Karácsonyi workshopok kicsiknek és nagyoknak

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Karácsonyi hangulatú workshopok, saját kezűleg készített ajándékok várnak rátok az adventi időszakban. Válogatásunkban a legkisebbektől kezdve a nagyobbak is találhatnak maguknak programot. Meglephetitek a családot egy közös foglalkozással, és két ingyenes lehetőséget is találtok összeállításunkban. A legtöbb programra előzetes regisztráció szükséges!

Ablaknyitogatás – Adventi naptárkészítés kicsit másképp – Bartók Béla Boulevard, Bartók Béla út 33., november 30., 17:00 (regisztrációs)

Egy különleges adventi naptárt készíthettek, amelynek alapja egy gyönyörű, csiszolt fatábla, amelyre elkészíthetitek a saját készítésű pecséteitekkel az ablakokat, ahová a kedves, ünnepváró, lazításra sarkalló üzenetek kerülnek. Ezt pedig még megbolondíthatjátok egy kaparós felülettel is, hogy napról napra titokzatosabb legyen a várakozás.
A foglalkozás ára: 4800 Ft/tábla.

Újrahasznosító ékszerkészítés biciklibelsőből – Minurka, november 30., 17:00-19:00 (regisztrációs)

Egy igazán különleges újrahasznosító workshop gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt. Csetényi Lillával bringagumibelsőből készítheted el különleges ékszereidet, kiegészítőidet. Készíthetsz fülbevalót, nyakláncot, karkötőt, vagy akár csokornyakkendőt is, amit fantáziád szerint állíthatsz össze, és később is büszkén viselhetsz, ráadásul ajándéknak is szuper ötlet!
A foglalkozás ára: 3500 Ft.

Mézeskalács díszítő workshop – Maminti Kuckó, december 1. és 15., 11:00 (regisztrációs)

A mézeskalács díszítés fortélyait tanulhatjátok meg, elkészíthetik az ünnepi asztal díszeit vagy a karácsonyfa ékkövét. Ezalatt a kisebbek mesefigurákat díszíthetnek.
A foglalkozás ára: mézeskalács koszorú készítés: 4200 Ft/ koszorú, karácsonyfadísz készítés (4db) dobozban: 2500 Ft/ 4db, mesefigura díszítés gyerekeknek: 250 Ft/db

Adventi tál díszítő és RAKU Workshop – Budakeszi, Éan ceramic, december 1., 17:00-20:00 (regisztrációs)

Egy kész kerámia tálat saját ízlésednek megfelelően díszíthetsz: zöld növényekkel, szálas virágokkal, bogyós növényekkel, mindezt vizes oázisba helyezve, hogy karácsonyig ne hervadjon el. Egy darab kerámia karácsonyfadísz mázazása, majd RAKU-s égetése is a workshop része.
A foglalkozás ára: 19.500 Ft/ fő. A workshopra gyerekek is mehetnek, nekik külön foglalkozást biztosítanak: 1500 Ft/ fő.

Puttonygyár workshop – Barabás Villa, december 4., 18:00-20:00 (regisztrációs)

Mikulás érkezésére készülhettek, a vászonzsákokat ünnepi díszbe öltöztethetitek, amit a Mikulás december 6-án megtölthet kedvenc finomságokkal, apró ajándékokkal. A zsákot textilfestékkel dekorálhatjátok – krumplinyomdával, ecsettel.
A foglalkozás ára: 1000 Ft

Óriás papír mikulásvirág workshop – Bluer Design Living, december 2., 10:00-12:00 (regisztrációs)

Bárki jelentkezhet, aki kedvet érez magában, semmilyen előképzettség nem szükséges. Minden eszközt biztosítanak, és az elkészült alkotásodat természetesen hazavihetitek. A technika elsajátításán túl egy óriás, 40-50 cm átmérőjű virággal térhettek haza.
A foglalkozás ára: 6500 Ft.

Egyedi karácsonyi ajándék készítő workshop-kulcstartó/könyvjelző – Bartók Pagony, december 8., 10:00-12:00 (regisztrációs)

Szeretnél igazán egyedi, általad készített ajándékot adni karácsonykor a családtagjaidnak, barátaidnak? Akkor menj el a decemberi ékszerkészítő workshopra, ahol minden résztvevő saját kezűleg tervezhet meg és készíthet el egy egyedi kulcstartót és mellé egy egyedi könyvjelzőt. A műhelyt 6 éven felüli gyermekeknek és felnőtteknek egyaránt ajánlják.
A foglalkozás ára: 5200 Ft/fő.

Karácsonyi kézműves foglalkozás – Aranytíz Kultúrház, december 8., 10:00-16:00 (ingyenes)

December 8-án üvegdíszeket, karácsonyi képeslapokat, különleges karácsonyfadíszeket, mézeskalácsot, számos dekorációt és ajándékot készíthettek az Aranytízben a Belvárosi Közösségi Tér hagyományos programján.
A foglalkozás ára: ingyenes

Adventi forgatag – Kultúrkúria, december 8., 15:00-19:00

A műhely, ahol kicsik és nagyok együtt alkotva készítik el személyes karácsonyi ajándékukat. Az adventi forgatag a következő kézműves foglalkozásokkal várja az érdeklődőket: papírhajtogatás: ajándékkártya-boríték, dobozkák, karácsonyfadísz, mécsestartó; iIllatos karácsonyi füzér; fonott fenyőfa formájú vesszőkosárka; csuhéangyalkák; rézdomborítás; kicsiknek ragasztás és színezés.
A foglalkozás ára: 2 éves kortól: 1500 Ft / fő, családi jegy: 5 500 Ft / 2 felnőtt és 2 gyerek.

Akvarell workshop – Karácsonyi képeslapok – Articsóka Stúdió, december 8., 10:00-14:00 (regisztrációs)

Ezen a festészeti workshopon az akvarell és az akvarellceruza együttes használatával ismerkedhettek meg. A kurzus során az elméleti és gyakorlati ismeretek mellett egy 20 lapos akvarell képeslaptömböt kaptok ajándékba, amelybe a megszerzett tudást alkalmazva egyedi festményeket készíthettek majd.
A foglalkozás ára: 15.800 Ft.

Karácsonyi fátyolangyalka készítés mézeskaláccsal és teával – Minurka, december 8., 15:00-18:00 (regisztrációs)

Ha különleges hangulatban szeretnél ráhangolódni a karácsonyra, és ezzel együtt szívesen készítenél egyedi ajándékot vagy dekorációt magadnak, akkor neked ajánljuk ezt a workshopot. Elsősorban felnőtteket és nagyobb gyerekeket várnak egy igazán tartalmas beszélgetős, kreatív délutánra.
A foglalkozás ára: 6500 Ft.

Technika: Karácsonyfa készítő workshop – Óbuda, Fő tér 1., Zichy-kastély, december 15., 10:00-15:00

Karácsony érkeztével az ember mindig kétségbe esik a kivágott fák vagy a sokszor túlzásba vitt dekorációk láttán és a környezettudatosság jegyében újabb alternatívákra vágyik, a megszokott fenyőfa formát azonban nehéz elhagyni, főleg kisgyerekes családokban. A Technikánál elkészített karácsonyfák méretükből adódóan kiegészítőként és a nappali fénypontjaként is funkcionálhatnak. És nem utolsó sorban a karácsonyfa készítés remek program a család számára is!
A foglalkozás ára: 13.500-15.000 Ft + 5000 Ft gyerekeknek

Családi alkotóműhely karácsonyi különkiadás – Hegyvidéki Helytörténeti Gyűjtemény, Lóvasút, december 16., 10:00 (regisztrációs, ingyenes)

Készülj a karácsonyra, és az apró angyalok, manók segítségével tedd még szebbé az advent ideje alatt a szobád, otthonod! Sőt a picuri lények, akár a karácsonyfára is fölkerülhetnek.
A foglalkozás ára: ingyenes, de regisztrációhoz kötött

+2

Ha nem olyan jó a kézügyességetek, de mégis valamilyen saját alkotásra vágytok, rendeljétek meg ezeket a csodás papírházikókat innen. Az összeállításukhoz tényleg csak ragasztó és egy kis türelem szükséges.

Egyszerűbb ünnepek – Hogyan lehet valóban gyerekbarát a karácsony – Szatyorbolt, Gyulai Pál u. 12., nov. 30., 17:00-19:00 (regisztrációs)

Ezekre a kérdésekre keressük a választ az Egyszerűbb gyermekkor segítségével ezen a workshopon. Röviden beszélünk az Egyszerűbb gyermekkor alapelveiről, majd részletesen arról, hogy a négy fő pillér tekintetében mire érdemes figyelni karácsonykor.Terítékre kerül, hogy Mit és mennyit ajándékozzunk? Mi legyen a nem megfelelő ajándékokkal? Hogyan lehet kacatmentes az advent? Hogyan kommunikáljunk a családdal.
A foglalkozás ára: 2500 Ft.

Válogassatok a legjobb adventi programok között a hétvégi ajánlókban! Nézzétek meg idei adventi naptár összeállításunkat, a legjobb ünnepváró koncerteket és karácsonyi vásárokat, hogy merre jár a Fényvillamos, és még rengeteg ötlettel és programmal érkezünk hamarosan!

Ha szeretnétek időben értesülni a legjobb hétvégi programokról, ajánlókról és válogatásainkról, iratkozzatok fel hírlevelünkre!