Kedvenc ünnepi diafilmjeink

Betlehemi-királyok

Mivel diafilmezés közben elkapott bennünket az adventi hangulat, ezért most hét kedvenc ünnepre készülő és karácsonyi filmet gyűjtöttük össze. Remek apró ajándék a kisebbeknek pl. az adventi naptárba.

diotoro_01

Diótörő
E.T.A. Hoffman híres meséjében megismerjük Marikát, aki karácsonyra egy diótörőt kap keresztapjától. Marika álmában a diótörő herceggé változik és megmenti a kislányt az Egérkirálytól, majd varázslatos utazást tesznek különböző népek országaiba.

Télapó és Ezüstmackó
Marci egy ezüst színű mackót, Jutka egy kiskutyát kap a Télapótól ajándékba. Igen ám, de Jutka is jobban örülne egy Ezüstmackónak – ezen aztán jól összevesznek. A jószívű Marci végül elhatározza, elmegy a Hóemberek városába és kér a Télapótól testvérének is egy macit. Kalandos útja sikerrel jár és Karácsonyra hazaér egy Ezüstmackóval. Kedves történet a testvéri szeretetről.

Angyal3

Az utolsó karácsonyi angyal
Jó tudni, hogy vannak még angyalok. Scheer Katalin meséje Mezei Ildikó rajzaival elevenedik meg a diafilmen.

Bobe baba a jatekboltban

Böbe baba a játékboltban
Böbe baba karácsonyi ajándéka egy kisvonat, amivel nemcsak ő szeret játszani. Senki sem marad ki a játékból, így a karácsony este kellemesen végződik. Bálint Ágnes meséjét Tóth A. Pál fényképezte.

suttog_a_fenyves

Suttog a fenyves
Nagy kedvenc a hat Weörös Sándor verset tartalmazó diafilm, amihez Zsoldos Vera készítette a rajzokat. Sült gesztenye, tea és ez a dia, ettől biztosan megjön majd a ünnepi hangulatotok.

bethlemi_kiralyok

Betlehemi királyok
József Attila Altató és Betlehemi királyok című verse szerepel a diafilmen, melyhez Richly Zsolt készítette a rajzokat.

karacsonyi_versek

Karácsonyi versek
Rogán Ágnes nagyszerű rajzaival illusztrált diafilm a téli tájat és a karácsony hangulatát idézik elénk. 6 vers Csanádi Imre, Gazdag Erzsi, Weöres Sándor, Leska Manush, Ando Loleshtye költők tollából egy diafilmen.

A legolcsóbban a Diafilmgyártó Kft. webshopjában juthattok hozzá a filmekhez, 1200 Ft körüli áron.

Ha nem szeretnétek lemaradni a a legjobb hétvégi és adventi programokról, interjúkról, ajánlókról és válogatásainkról, akkor itt tudtok feliratkozni hírlevelünkre.

Vélemény, hozzászólás?

Kötelező mezők *.