7 szuper kártyajáték gyerekeknek, sőt az egész családnak

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Kedvenc kártyajátékaink

Kedvenc játékaink között biztos találtok olyat, amit még nem ismertetek eddig! Íme 7 olyan kártyajáték gyerekeknek, amely állandó, nagy visszatérő nálunk.

Uno kártyajáték – 7 éves kortól, 2-10 játékos

Kedvenc kártyajátékaink - Uno Kártyajáték

Az UNO egy klasszikus szín- és számpárosító kártyajáték, amit könnyű elkezdeni, de lehetetlen letenni! A játékosok célja az UNO kártyajátékban, hogy körönként minél több kártyájuktól megszabaduljanak az asztalon lévő kártyával egyező színű vagy számú kártyák letételével. A különböző akciókártyák pedig elhozzák a játékfordító pillanatokat! Többféle verzióban elérhető, nekünk a „vadkártyás” van meg. Igazi kedvenc, tényleg megunhatatlan!

 

Schotten Totten kártyajáték – 8 éves kortól, 2 játékos

Kedvenc kártyajátékaink – Schotten Totten kártyajáték

Reiner Knizia egyik legismertebb kétszemélyes játék-klasszikusa, a Schotten Totten 1999 óta már számtalan játékos közösséget hódított meg szerte a világban, és most végre humoros, megújult grafikájával itthon is elérhetővé vált. Ebben a taktikai kártyajátékban a megfelelő kombinációjú és értékű kártyák kijátszásával kell kilenc határkő megszerzéséért versengeni. Ezt a játékot, kimondottam a karanténra készülve vettük meg és tényleg nagyon izgalmas, stratégiai gondolkodásra ösztönző játék. Videós játékismertető itt.

 

Dobble – 6 éves kortól, 2-8 játékos

Kedvenc kártyajátékaink – Dobble

Dobble egy pofonegyszerű, ám annál élvezetesebb kártyajáték jellegzetes, kerek lapokkal, ahol nincs más dolgod, mint az éppen felcsapott kártyák nyolc-nyolc ábrája közül megtalálni az egyetlen párt! Koncentrálni kell azonban ahhoz, hogy gyorsan kiszúrjuk az egyetlen közös elemet, hiszen sokszor elvész a sok színes ábra között az, amit éppen keresünk. Az 55 kerek kártya és a több mint ötvenféle ábra segítségével az észlelési képességeinket fejleszthetjük. Sokféle verziója van a Dobblenak, nekünk a Star Wars-os van meg, ahol bizony nem is olyan egyszerű a sokféle filmes karater nevét memorizálni. Videós játékismertető itt.

 

Djeco Piou Piou kártyajáték – 5 éves kortól, 2-6 fő

Kedvenc kártyajátékaink – Djeco Piou Piou kártyajáték

Piou piou egy nagyon vicces kártyajáték. Az győz, aki először gyűjt össze 3 kikeltetett tojást. Mindenki a körében vagy húz egy lapot, vagy végrehajt egy akciót. Egy tojás kártya felvételéhez 1 tojó, 1 kakas és 1 fészek lap kell, míg egy tojás kikeltetéséhez 2 tojó. Róka lappal azonban lehetőségünk van a másiktól elrabolni egy tojást – kivéve, ha a másiknak van a kezében két kakas, akik elkergetik a betolakodót. És ne felejtsetek el kotkodácsolni! Régóta mindig visszatérő kedvenc! 5-9 éves kor között ajánlott. A Djeco cégnek több szuper, szépen illusztrált kártyajátéka is van egészen kicsi kortól a nagyobbaknak szólókig.

 

Rumini Römi kártyajáték – 5 éves kortól, 2-6 játékos

Kedvenc kártyajátékaink – Rumini Römi kártyajáték

A Rumini Römi 3 kártyajáték egyben. Römizz Ruminivel, játssz kalózrömit, ahol a cél, hogy megszabaduljunk a kezünkben lévő összes laptól, méghozzá úgy, hogy szabályos sorozatokat gyűjtünk, majd azokat letesszük az asztalra, illetve a többiek lerakott sorozatait variáljuk a saját lapjainkkal. És óvakodj Negrótól! Rumini rajongóknak kihagyhatatlan! 5 éves kortól ajánlott.

 

Kuflikupac kártyajáték – 3-10 éveseknek, 1-7 játékos

Kedvenc kártyajátékaink – Kuflikupac kártyajáték

Kupackirakó, kuflimemori, kufligyűjtögető és kuflikupacépítős játék – 4 játék az 1-ben! Mivel az egész Minimatiné csapat kuflifanatikus, ezért ennek kártyajátéknak is itt a helye a kedvenceink között! 3-10 éves kor között ajánlott.

 

Csótánypóker – 8 éves kortól

Kedvenc kártyajátékaink– Csótánypóker kártyajáték

Ezt a játékot már többször adtuk ajándékba szülinaposoknak is és nagy sikert aratott, Egyszerű, de nagyszerű. A játékban 64 db kártyalapot találtok, nyolcféle, csekély népszerűségnek örvendő élőlény ábrázatával: denevér, légy, csótány, varangy, patkány, skorpió, pók, büdösbogár, és indulhat a blöffölés… Már többféle változata is elérhető magyarul. 8 éves kortól ajánlott.

 

A minimatiné már 10 éve segít abban, hogy mindenki megtalálja a legjobb programokat a család kisebb és nagyobb tagjai számára. Ahogy ti, mi is szeretjük az újdonságokat, jó programokat, a kirándulás ajánlókat, a jó könyveket, de a minőségi tartalom gyártásához nekünk is pénzre van szükségünk. Támogassátok fennmaradásunkat, hogy mi is támogathassunk benneteket a minőségi idő eltöltésében! Köszönjük!