Királyfik és Királylányok – Kabóciádé Családi Fesztivál Veszprémben

Kabóciádé Családi Fesztivál

Kabóciádé Családi Fesztivál

Idén 31. alkalommal kerül megrendezésre a Kabóciádé Családi Fesztivál június 28-30. között „királyfik és királylányok” tematikában. A fesztivál idén új helyszínre költözik: a szervezők a Kabóca Bábszínházban (Deák Ferenc utca 13.), annak parkjában, illetve a Szerelem-szigeten előadásokkal, játékterekkel, éjszakai kalandtúrával, kreatív foglalkozásokkal és még számos izgalmas programmal várják majd a kikapcsolódni vágyó királyfi- és királylány-jelölteket.

Pénteki program – június 28.

A fesztivál nyitónapján, június 28-án, pénteken 17 órától érdemes érkezni a Kabóca Bábszínház parkjába, ahol Boróka királyné és Habakuk király – Kabóciádé birodalmának uralkodói fogadják a látogatókat. 18 órától A székely menyecske meg az ördög című előadást tekinthetik meg a nézők Fabók Mancsi Bábszínházának előadásában. A produkciót követően kezdetét veszi a Kabóciádé ünnepélyes nyitóceremóniája, melyben színre lép a királyi pár és komplett udvartartásuk (hipmesterek, hopmesterek, udvarhölgyek, szakácsnők) a bábszínház teljes társulatának bevonásával. Az ünnepi műsorban köreműködik Kabóciádé Birodalmának udvari tánckara, a Fitos Dezső társulat is. A nyitóünnepség táncházzal zárul majd.

 

Szombati program – június 29.

A szombati nap (június 29-én) rengeteg izgalmas bábszínházi előadást tartogat minden korosztálynak. A produkciók színhelye a Kabóca Bábszínház kültéri parkszínpada.

 • 10 órától a KL Színház Sárkányölő Sebestyén című előadásában Czéh Dánielt és Markó-Valentyik Annát láthatják a nézők.
 • 10:30 -tól a legkisebbeknek kedveznek: Dödölle című babaszínházi előadásukat már fél éves kortól ajánlják. A produkció rendezője a Blattner Géza-díjas Kocsis Rozi, szereplői pedig Gidófalvi Imola és Sebestény Jakab.
 • 12 órától a pécsi székhelyű MárkusZínház hozza el Az égigérő fa című produkciót.
 • 14 órakor a Kabóca Bábszínház Csókolom, hol a víz? című kesztyűsbáb-előadását láthatják a nézők.
 • 16 órától ismét a MárkusZínház foglalja el a színpadot, ezúttal Laci királyfi című előadásukkal.
 • A szombati nap utolsó produkciója 18 órától Az elátkozott malom Pályi János előadásában, akivel a Kabóca nézői már a VárLak Fesztiválon is találkozhattak.

A szombati napnak az előadások végeztével még koránt sincs vége: sötétedéskor veszi kezdetét a Kabóciádé egyik legközkedveltebb programpontja, az Éjszakai kalandtúra. A program tematikája kapcsolódik az idei fesztivál alapfelvetéséhez: a kalandtúrán résztvevők egy királylány- és királyfi
alkalmassági vizsgán bizonyíthatják majd a rátermettségüket.

 

Vasárnapi programok – június 30.

 • 10 órától a Pulcinella kertészkedik című előadást láthatják a Ziránó Színház vendégjátékában
 • 10:30- kor ismét a legkisebbeket várják az Izeg-mozog című babaszínházi előadásra. A produkciót Markó-Valentyik Anna rendezte és játssza.
 • 12 órakor az Aranyszamár Színház hozza el nekünk Hüvelyk Matyi című előadásukat
 • 14 órától ismét a Ziránó Színház lép színpadra, ezúttal a Kelekótya Haramiák című kesztyűsbábos vásári játékkal
 • 16 órakor pedig a Kabóca Bábszínház egyik közönség-kedvencét, a már több, mint 100 előadást megért Miú és Vau-t láthatják a nézők.
 • A Kabóciádét Boróka királyné köszönőbeszéde és egy fergetes Karibi gyerekbuli zárja 18 órától, a Pannonia Allstars Ska Orchestra vezényletével.

 

A fesztivál szombati és vasárnapi napján, 10-18 óráig interaktív foglalkozásokkal várják a játszani vágyókat:
A Kabóca Kuckó Kabóca Bábszínház Játszóházában a legkisebbeknek nyújt pihenési és pihegési lehetőséget, az Emeld a magasba! – darus játéktér pedig az építkezni vágyó kalandorokra fókuszál. Ezzel párhuzamosan a Szerelem-szigeten számos további játéktér várja majd a látogatókat (a játékterek nyitva tartása: szombaton és vasárnap 10-18 óráig, kivéve a külön jelölt programokat): itt lesz a Ludibundus – a MárkusZínház játéktere; a Háry – az Aranyszamár Színház interaktív dramatikus játéktere; a Négy égtáj – a Griff Bábszínház játéktere; Bartha Kata Molyoldája a régmúlt játékaira fókuszálva; a Királyfik és királylányok – a Bóbita Bábszínház játéktere (csak szombaton, 11- 19 óráig!); a Tekergőtér – Grosschmid Erik ügyességi játékai (csak vasárnap, 10-18 óráig!).
Ezeken felül lesz Kerekítő foglalkozás Fizl Katával (szombaton 10-11 óráig és vasárnap 17-18 óráig), illetve a Királynék völgye elnevezésű városismereti séta Boroka királyné vezetésével (szombaton és vasárnap 11-12 óráig), valamint kézműves foglalkozások a Kabóca Bábszínház műhelyének vezetésével (pénteken 16-19 óráig, szombaton és vasárnap 10-18 óráig)

Forrás: Kabóca Bábszínház

A minimatiné már 10 éve segít abban, hogy mindenki megtalálja a legjobb programokat a család kisebb és nagyobb tagjai számára. Ahogy ti, mi is szeretjük az újdonságokat, jó programokat, a kirándulás ajánlókat, a jó könyveket, de a minőségi tartalom gyártásához nekünk is pénzre van szükségünk. Támogassátok fennmaradásunkat, hogy mi is támogathassunk benneteket a minőségi idő eltöltésében! Köszönjük!