Június közepéig ingyenesen látogatható egy új, látványos kiállítás a vízről a Millennium Házában

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

„VÍZ+TARTÁS” címmel izgalmas szemléletformáló kiállítás nyílt a Millennium Háza – NEO Kortárs Művészeti Térben, amely 2023. június 18-áig ingyenesen látogatható.

Az intézmény kezdeményezésében a CAN Architects, a Petrik Lajos Két Tanítási Nyelvű Technikum és Győri SZC Hild József Építőipari Technikummal közösen létrehozott tárlat a víz mindennapjainkban betöltött szerepéről szól, ahol játékos, interaktív installációkkal hívja fel a látogató figyelmét arra, hogyan tud saját környezetében tenni a felelős vízgazdálkodásért mely egyre fontosabbá válik a sűrűsödő aszályos időszakok korában.

A Liget Budapest Projektnek köszönhetően megújult Millennium Háza – NEO Kortárs Művészeti Tér kiemelt feladatának tartja a társadalmi felelősségvállalást. Ennek jegyében aktív szerepet vállal az aktuális társadalmi kérdések edukatív jellegű közvetítésében és művészeti célú megközelítésében, különböző oktatási intézmények és külsős partnerek bevonásával. A cél mindig a közös gondolkozás az adott problémáról, a lehetséges megoldások keresése, és ezek feldolgozása különböző módokon.
Az intézmény indikátorként működik ezekben a folyamatokban, ösztönözni és motiválni szeretné a fiatalokat, ezzel elősegítve tanulmányaikat, és felhívva mind az ő, mind a szélesebb közönség figyelmét a körülöttünk élő marginális csoportok helyzetére vagy a globális világ sürgető problémáira.

A részt vevő diákok a hét folyamán szerzett tudásanyagokból és inspirációkból kiindulva terveztek meg egy-egy kiállítási tablót és egy-egy, a Millennium Háza melletti térbe tervezett makettet, melyek mindennapi példákon keresztül inspirálják a látogatókat arra, hogy otthon, saját környezetükben is tegyenek a víz felelős felhasználásáért. Mindezek mellett, a diákok munkáiból inspirálódva, a CAN Architects munkatársai egy kültéri, közösségi téri funkciókkal kibővített, látványos installációt is megépítettek, melyet a március 22-én, a víz világnapja alkalmából megnyíló kiállítás keretében a látogatók is birtokba vehettek.

További információk: https://millenniumhaza.hu/programok/viztartas-szemleletformalo-kiallitas

Forrás: Millennium Háza