Kerékpárral Afrikában. Igaz történet – Izgalmas kalandok könyve 5-11 éveseknek

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.
Szponzorált tartalom

Egy könyv azoknak a gyerekeknek, akik kíváncsiak a távoli tájakra, és rajonganak az izgalmas kalandokért. Ha olyan olvasmányt keresel, amelyet le sem lehet majd tenni – akkor megtaláltad! Szponzorált tartalom.

A „Kerékpárral Afrikában” az emberek és állatok iránti szeretetről, nyitottságról, elfogadásról és céltudatos kitartásról szól. Főhőse – Kazimierz Nowak – ismert lengyel újságíró és utazó volt, aki a világon elsőként szelte át Afrikát északról délre, majd pedig vissza; mindezt biciklivel. Olyan embert ismerhetünk meg, aki szüntelen érdeklődéssel kutatta a világot, nem riadva vissza a hajmeresztő nehézségektől sem.

Kannibálokkal és oroszlánokkal is lehet barátkozniállítja a főhős, aki valóban mindenkivel megtalálja a közös hangot – a ruandai királytól kezdve a szaharai átkelését segítő dromedárig. Optimizmusa, humorérzéke és kreativitása révén mindig sikerül megoldania a problémákat: pl. túléli a sivatagi vihart, háborítatlanul kerül ki az oroszlánnal és a vízilovakkal való találkozásból, és megbirkózik még a csónaképítéssel is.

A könyv negyven, színesen illusztrált izgalmas történetet tartalmaz, amelyeket az utazásról készült valódi archív fotók egészítenek ki. Az Afrika-térkép jelölésein pedig pontosan nyomon követhetők a kalandok.

Bátran ajánljuk a kezdő olvasónak, de remek lehetőség akár közös családi mesélésre is, mivel az úti beszámoló nyelvezete a kisebb gyerekek számára is érthető és szórakoztató.

Szöveg: Łukasz Wierzbicki
Fordította: Éles Márta 
Oldalszám: 140
Korosztály: 5-11 év

JÁTÉK

Köszönjük, hogy ennyien velünk játszottatok! A szerencse ezúttal Balogh Patríciának kedvezett, akinek írtunk emailt is. Gratulálunk!

Játsszatok velünk és nyerjétek meg a Wonderland Alapítvány jóvoltából a Kerékpárral Afrikában című könyvet. A következő kérdésre várjuk a választ augusztus 22-e éjfélig a jatek@minimatine.hu email címre:

Milyen nemzetiségű a könyv főhőse?

Segítséget itt találtok. Általános játékszabályzat itt.