Játék nemcsak gyerekeknek

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Biztonságos, minőségi, kifinomult, részletes, fejlesztő jellegű, megfizethető áru. Minden szülőnek az a vágya, hogy ilyen jelzőkkel illetett játékokat vásároljon gyermekeinek és ilyet is kapjanak. A játékpiac azonban annyira széles skálán mozog, hogy bőven találnák az ezekbe a kategóriákba nem sorolható termékeket. (x)

Közös játék, közös élmény

Habár a játékokat gyerekeknek készítik, de sehol nincs az szabályozva, hogy felnőttként ne szórakozhatnánk mi is. A gyerekekkel együtt töltött minőségi idő az, amire ebben a rohanó és bolydult világban nagyon nagy szükség van.

Kint és bent egyaránt

A kinti játékok remek szórakozást nyújthatnak kicsinek és nagynak egyaránt, legyen az csúszda, homokozó, ugrálókötél vagy tollaslabda.
Ha az idő vagy a kedv a lakásba marasztal, akkor előkerülhetnek a társas játékok, amelyek megtaníthatnak a csapatjátékra, fejleszthetik a memóriát, a gondolkodást, de a gyerekek megtapasztalhatják a nyerés mámorító érzése mellett a vereséget, veszteséget is.
A kreativitást és a kézügyességet finomító gyurma és egyéb játékok használatával akár maradandó alkotások születhetnek.
A konstruktív építőjátékokkal való elfoglaltság esetében a szerepjáték is társulhat. Gondoljunk csak a Legora. Az nemcsak a gyerekek kedvence, de a felnőttek is szívesen leülnek és gyermekké szelídülnek.
A plüss borítású Sylvanian Families nyuszijai éppúgy „földre küldheti” a szülőket és átszellmülve mókázhatnak együtt csemetéikkel.

És hogy miért szeretnek játszani a felnőttek?

Egyesek bátran felvállalják, hogy örök gyerekek maradtak felnőtt létükre is. A gyerekek legfontosabb tevékenysége a játék, amely egész életünkben megmaradhat. A legtöbbünknek a család a legfontosabb és egy nehéz, fárasztó nap után jóleső érzés együtt lenni a gyerekekkel és a közös játék során a szülők ki tudnak kapcsolni. Elvonatkoztathatnak azoktól a terhektől, problémáktól, amelyek a gondolataikat foglalkoztatják. Játék során pedig igazi önmagunkig képesek vagyunk eljutni.

Szponzorált tartalom.