délelőtt (szeptembertől májusig) a legkisebbeknek vetítenek mesefilmeket a Puskin Kuckóban, de gyakran tartanak bábelőadásokat és koncerteket is szeptember és május között.

+ 1

Az aktuális hétvégi programajánlóban mindig találtok több benti eseményt is, ha az időjárás nem kedvezne a kinti programoknak. Időpont szerint pedig a Napibontóból tudtok válogatni!

Ez egy régebbi válogatásunk, de készítettünk nektek egy újat aktuális programokkal, amelyet itt találtok meg!

A minimatiné már 10 éve segít abban, hogy mindenki megtalálja a legjobb programokat a család kisebb és nagyobb tagjai számára. Ahogy ti, mi is szeretjük az újdonságokat, jó programokat, a kirándulás ajánlókat, a jó könyveket, de a minőségi tartalom gyártásához nekünk is pénzre van szükségünk. Támogassátok fennmaradásunkat, hogy mi is támogathassunk benneteket a minőségi idő eltöltésében! Köszönjük!