János vitéz Meseút nyílt Ráckevén

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A János vitéz Meseút tanösvény állomásain gyönyörű, kézzel festett házikókat találtok, melyekben egy-egy mesét, és a meséhez kapcsolódó játékot, feladatot, beszélgetést indító kérdést, kalandot rejtettek el. Offline kaland családoknak!

A Meseút kezdő állomása a város központjában van, a Tourinform irodában, és ide is kell visszavinni a kulcsokat. Itt vehetitek meg a belépőjegyet nyitvatartási időben.

A 4,5 km-es útvonal bringával, babakocsival is bejárható sáros időben is. A 12 állomás házikóiban találjátok a történeteket, a helyszínekhez kapcsolódó játékos feladatokat. A gyerekeket 12 próbabétel, és szintválasztó várja, a kaland végén pedig elismerő oklevelet kapnak. Megelevenedik a híres neves János vitéz és Petőfi költeményéhez ihletet adó Horváth Nepomuki János kalandos története is.

A Házikók mindegyike valamilyen helyi nevezetesség közelében van, ezért a Meseút fonalára felfűzve megnézhetünk minden izgalmas kiállítást, múzeumot, látványosságot is. A QR kódok a házikóknál mindezek megtalálásában segítenek.

Nyári melegben érdemes kipróbálni a Vadkacsa Szabadstrandot, illetve csónak- és hajótúrák is indulnak a környékről.

HASZNOS INFÓK

A nyitvatartási idő szezonálisan vagy alkalomszerűen változhat, indulás előtt érdeklődjetek telefonon: +36 24 429 747.
A kiindulási és a végpont címe: Tourinform Iroda, 2300 Ráckeve, Eötvös u. 1.
A Meseút belépőjegy fejenként 1000 Ft, kedvezményes családi belépő: 3500 Ft/család (két felnőtt és legfeljebb 4 gyerek). Csoportoknak 15 fő felett: 500 Ft/fő. A kulcsokért letétet kérnek 5000 Ft-ot, amit a program után visszaadnak.
Bankkártyás fizetés nem lehetséges.
Részletek itt.
Fb oldal: https://www.facebook.com/janosvitezmeseut/

Forrás: meseutazok.hu

Ha szeretnétek a legjobb családi programokat, vadonatúj helyekről szóló beszámolóinkat, kirándulás ötleteinket vagy a legújabb gyerekkönyveket, színházi előadásokat, múzeumi programokat, filmeket tartalmazó válogatásainkat hetente egyszer hírlevélben is megkapni, itt tudtok feliratkozni. A Minimatinén a legkisebbektől kezdve az ovisokon és kisiskolásokon át a kamasz korosztályig mindenkinek találhattok programot!