Karácsonyi zenék és mesék

Összegyűjtöttünk néhány karácsonyi dalt és mesét, amit szívesen hallgatunk/nézünk a gyerekalbumokon keresztül a népzenén át a klasszikusokig. Nagyon jó készülődést kívánunk mindenkinek karácsonyi zenék és mesék válogatásunkkal!

Karácsonyi ZENÉK:

Kihagyhatatlan, örök karácsonyi kedvenc a Hóváró című kislemez 8 téli dallal, 2021-es kedvencünk a Mandulka és a Karácsonyvár című könyv és lemez lett.

2019-ben a Belvárosi Betyárok is új karácsonyi lemezzel rukkolt elő, íme az ajándékbontogató blues:

Az egyik legjobb karácsonyi album a Hangszersimogató karácsony, ami nélkül nálunk nincs advent. Idén a 3K-ban élőben is meghallgattuk őket.

Az egyik legszebb karácsonyi mese Boldizsár Ildikótól a Gyöngyszemű lány, amely Farkasházi Réka és a Tintanyúl zenekar Igazi karácsony című albumán is megtalálható.

Bolyki Brothers és Csík együttes karácsonyi albumok:

Csík János – Csík Zenekar – Rackajam: Karácsonynak éjszakáján:

A Makám 9. Colinda albuma Lovász Irénnel:

Bognár Szilvi – Harang Csendül kislemez:

Kihagyhatatlan a Kalákától és Gryllus Vilmostól:

Csajkovszkij – A diótörő

Karácsonyi MESÉK:

 Nagyon boldog karácsonyt kívánunk mindenkinek!

Ha szeretnétek időben értesülni a legjobb hétvégi programokról, interjúkról, ajánlókról és válogatásainkról, látogassatok el a Minimatinéra, csatlakozzatok közösségi oldalunkhoz vagy iratkozzatok fel hírlevelünkre!

A minimatiné már 10 éve segít abban, hogy mindenki megtalálja a legjobb programokat a család kisebb és nagyobb tagjai számára. Ahogy ti, mi is szeretjük az újdonságokat, jó programokat, a kirándulás ajánlókat, a jó könyveket, de a minőségi tartalom gyártásához nekünk is pénzre van szükségünk. Támogassátok fennmaradásunkat, hogy mi is támogathassunk benneteket a minőségi idő eltöltésében! Köszönjük!