10 diafilm gyerekeknek az adventi és karácsonyi időszakra!

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Betlehemi-királyok

Kedvenc karácsonyi diafilmjeinket gyűjtöttük össze, amellyel az ünnepre készülődhettek. Remek apró ajándék a kisebbeknek pl. az adventi naptárba is. 10 diafilm gyerekeknek!

Diótörő

diotoro_01

E.T.A. Hoffman híres meséjében megismerjük Marikát, aki karácsonyra egy diótörőt kap keresztapjától. Marika álmában a diótörő herceggé változik és megmenti a kislányt az Egérkirálytól, majd varázslatos utazást tesznek különböző népek országaiba.

Télapó és Ezüstmackó

Marci egy ezüst színű mackót, Jutka egy kiskutyát kap a Télapótól ajándékba. Igen ám, de Jutka is jobban örülne egy Ezüstmackónak – ezen aztán jól összevesznek. A jószívű Marci végül elhatározza, elmegy a Hóemberek városába és kér a Télapótól testvérének is egy macit. Kalandos útja sikerrel jár és Karácsonyra hazaér egy Ezüstmackóval. Kedves történet a testvéri szeretetről.

Az utolsó karácsonyi angyal

Angyal3

Jó tudni, hogy vannak még angyalok. Scheer Katalin meséje Mezei Ildikó rajzaival elevenedik meg a diafilmen.

Böbe baba a játékboltban

Bobe baba a jatekboltban

Böbe baba karácsonyi ajándéka egy kisvonat, amivel nemcsak ő szeret játszani. Senki sem marad ki a játékból, így a karácsony este kellemesen végződik. Bálint Ágnes meséjét Tóth A. Pál fényképezte.

Suttog a fenyves

suttog_a_fenyves

Nagy kedvenc a hat Weöres Sándor verset tartalmazó diafilm, amihez Zsoldos Vera készítette a rajzokat. Sült gesztenye, tea és ez a diafilm, ettől biztosan megjön majd a ünnepi hangulat.

Különleges karácsony

Micike, a mackó sérelmezi, hogy Luca mostanában erősen elhanyagolja egy izgő-mozgó fekete gombolyag, Pamacs miatt.  Szerencsére Apa sem nézi ezt jó szemmel, és cselt eszel ki, amiben Micinek is komoly szerepet szán. Micike ugyan bizonytalan, ennek tényleg jó vége lesz-e, de együttműködik Apával.

Betlehemi királyok

bethlemi_kiralyok

József Attila Altató és Betlehemi királyok című verse szerepel a diafilmen, melyhez Richly Zsolt készítette a rajzokat.

Karácsonyi versek

karacsonyi_versek

Rogán Ágnes nagyszerű rajzaival illusztrált diafilm a téli tájat és a karácsony hangulatát idézik elénk. 6 vers Csanádi Imre, Gazdag Erzsi, Weöres Sándor, Leska Manush, Ando Loleshtye költők tollából egy diafilmen.

Bogyó és Babóca mézeskalácsa

Bogyó és Babóca mézeskalácsot sütnek, és meg szeretnék vendégelni a barátaikat is, de valaki elvitte a süteményt….

Három fenyőfa (Népmesekincstár diasorozat)

Három csodaszép történet a vágyódásról, jóságról, szeretetről és a karácsonyról. Válogatás más népek meséiből: Három fenyőfa (angol), A kis fa (norvég), A holló (francia).

Akció keretében ezek a diafilmek mind 30%-os kedvezménnyel érhetők el a Diafilm webshopban 2022. november 27-éig! Részletek itt.

Ha szeretnétek a legjobb programokat és új ajánlóinkat, válogatásainkat hetente egyszer hírlevélben is megkapni, itt tudtok feliratkozni.