Hamarosan kezdődik a Dunapest! – izgalmas programok a család minden tagjának

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Dunapest 2017.09.1-3.

Szeptember 1-je és 3-a között rendezik meg a Dunapestet, amikor a város, illetve a Duna partja megtelik jobbnál jobb programokkal. Izgalmas vezetett túrákat (hosszúságuk miatt inkább nagyobb gyerekekkel ajánljuk), koncerteket és szuper ingyenes gyerekprogramokat is találtok a programok között. 3 nap, 12 folyóparti helyszín, 50+ esemény napközben a gyerekeknek, este pedig szülőknek erősen ajánlott. Íme 5 kedvencünk!

Gyerekprogramok – Népsziget, Kabin, szeptember 2., szombaton 10:00-16:00 (ingyenes)

  • Az Inspirál Cirkuszközpont profi oktatóinak segítségével elsajátíthatjátok a különböző zsonglőreszközök használatának alapjait: labda, buzogány, meteor, ördögbot, hulahopp.
  • WWF Magyarország Élő Duna Turnéja ide is ellátogat, melyben egy életnagyságú társasjátékon végighaladva izgalmas részleteket tudhattok meg hazánk legnagyobb folyójáról, állat- és növényvilágáról, természeti kincseiről. A legkisebbeknek sem fognak unatkozni, őket színezőkkel és pandaálarc-készítéssel várják.
  • A Cellux Csoport foglalkozásán a Duna által inspirált vízparti játékok elkészítésére nyílik lehetőség. Újrahasznosítható háztartási hulladékból elkészíthetitek saját horgászfelszerelésetek vagy csinálhattok magatoknak hajónaplót, amelyben megörökíthetitek legemlékezetesebb vízparti élményeiteket.
  • A Deák 17 Galéria 10-14 óra között bemutatja, mi az a landart, majd a helyszínen elkészíthetitek saját alkotásotokat, melyet dokumentálnak is. Minden alkotó a BVA Budapesti Városarculati Nonprofit Kft.-vel közösen kiadott városi felfedező csomagot kap, melynek tartalma: 1 db Budapesti Titkos füzet, 1 db D17 zsák, 1 db ceruza.

Az alvó sziget – barangolás a Népszigeten, szeptember 1., péntek 17:00 és szeptember 2., szombat 11:00

A Népsziget egykor a magyar hajógyártás fellegvára volt, az üdülők, csónakházak sokaságában nyüzsögtek az emberek. Ma már mindez csak emlék. A korábban hajókat, úszódarukat számolatlanul ontó csarnokok üresen pusztulnak, az itt pihenők nagy része is eltűnt. Felidézik a Népsziget és környékének történetét, de arról is szó lesz, hogyan telhetne meg újra élettel a félsziget.
Találkozási pont: a Gyöngyösi utcai metróállomás kijárata ( a Duna Plaza Meder utcai oldalánál)
Túra időtartama: 1,5 óra
Jelentkezés: A programra regisztráció augusztus 28-tól a hosszulepes.org/dunapest címen.

Óbudai Gázgyár – biciklis túra – szeptember 3., vasárnap 15:00

Bepillantást nyerhetsz a magyar gázgyártás fellegvárába, annak hétköznapjaiba és ünnepeibe. A 27 hektáron elhelyezkedő gázgyár egyedülálló komplexuma révén megismerhetitek a korai 20. század hierarchiáját, a munkások életét. FONTOS: a programon kizárólag kerékpárral lehet részt venni. Jegyár: 3500 Ft/fő.
Túra időtartama: 2,5 óra
Találkozási pont: Budapest, III. kerület, Szentlélek tér, a szobornál
Jelentkezés: www.beyondbudapest.hu/dunapest

Akusztik koncertek a Népszigeten – Kabin, szeptember 1., péntek 18:00-22:00 (ingyenes)

Window trio, Stahl Barbara és Havai Gábor, The Papayazz, Barbi & Jancsó és az Inspirál Cirkusz tűzzsonglőreivel zárhatjátok szeptember első napját a hangulatos Kabinban.

Dunai staféta – K2/Dollár Papa Gyermekei/Dányi Viki – Várkert Bazár, szeptember 3., vasárnap 19:00 (ingyenes)

Kortárs magyar irodalmi adaptáció, táncművészet és zenés színház is bemutatkozik ezen az estén. Három csapat, három előadás a Dunáról és rólunk. A program ingyenes, helyfoglalás érkezési sorrendben.

Érdemes követni a Dunapest Fb oldalát is!

Érdemes megnézni legújabb Budapest környéki kirándulós ötleteinket is. Tartsatok velünk szeptemberben is, mert rengeteg jó programmal érkezünk!


Ha szeretnétek értesülni a legjobb családi programokról, érdemes feliratkozni hírlevelünkre itt, melyet minden csütörtökön küldünk el nektek a hétvégi ajánlóval és a legújabb válogatásokkal. Új gyerekkönyvek, gasztro helyek, ingyenes programok, kirándulási ötletek, új játszóterek egy helyen, kipróbálva és válogatva.