Karácsonyi adománygyűjtő körkép

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Print

Érdemes a gyerekeket is bevonni a jótékonykodásba és segítségnyújtásba, karácsony környékén erre még több lehetőségünk van. Sok helyen várják adományaitokat, ajándékaitokat és önkéntes munkátokat emberek és állatok egyaránt.

Cipősdoboz akció

ciposdoboz_akcio

A Baptista Szeretetszolgálat akciójának keretében december 1. és 19. között adhatjátok le a cipősdobozokat ezeken a helyszíneken. Keresik továbbá Magyarország legkreatívabb cipősdoboz ajándékát: egy olyan, rászoruló gyermeknek szánt ajándékcsomagot, amely kívül belül kreatív és ötletes. Küldjétek el kívül-belül kreatív cipősdobozotokról készült fotótokat a ciposdoboz@baptistasegely.hu e-mail címre december 16-ig, a Praktika magazin szerkesztősége pedig kiválasztja a legszebbet. Megnyílt a Cipősdoboz Vár is a Deák téren, ahol december 19-éig várják az adományokat. Így készíthettek cipősdobozt!

Mikulásgyár

mikulasgyar

A 10., jubileumi MikulásGyár december 5. és 21. között tart nyitva. Célja a mélyszegénységben élő nagycsaládok, így rengeteg gyermek segítése, tekintet nélkül arra, hogy ki és miért éhezik. Állandó és központi gyűjtőpont idén is a budapesti 56-osok tere, ahol minden nap 10 és 20 óra között tartanak majd nyitva, de országszerte gyűjtőpontokkal várnak benneteket. A MikulásGyár minden évben jutalmazza a sok adományt gyűjtő óvodákat, iskolákat. Az idei jótékonysági akció háziasszonya Kovács Katalin olimpiai bajnok. 2013-ban már 289 ezer gyermek kapott ajándékot a MikulásGyártól, idei céljuk pedig 350 ezer gyermek Karácsonyának szebbé tétele.

 Ételt az Életért Közhasznú Alapítvány

etelosztas

A programsorozat minden évben több megyét, nagy- és kisvárosokat egyaránt érint, s ennek a keretében körülbelül hatezer embert részesítenek támogatásban néhány hét leforgása alatt. Az ételosztások során a legtöbb helyen szociális szervezetekkel karöltve kutatják fel a leginkább rászoruló lakosságot, és meleg étellel, tartós élelmiszercsomaggal igyekeznek szebbé tenni a karácsonyukat. Várják nemcsak a pénzadományokat, hanem a természetbeni támogatásokat és az önkéntes segítőket is. A részleteket itt olvashatjátok.

Jónak lenni jó

jonak_lenni_jo

Idén a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet a kedvezményezettje a közmédia Jónak lenni jó! elnevezésű jótékonysági kampányának. December 14-én egész napos műsorfolyammal várják az érdeklődőket a közmédia minden csatornáján a Jónak lenni jó! kampány utolsó napján. A művészek és sportolók által felajánlott tárgyakat a mediaklikk.hu\jonaklennijo honlapon lehet majd megnézni és a képek alatt található összegért megvásárolni, ezekre tehát nem lehet licitálni. Az egyéb felajánlásokat a jonaklennijo@mtva.hu címre várják.

Szeretet.éhség

2014-ben 19. alkalommal indították el  el Országos Adventi Pénzadománygyűjtő akciót. A felhívás emblémája, a szeretet.éhség. tört mézeskalácsszív mára évente több százezer ember számára jelent egyet karácsony egyik legfontosabb üzenetével: a cselekvő szeretettel, a szegények, a hiányt szenvedők támogatásával. Így segíthetsz: A Tesco áruházának kasszájánál vásárolható 250 forintos adománykupon megvásárlásával; nagyobb postákon kihelyezett gyűjtődobozokba dobott adománnyal vagy a mellette található csekken; az Adventi Ünnep a Bazilikánál karácsonyi vásárban december 23-ig működő adománypontnál bedobott adománnyal, illetve az itt kapható szeretet.éhség. termékek megvásárlásával; az Operaház Diótörő Fesztiválján kapható forraltbor és más finomságok megvásárlásával; önkéntesként időddel.

Karácsonyi szaloncukor angyal

szaloncukor _angyal

A Karácsonyi Szaloncukor Angyal útra kel az idén, hogy a leghátrányosabb településeken élő gyermekek fájára is jusson szaloncukor! A Magyar Vöröskereszt és a Lector fordítóiroda közös akciójára december 13-áig várják az adományokat.

Vegyen egy jó szót!

vegyen_egy_jo_szot

Az Írók Boltja akciójával a gyermekéhezés ellen veszi fel a harcot. December 6-áig konzervért, lisztért, tésztáért eladó 59 magyar író, költő, színész, rendező, történész kézírásos szava vagy mondata. A részleteket közösségi oldalukon találjátok.

Sorsfordító gyűjtőpont a Tranzit Caféban

sorfordito_elefantok

Jótékonysági akciót indít a Tranzit a hajléktalanok javára. Vigyél be hozzájuk egy kiló cukrot, egy csomag száraz tésztát, egy tábla csokit a Sorsfordító Átmeneti szállón élők számára.

Menedékház Alapítvány gyűjtőpontja a KIOSKnál

kioszk_jegkorszak

A KIOSK Jégkorszak a jégpálya és a csodás körhinta mellett nem mellékesen jótékony célokat is szolgál a Szabadság téren, hiszen egyedüli belvárosi adománygyűjtő pontként funkcionál a Menedékház Alapítványnak és a rászoruló családoknak. A márciusi nyitva tartásig még jó néhány jótékonysági eseményt is rendeznek majd itt.

ÁLLATOK SEGÍTÉSE

Noé Állatotthon Alapítvány

karacsony_2014

December 14-én rendezi meg a Noé Állatotthon Alaptvány már hagyományosnak mondható Állatok Karácsonyát. Arra kérnek mindenkit, hogy lepje meg valamelyik védencüket egy kis figyelmességgel. Természetesen nemcsak a kutyákat és macskákat lehet meglepni; bármilyen más állat is választható Karácsonyi Kedvencnek. A részleteket itt olvashatjátok.

hangya_kozosseg

A Vigyél Haza Alapítvány és a Hangya Közösség 500 kutyaház összegyűjtésével és a helyszínekre juttatással szeretné támogatni a magukról gondoskodni nem tudó kidobott, jobb sorsra érdemes kutyákat. Segíthettek pénzadománnyal, kutyaház készítésével, anyagok adományozásával. A részleteket itt találjátok. Összegyűjtötték azt is, hogy melyik menhelynek, mire van szüksége! Az országos listát itt találjátok.