Kakukk szól már a fák közt

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.
Szponzorált tartalom

kimbino

„Nyár van, nyár!” Mindannyian ismerjük ezt a kánont. És valóban, már július van, ami magával hozza a család napirendjének változását. Az iskolához közeledve a gyerekek minden nap kérdezik, mennyit kell még a nyári szünetig aludni. Vajon a szülők kisebb vagy nagyobb hányada tekint a szünidőre úgy, mint problémaforrásra? Egyre többször hallani azt, hogy a nagyszülők nem érnek rá az unokákkal foglalkozni. Vagy az sem könnyű helyzet, ha a fiatalok több száz vagy ezer kilométerre laknak a gyerekekkel. Szponzorált tartalom.

A lurkóknak pedig elfoglaltság kell. Milyen szép lenne, ha a család el tudna menni egy-egy fesztiválra, több napos kikapcsolódásra együtt! Az esetek többségében mégsem tehetjük vagy tesszük meg, a szülők dolgoznak tovább a nyárra való tekintet nélkül. Ha programot keresnénk (a gyerekeknek), akkor a közösségi oldalakon felhasználói csoportok és programturizmusra szakosodott weboldalak lehetnek elsősorban segítségünkre.

Ha otthon kell lefoglalni a fiatalokat és netán új játékra vagy szabadidős dologra van szükségük, akkor jó ötleteket meríthetünk a kimbino.hu oldalon, ahol digitális formában tekinthetjük meg számos üzletakciós újságját. Legyen szó játékról a Pepcoból, vagy ruháról a Kikből. Mivel ezek az üzletek országszerte megtalálhatók, akár kiruccanás alkalmával is érdemes megnézni, melyik héten melyik termék árát szállítják le. Persze beszaladhat az ember egy üzletbe és vásárolhat impulzusok alapján, a Tescoban nagyon könnyen el lehet „tévedni”. Sokunknak ugyanakkor már céllá vált az, hogy csak akkor veszünk meg egy terméket, ha kivételesen alacsony áron jutunk hozzá. Például hibás árral ellátott termékre vadászunk. Ha a kimbinót használjuk, az összes különleges ajánlatot magunkkal vihetjük zsebünkben mobiltelefonon. Ha jóval többen lennénk környezettudatosak, többen használnánk ehhez hasonló alkalmazásokat, amelyek digitalizálják a manapság még tonnaszámra és feleslegesen nyomtatott reklámújságokat. Gondolkozzunk zölden! A Kimbino környezetbarát Magyarországon és külföldön is, ugyanis Európa számos országának lapjait digitalizálja. Ezáltal nem csak azt nézhetjük meg, hogy a magyar Lidlben mennyi egy liter tej, hanem a német, a belga vagy akár a bolgár Lidl ajánlatait is láthatjuk. Észrevehető, hogy ritkán drágább Nyugat-Európában az élelmiszer, mint itthon.

kimbino

A nyár beköszönte előtt már sok hirdetést lehet találni, amik táborozási lehetőséget hirdetnek. S mibe kerül egy egyhetes tábor a gyerekeknek? A tábor témájától, népszerűségétől és sok minden mástól függ. Tekinthetünk erre is úgy, mint az oktatásra. Hosszú távú befektetés. Manapság kerüljük a mozgást és akár pár száz métert is autóval teszünk meg az üzletig, vagy házhoz rendelünk. S már a tizenévesek is okostelefonnal szaladgálnak, nem csoda, hogy iskola után is az felett görnyednek. Ha viszont sikerül kiválasztani egy számukra érdekes tábort, akár egy világbajnokot is nevelhetünk belőlük kitartó munkával. Csak adjuk meg a lehetőséget, hogy felkeltse a gyermek érdeklődését például a horgászat (Dél-Afrikában első helyezett lett a magyar feeder-horgász válogatott 2019 februárjában). Vagy a sakk (az 1996-ban született Rapport Richárd 22. helyezett a világranglistán [2019]). De népszerűbb tevékenységekről is szó lehet, amikben sikereket érhet el, csapatszellemet tapasztalhat meg vagy megfogalmazódhat benne egy cél, amiért küzdeni fog.

Fordítsunk figyelmet és energiát gyermekeinkre és terelgessük őket abba az irányba, aminek útján kiteljesedhetnek, megtalálhatják önmagukat. És élvezzük a nyarat mind!