Júniusi fesztiválok Budapesten az egész családnak – 2022

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Hamarosan beköszönt a nyári szünet, így Budapest is rengeteg gyerekeknek is izgalmas programmal várja az itt élőket és az ide látogatókat. Összegyűjtöttük a kedvenceinket, ahol koncertekkel, bábelőadásokkal, könyvekkel, finomságokkal és sok minden mással is várnak benneteket. Júniusi fesztiválok Budapesten az egész családnak!

Duna Karnevál – Több helyszínen, Vörösmarty tér, június 3-12. (ingyenes)

Június 3-tól 6-ig a Vörösmarty térre várják a tánc és zene szerelmeseit! Izgalmas ingyenes programokkal, hungarikumokkal, divatbemutatóval, látványos hazai, nemzetközi és határon túli táncegyütteseket bemutató felvonulással, pünkösdi tánckarnevállal, világ- és népzenei koncertekkel és még sok fergeteges karneváli programmal készülnek. Részletek itt.

Generali Gyerek Sziget – Hajógyári-sziget, június 4-6., június 11-12., június 18-19. (ingyenes)

A pünkösdi hétvégén, 2022. június 4-5-6-án indul, és további két hétvégén várja az apró fesztiválozókat és szüleiket – két év szünet után – az ingyenes Generali Gyerek Sziget, a megszokott helyen, a Hajógyári-szigeten. A Gyerek Sziget hazánk egyik legnagyobb, ingyenes családi rendezvénye számtalan koncerttel, bábszínházzal, tánccal, vetélkedővel, sportprogrammal, élményparkkal, ugrálóvárral, kézműves foglalkozásokkal és még rengeteg programmal. Ingyenes! Részletek itt.

Terézváros napja – Hunyadi tér, Király utca-hegedű utca, június 6. (ingyenes)

Pünkösd hétfőjén ünneplik a VI. kerület napját. Két színpadnál várják az érdeklődőket: a gyerekprogramok a Király utca – Hegedűs utca saroknál lévő téren lesznek, a felnőtteket pedig a Hunyadi téren várják. Fellép többek között a Mintapinty zenekar, a Tintaló Társulat, az Álomzug Társulás és cirkuszművészek is, így egész nap minden a cirkusz körül forog majd. Minden program ingyenes! Részletek itt.

Ünnepi Könyvhét és Gyermekkönyv Fesztivál – Vörösmarty tér és Duna-korzó, június 9-12. (ingyenes)

A Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülése idén 93. alkalommal rendezi meg a kortárs magyar irodalom legnagyobb szabadtéri eseményét, az Ünnepi Könyvhetet. Az év egyik legfontosabb irodalmi rendezvénysorozata ebben az évben június 9-12. között nyitja meg kapuit a Vörösmarty tér és a Duna-korzó területén. A gyerekkönyvkiadók strandjait a Duna-korzón találjátok meg, lesz sok dedikálás is, ahol kedvenceitekkel is találkozhattok személyesen. Részletek itt.

Margó Fesztivál – Városmajori Szabadtéri Színpad, június 9-12.

A nyár második hétvégéjén ezúttal is számtalan könyves újdonsággal, beszélgetéssel, koncerttel, dedikálással és irodalmi sétával várnak a Városmajori Szabadtéri Színpadon. Lesz még irodalmi stand-up est, írok és zenészek zenés produkciója és dokumentumfilm is. Szombaton és vasárnap délelőtt a gyerekek számára is izgalmas programokkal készülnek: ott lesz többek között Dániel András, Fiala Borcsa, Regős Mátyás és Dolák-Saly Róbert is, akik bemutatják gyerekkönyveiket. Részletek itt.

Rosalia Fesztivál – Városliget, a Vajdahunyadvár mögött, június 10-12.

Számtalan boros és gasztronómiai kiállító, koncertek és családbarát programok az árnyas Ligetben. A felnőtteket olyan fellépők várják majd, mint a Góbé, a Los Orangutanes, Mörk vagy a Random Trip csapata. Vasárnap délután 16 órától a Rutkai Bori Banda szórakoztatja majd. A Rosalia szeretettel várja a legkisebb rajongókat a szombaton és vasárnap felállított kreatív kuckóban, ahol a gyerekek varázslatos ajándékokat, díszeket és apró meglepetéseket készíthetnek. A helyszínre kóstolópohár vásárlásával lehet bemenni: 2500 Ft. Részletek itt.

Apák napi Pöttömkert – Budapest Park, június 19.

Ezen a vasárnapon 10-15 óra között a Budapest Park átalakul egy játékbirodalommá, ahol színes alkotó folyamatokon át, az ugrálásig, a mondókázáson át az Eszter-lánc mesezenekar koncertjén túl Hajnal Máté kápráztat el, hogy aztán az Aranyszamár színházasoknál megpihenhessünk Vackor történetét hallgatva. A belépés 9. kerületi lakcímkártyával, illetve 0-2 éves korig ingyenes. Gyerekjegy 2-18 éves korig: 499 Ft, felnőtt jegy: 999 Ft. Részletek itt.

A magyar V4 elnökség – Várkert Bazár, június 19., 12 órától (ingyenes)

Egész nap food truckok, kézműves foglalkozások, gyermekprogramok, Kajla kitelepülés (homokkép készítés, arcfestés), logikai és ügyességi játékok, Teqball, óriás memória játék, trükkös bringák, cirkuszi játszóház várja a családokat. Fellépők: 12:30 Kőhalmi Ferenc gyermekzenekara, 14:00 Kolompos Együttes, V4 néptánc bemutatók Szalonna és Bandájával, 15:30 Kőhalmi Ferenc bűvészprogramja, 16:00 Molnár Levente operaénekes és a Magyar Rhapsody Projekt közös koncertje, 17:30 Extrémsport bemutató, 18:00 Kerekes Band, 19:30 Extrémsport bemutató, 20:00 Honeybeast koncert, 21:30 Tűzijáték. Minden program ingyenes! Részletek itt.

Múzeumok Éjszakája – városszerte, június 25.

Az ország legnagyobb kulturális rendezvényét, a Múzeumok Éjszakáját a nyári napfordulóhoz legközelebb eső hétvégén, szombaton, azaz idén június 25-én rendezik meg – immár huszadik alkalommal. Ebben az évben a kiállítóterek és gyűjtemények újra teljes erőbedobással koncertekkel, tárlatvezetésekkel, interaktív eseményekkel, családi programokkal, valamint számos meglepetéssel készülnek arra, hogy felejthetetlenné tegyék ezt a varázslatos nyárestét. A Múzeumok Éjszakája kiemelt helyszíne 2022-ben Szolnok lesz. Részletek és program hamarosan itt.

Székely Fesztivál – Millenáris, június 24-26. (ingyenes)

Háromnapos székely kulturális, turisztikai, gasztronómiai és kézműves fesztivál vár benneteket a Millenárison. Részletek itt.

Hamarosan érkezünk a budapesti nyár további jó eseményeivel, kinti és benti programötletekkel, újdonságokkal!

Ha szeretnétek a legjobb családi programokat, vadonatúj helyekről szóló beszámolóinkat, kirándulás ötleteinket vagy a legújabb gyerekkönyveket, színházi előadásokat, múzeumi programokat, filmeket tartalmazó válogatásainkat hetente egyszer hírlevélben is megkapni, itt tudtok feliratkozni. A Minimatinén a legkisebbektől kezdve az ovisokon és kisiskolásokon át a kamasz korosztályig mindenkinek találhattok programot!