Karácsonyi adománygyűjtő akciók 2017-ben

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Az ünnepek közeledtével nagyobb figyelem fordul az adománygyűjtő akciók felé. Most összegyűjtöttünk néhány nagyobbat és kisebbet is, ahol ajándékkal vagy pénzadománnyal, sőt önkéntes munkával is segíthettek, melybe természetesen a gyerekeket is érdemes bevonni.

Élelmiszer Bank – november 24-26.

Közel 200 áruházban szervez Karácsonyi Adománygyűjtést a Magyar Élelmiszerbank. Három napon keresztül, november 24-én, 25-én és 26-án várják a lakosság élelmiszer adományait országszerte közel 120 település majd 200 áruházában.

Jónak lenni jó! – december 17.

Hatodik alkalommal rendezi meg az MTVA a Jónak lenni jó! elnevezésű jótékonysági kampányát, amelynek kedvezményezettje ezúttal a Magyar Máltai Szeretetszolgálat. Idén december 17-én ismét egész napos műsorfolyammal várják a felajánlásokat.

Magyar Ökumenikus Segélyszervezet

Sokéves hagyomány, hogy az Ökumenikus Segélyszervezet önkéntesei adventre készülve közös mézeskalácsszív sütéssel készülnek az adventi adománygyűjtésre. A szívecskéket az ünnepi időszakban az adományozók kapják majd meg, köszönetként hozzájárulásukért az ünnepi összefogáshoz. A 1353-as adományvonal tárcsázásával hívásonként már ma is 250 forinttal lehet csatlakozni a több mint két évtizede indult, mára az ország legnagyobb ünnepi összefogásává növekedett adománygyűjtéshez. Az Adventi Ünnep a Bazilikánál rendezvényén is megtalálhatjátok őket.

Mikulásgyár – december 1-22., Ötvenhatosok tere (Műcsarnok mellett) naponta 9:00-21:00, a Lurdy Házban 10:00-19:00

December 1-22. között ismét megnyílik a Mikulásgyár az Ötvenhatosok terén 9 és 21 óra között, a Lurdy Házban 10-től 19 óráig. Emellett még a hivatalos MikulásGyár-gyűjtőpontok országszerte a Toyota márkakereskedései, Hungaroring és a legtöbb posta is. Várják a játékokat és az önkéntes segítőket is!

Cipősdoboz Akció – december 20-ig

Keressetek egy jó állapotban lévő, üres cipősdobozt, töltsétek meg ajándékokkal (játékok, írószerek, higiéniai eszközök, édesség, könyv), majd csomagoljátok be, és kössétek vagy ragasszátok le. A dobozra jól láthatóan írjátok fel, hogy milyen korosztályú lánynak vagy fiúnak szánjátok az ajándékát. (Pl. „fiú 12” vagy „lány 8”). Az elkészült ajándékcsomagot legkésőbb december 20-ig juttassátok el a cipősdoboz begyűjtő helyek valamelyikébe, melyet a weboldalon is megtaláltok. Idén a Liliputi Játékvilágnál online cipősdobozokat is vásárolhattok!

Kórházsuli program támogatása az Igazi karácsony című könyv megvásárolásával

Boldizsár Ildikó meséjével, Farkasházi Réka és a Tintanyúl albumával és Szimonidész Hajnalka illusztrációval jelent meg az idei karácsony egyik legszebb kiadványa. A Kolibri Kiadó a Csodapont Alapítványon keresztül a Kórházsuli programot is támogatja, amely súlyos betegségből gyógyuló gyerekek oktatását is segíti, akiket középiskolások és egyetemisták segítenek önkéntes munkájukkal. A könyv megvásárlásával segíthettek ti is!

Kicsi Pakk cégeknek

Ha munkahelyetekkel együtt segítenétek állami gondozott gyerekeknek, ajánljuk a Kicsi pakkot. Mivel a sok céges felajánlás miatt nincs kapacitásuk magánszemélyek adományait fogadni, ezért nekik az Add tovább! kezdeményezést ajánlják.

Legyél Te is karácsonyi angyal!

A Kompánia Alapítvány szeretné a hozzájuk járó közel 50 gyerek és fiatal álmát valóra váltani, megajándékozni őket Karácsony alkalmából. Az ajándékok mellett fontosnak tartják, hogy a Karácsony meghitt, szeretettel teli hangulatát is megtapasztalják, ezért szeretnének egy igazi karácsonyfát is állítani idén, melyre korábban sosem volt lehetőségük.

Adj egy lélegzetnyi időt!

Adományoddal segíthetsz, hogy a sérült gyermekek nevelő anyák lélegzethez és új erőhöz jussanak! Minden 1000 Ft egy órát jelent ezeknek az anyáknak arra, hogy szakszerű felügyeletet vegyenek igénybe, s nyugodt szívvel hagyhassák otthon a gyermeküket, mert tudják, biztonságban van: a „spéci” gyerekvigyázó a „spéci” helyzetekre is tud reagálni.

Kuckó Adventi Csomag – december 6-áig

A Kuckó önkéntesei tavaly 87 csomagot juttattak el olyan gyerekeknek, akik gyermekotthonban élnek, de a karácsonyt a családjukkal tölthetik. Idén 100 csomag a cél! A Kuckó Adventi Csomagok történetéről és az ajándékok átadásáról facebook.com/kuckoprogram oldalon találtok információkat, képeket. Itt gyűjtenek: 11710002-24133290 – OTP Bank, az alapítvány neve: Szintlépés Alapítvány. Gyűjtés határideje: december 6. szerda. A bevásárlásra, csomagolásra és kiszállításra is várják az adományozókat.

Az Igazgyöngy Alapítvány karitatív termékei

Aki vásárol a „Szuno” projekt termékeiből, azon túl, hogy egy kedves és praktikus tárggyal gazdagodik, áthathatja az a jó érzés, hogy segített olyan családokon, akiknek a földrajzi-társadalmi helyzetük miatt minimális lehetősége van a megfelelő életminőség biztosítására.

Csodalámpa Alapítvány

A CSODALÁMPA közhasznú alapítvány célja évente 260-280 életveszélyesen beteg 3 és 18 év közötti, Magyarországon gyógykezelt gyerek egy-egy saját kívánságának teljesítése.

Jótékonysági karácsonyi vásár – VII. ker., Kőleves, Kazinczy u. 41., december 9-én 11:00-20:00

A tavalyihoz hasonlóan idén három magánszemély ajándékvásárt szervez, ahol a megvásárolt cuccok utáni teljes bevételt három szervezet között osztják el: Heti betevő, Kuckó, Mindenki fogadjon örökbe egy kiskutyát.

Jótékonysági blogger vásár – Pohárszék Bor & Kávé, december 9., 10:00-13:00

6 anyukablogger: 11ground by Viktória Bolla, Dorothy Style, Én jobban, For Her blog, Maison blog #minimalistmom és PandArte összefogott, hogy megváljanak a már nem használt, de másnak örömet jelentő holminktól, ti pedig cserébe a becsületkasszába dobált pénzzel támogatnátok egy gyerekeket segítő alapítványt.

Állatok karácsonya a Noé Állatotthonban – december 9., 11:00-15:00

A Noé Állatotthonban immár hagyományosan december 9-én meglephetitek valamelyik védencüket egy kis figyelmességgel. Nemcsak a kutyákat és cicákat lehet meglepni; bármilyen más állat választható, például a gazdasági udvar lakói a kukoricadarának, kukoricának, magkeverékeknek, zöldségeknek és gyümölcsöknek örülnek a legjobban. Forró teával, forralt borral, házi süteményekkel és nagyon nagy szeretettel várnak mindenkit. Ebben az időszakban további menhelyek, állatotthonok is várják a pokrócokat, tápokat, adományokat védenceik számára.

Ezeken az oldalakon még rengeteg olyan további kezdeményezést is találhattok, ahol várják az adományokat:
Adjuk össze!
Adj király!

Nézzétek meg kedvenc adventi naptárjainkat, 2017-es karácsonyi vásárok válogatásunkat, illetve a legjobb ünnepváró programokat a hétvégi ajánlókban találjátok! Megnyitottuk Advent rovatunkat is!

Hétről hétre elhozzuk nektek a legjobb programokat, válogatásokat, kirándulós ötleteket, a legújabb gyerekbarát helyeket és könyveket. Érdemes feliratkozni hírlevelünkre itt és csatlakozni Fb oldalunkhoz.