Jön a Kutatók Éjszakája! – 2022. szeptember 30. – október 1.

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A Kutatók Éjszakája Európa-szerte megrendezett ingyenes eseménysorozat a tudomány és a kutatói életpálya népszerűsítésére. Idén szeptember 30-án és október 1-jén lehet bepillantani a különböző tudományterületek titkaiba.

Szórakoztató, inspiráló előadásokon, kísérleteken, laborbejárásokon és további játékos programokon keresztül minden korosztály megismerkedhet a tudományos kutatás számos új eredményével.

Mindent tudományterület képviselteti magát érdekes programokkal a rendezvényen. Érdeklődj akár a természettudományok, műszaki tudományok, orvostudományok, agrártudományok, társadalomtudományok, bölcsészettudományok, vagy akár a művészetek iránt biztos, hogy találsz számodra érdekes és vonzó programot.

Lesznek gyerekprogramok óvodás kortól a középiskolásoknak szóló eseményekig többek között a Pénzmúzeumban, az Óbudai Egyetemen, az ELTÉ-n, a Nokiánál, a Semmelweis Egyetemen, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen, a Magyar Természettudományi Múzeumban, az Állatorvostudományi Egyetemen, a Petőfi Irodalmi Múzeumban, a Pázmány Péter Katolikus Egyetemen és még számos izgalmas helyszínen.

A Kutatók Éjszakája weboldalán a programok között tudtok keresni tudományágra, idősávra, életkorra és városra is. Több program regisztrációhoz kötött, érdemes minél előbb jelentkezni.

Minden program ingyenes!

Forrás: Kutatók Éjszakája