Játssz velünk és nyerj páros belépőt A repülő osztály című filmre és egy könyvet is!

Szponzorált tartalom
A repülő osztály

A repülő osztály (Kép: © LEONINE Studios | UFA Fiction)

A múlt héten írtunk arról, hogy 125 éves született Erich Kästner, akinek egyik legnépszerűbb könyvéből, A repülő osztályból március 14-én új film érkezik a hazai mozikba. Játsszatok velünk és nyerjetek páros belépőt a premier előtti bemutatóra, március 13-a estére a Vertigo Media jóvoltából, illetve magát a regényt a Móra Kiadótól. (x)

A tehetséges Martina 13 éves, Berlinben él egy lakótelepen, és napról-napra rengeteg nehézséggel kell megbirkóznia. Egy nap a tini megkapja élete lehetőségét: ösztöndíjat nyer egy festői alpesi településen található, rangos bentlakásos iskolába. Az új gimnázium új esélyt jelent a lány számára, aki csak tanulni szeretne és elerülni a bajt. A tini azonban hamarosan itt is a középiskolai rivalizálás középpontjában találja magát.

Magyarországon is hatalmas népszerűségnek örvendenek Erich Kästner ifjúsági regényei. Generációk nőttek fel történetein. Utóbbi legújabb filmfeldolgozását az alkotók kortárs közegbe helyezték és a ma fiataljainak az igényeihez igazították. A főszerepet a fiatal színészek mellett Tom Schilling játssza, aki napjaink egyik legnépszerűbb német színésze (Mű szerző nélkül, Napola – A Führer elit csapata, Fabian: A vég kezdete, Who Am I: Egy rendszer sincs biztonságban).

A film megtekintése 12 éves kortól ajánlott.

 

JÁTÉK

A repülő osztály

 

Gratulálunk Lakatos Eszternek és Rácz Krisztinának, akik páros belépőt és 1-1- könyvet nyertek. Írtunk nekik emailt is.

Játsszatok velünk március 10-e, éjfélig és nyerjetek a premier előtti bemutatóra páros jegyet (március 13-a, szerda 20 órára), illetve A repülő osztály című regényt! A következő kérdésre várjuk a választ a jatek@minimatine.hu-ra:

 

Írd meg nekünk 3 olyan ifjúsági regény címét, amelyet Erich Kästner írt és magyarul is megjelent.

 

Segítséget itt találtok. Általános játékszabályzat itt.