5 izgalmas, esti kirándulás júliusra

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.
Naplemente szafari a Hortobágyon

Szentjánosbogár séták, naplemente túrák a Sas-hegyen, alkonyat túrák a Budakeszi Vadasparkban, sétahajóval az úszólápok közé és szafari kirándulás a Hortobágyon. 5 hűsítő, esti kirándulás júliusra.

Szentjánosbogár séták

Még július elején is van esély arra, hogy néhány szentjánosbogárral találkozzatok az erdőben. A pilisszentiváni Jági ösvényen, illetve a Diósjenői Szabadidőparkban is tartanak még vezetett túrákat július első hetében. Itt találjátok a részleteket. Mindenképp nézzétek meg a hivatalos oldalakat, mert a rajzást az időjárás is befolyásolja, friss, aktuális információkért keressétek a programok szervezőit. További helyszíneket itt gyűjtöttünk össze.

Naplemente túrák a Sas-hegyen

Júliusban a Sas-hegyen alkonyat táján már kellemes a hőmérséklet egy esti sétához. A tanösvényt végigjárva megismerhetjük az egyedülálló Natura 2000 terület jelölő fajait, a magyar gurgolyát és az István király szegfűt is. Napnyugta után a város fényeit csodálhatjuk meg. Több alkalommal csatlakozhattok az esti programhoz: július 1., 8., 15., 22 és 29-én 19 órától indulnak a túrák. Előzetes bejelentkezés szükséges ezen a felületen! Ára: 1600-1900 Ft.

Budakeszi Vadaspark alkonyat túrák

Az esti séták során sok izgalmas dolgot megtudhattok a Vadaspark lakóiról. Júliusban több alkalommal, péntek esténként (július 2., 9., 16., 23., 30.) várnak benneteket. 17:45-kor van a találkozó a bejáratnál. Itt találtok bővebb információkat. Jegyár: gyerek 1400 Ft, felnőtt 2800 Ft.

Sétahajóval az úszólápok közé

A nagy érdeklődésre tekintettel a Velencei-tavi Hajózási Társaság és a Duna-Ipoly Nemzeti Park közös összefogással 1 órás sétahajó járatokat indít a Velencei-tavi Madárrezervátumba. A hajóút során a Duna-Ipoly Nemzeti Park biztosítja a szakszerű idegenvezetést. Cél: a Velencei-tó védett értékeinek, úszólápos területeinek bemutatása. Indulási helyszín: az agárdi hajóállomás. Időpont: július 9. és 16., 17 órakor. Ár: 2800 Ft/fő, Diák (4-18) 2200 Ft/fő. A programon való részvételhez bejelentkezés szükséges az alábbi elérhetőségeken: Simon György 30-2713292 vagy to@velenceitohajozas.hu. A program 15 fő bejelentkezése esetén indul el. Részletek itt.

Naplemente szafari a Hortobágyon

Esti vadasparki látogatás szafari autóval, szakvezető kíséretével, melyet a naplemente varázsol különleges hangulatúvá. Minimum létszám 4 fő/turnus, maximum létszám 7 fő/turnus. A program időtartama: 1 óra 15 perc. A program időjárásfüggő és előzetes bejelentkezés szükséges, amely megtehető legkésőbb a program napján 14.00 óráig a szabad helyek függvényében. A program díja: 2200 Ft/fő, mely kizárólag készpénzben fizetendő a túravezetőnél. Időpontok: július 16-17., 23-24.,

Nézzétek meg legjobb budapesti gyerekprogramok válogatásunkat is, további ötleteket találtok Kirándulás rovatunkban!

Ha szeretnétek a legjobb programokat és új ajánlóinkat, válogatásainkat hetente egyszer hírlevélben is megkapni, itt tudtok feliratkozni.

Nyitókép: Hortobágyi Nemzeti Park