Június 19-étől újra nyitva vannak a Balaton-felvidéki Nemzeti Park látogatóközpontjai, barlangjai

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Június 19-étől újra megnyitották kapuikat a Balaton-felvidéki Nemzeti Park látogatóközpontjai és barlangjai, amelyeket 50 jó hely a Balatonon gyerekekkel válogatásunkban is ajánlottunk már. Ha a Balaton északi partjára készültök, érdemes bármelyiket útba ejteni.

Június 19-étől újra látogatható például a Tapolcai-tavasbarlang, ahol egy interaktív vezetett kiállítás is vár benneteket, de a srácoknak természetesen a város alatti csónakázás volt a kedvencük. Ide érdemes előre jegyet váltani, mert általában nagy a sor. A maszk viselése ajánlott.

A Pannon Csillagda ugyan egy kicsit távolabb esik a Balatontól, Bakonybélen található, viszont nagy élmény volt mindnyájunknak az óriási távcső és a 3D-és filmek megtekintése. Nyáron csillagnézős programokat is szoktak szervezni.

Tihanyban nemcsak a Levendula Ház nyílt meg, hanem elkezdődtek a Tihanyi Levendula Hetek is. Egészen június 28-áig várják az érdeklődőket szedd magad levendula programokkal. Az aktuális, érvényben lévő szabályokat itt találjátok!

Csodabogyós-barlang is megnyitott. A fokozottan védett barlangban overállos túrákat tartanak 10 éves kortól. A látogatóknak felszerelést biztosítanak, viszont a bezártság érzettől (klausztrofóbia) szenvedő látogatóknak nem ajánlják! A Szentgáli-kőlik is vár rátok!

A Hegyestű Geológiai Bemutatóhelyen zajlik a fogadóépület akadálymentesítése, új játszótér építése, megújulnak a tereplépcsők és a korlátok, illetve kültéri pihenőágyakat, padokat és asztalokat helyeznek el. Ezek a munkák még folyamatban vannak, de ettől függetlenül látogatható a bemutatóhely.

Már nyitva találjátok a Kápolnapusztai bivalyrezervátumot is, amit mindig útba ejtünk, ha a Kis-Balaton környékén járunk. Érdemes hosszabb időt itt tölteni, megfigyelni közelebbről is az itt élő állatokat!

A Salföldi Majorban nem kötelező a maszk viselése sem. Emellett megkezdődött a fogadóépület megújítása, továbbá a nemzeti park élővilágát bemutató egyedi pihenőpadokat, illetve interaktív hangos táblákat telepítenek, és új játékelemekkel bővülnek a meglévő játszóterek. A fejlesztés részeként az állatsimogató is megújul, és az állatkennelek átalakítása és bővítése is megvalósul.

Ha több helyszínt is felkeresnétek, a látogatóhelyeken kérjetek leporellót, amiben pecsétet lehet gyűjteni, amely a teljes árú belépő helyett kedvezményes belépésre jogosít.

Forrás: Balaton-felvidéki Nemzeti Park

Nézzétek meg további jó helyek a Balatonon válogatásunkat is, amelyben 2020-as újdonságokat is találtok!

Indulás előtt mindenképp nézzétek meg a legfrissebb információkért, aktualitásokért a hivatalos weboldalakat!

Tartsatok velünk, mert hamarosan jönnek a legjobb programok, helyszínek, ötletek a nyári szünetre: játszóterek, budapesti programok, kirándulások, a legjobb olvasmányok kisebb és nagyobb gyerekeknek egyaránt!
A legjobb hétvégi programokat
itt találjátok (csütörtökönként frissítjük!)

Látogassatok el a Minimatinéra, csatlakozzatok közösségi oldalunkhoz vagy iratkozzatok fel heti hírlevelünkre!