Joulupukki Magyarországon

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

joulopukki_az-igazi_finn_mikulas

Az igazi finn Mikulás idén már 15. alkalommal érkezik hazánkba, hogy több helyszínen találkozzon a magyar gyerekekkel. Összegyűjtöttük, hogy idén merre jár.

Joulupukki, ahogy a finn gyerekek hívják egy lappföldi városból Rovaniemiből repül hozzánk, és a Finnair járatával december 1-jén 11 óra körül érkezik meg a Liszt Ferenc reptérre. Hat napig tartózkodik majd hazánkban, több budapesti, illetve egyéb helyszíneken is találkozhattok vele, pl. Ajkán, Veszprémben és Győrben. A nyilvános találkozók mellett szokásához híven iskolákat és árvaházakat is meglátogat majd.

JOULUPUKKI NYILVÁNOS TALÁLKOZÓI:

December 1., Budapest, Liszt Ferenc repülőtér, 11 óra
December 2., Ajka, Szabadság tér 12., 16 óra
December 3., Veszprém Megyei Kórház, gyermekosztály, 15 óra
December 4., Budapest Four Seasons Hotel brunch, 12 óra
December 5., Győr, Budai út 1-3., 17 óra
December 6., Budapest, Vörösmarty tér, Karácsonyi vásár, 16 óra

Mivel biztosan sokan szeretnének találkozni vele, számítsatok sorban állásra.

Joulupukki útját a Finnagora, a magyarországi Finn Kulturális Intézet szervezi.

Nézzétek meg a legjobb adventi vásárokat, kedvenc téli könyveinket és szálljatok fel a fényvillamosra is! Ha nem szeretnétek lemaradni a a legjobb hétvégi programokról, interjúkról, ajánlókról és válogatásainkról, látogassatok el a Minimatinéra, csatlakozzatok közösségi oldalunkhoz vagy iratkozzatok fel hírlevelünkre!