Jön a Mágikus állatok iskolája mozifilm

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Az elmúlt évek egyik visszatérő kedvence számunkra a Mágikus Állatok Iskolája könyvsorozat, amelynek 1. részéből készült családi film hamarosan megérkezik a hazai mozikba is.

Milyen érzés lenne, ha lenne egy saját, csakis hozzád kötődő állatod? Aki téged megért, beszélgetni tudsz vele, mindenhova elkísér? Ennek az iskolának a tanulói ilyen igaz barátokra lelnek. A mágikus állatok kívülről plüssállatnak látszanak, és azt, hogy beszélni tudnak, csak a gazdájuk észleli. Idának különösen jól jön egy ilyen társ, mikor új iskolába kerül, ahol látszólag senki sem akar vele barátkozni. Ő és Benni – a fiú, akiről osztálytársai tudomást sem akarnak venni – az elsők az osztályban, akik mágikus állatot kapnak. Február 10-étől a hazai mozikban is eléritek! Mi már nagyon kiváncsian várjuk, hogy hogyan sikerült a filmes adaptáció.

És hogy mi miért szeretjük a könyvsorozatot? Pontosan azok a témák jelennek meg, amelyek a kiskamasz korosztály számára igazán érdekesek és aktuálisak: barátság, fiú-lány kapcsolatok, kiközösítés, különcök, osztályközösség fontossága, mindez igazán szórakoztató és kedves formában, mindig a megoldásra koncentrálva, és a közös fejlődésre is lehetőséget adva. Hiszen a mágikus állatok nem csak „cuki plüssök”, hanem mindig ott vannak, ha valamelyik szereplőnek ki kell öntenie a szívét.

A sorozaton belül a Kinyomoztuk! alcímű sorozat már az önálló olvasásban segít: izgalmas történeteivel, nagy betűkkel, rövid sorokkal, sok színes képpel és rejtvényekkel.

A könyveket legolcsóbban a kiadónál szerezhetitek be.

Ajánljuk még a Kolibri Színházban az első részből készült előadást, amelyet havonta több alkalommal is műsorra tűznek.

Nézzétek meg egy korábbi válogatásunkat is, amelyben az alsó tagozatos korosztálynak ajánljuk ezeket a szuper könyvsorozatokat.