Itt van az ősz! – top 12 benti gyerekprogram és foglalkozás borús hétvégékre

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Ismét elindultak kedvenc őszi programjaink. Ha éppen nem kedvez az időjárás a kirándulásnak, akkor mi szívesen válogatunk ezekből: művészeti foglalkozások, zene, tánc, színház, mozi, múzeum és még sok minden más.

Színes Egér – Két Egér Könyvesbolt, IX. ker., Ráday utca 20., szombatonként 11:00

A Két Egér Könyvesboltban minden szombat délelőtt történik valami. Már többször jártunk náluk művészeti foglalkozáson, de a szuper könyvbemutatók is gyakoriak.
Részletek itt.
Ár: 500 Ft (levásárolható a boltban)

Családi délelőttök – Ludwig Múzeum, szombatonként 10:30

A Ludwig Múzeum családi programjai mindig az aktuális kiállításokhoz kapcsolódnak, és többször tartanak integrált foglalkozásokat is. Amíg a gyerekek alkotnak, a szülők tárlatvezetésen vehetnek részt. Előzetesen pénteken 14 óráig kell bejelentkezni a programokra.
Részletek itt.
Ár: 600 Ft/fő

Liszt Kukacok Akadémiája – Zeneakadémia, szombaton és vasárnap több időpontban

A Zeneakadémia gyerekeknek szóló programjai között szerepel koncert, ismerkedés a hangszerekkel, épület séta és számos izgalmas program. Ismerkedjetek a klasszikus zenével, a népzenével és a jazz-zel szombaton és vasárnap.
Részletek itt.
Ár: 800-1000 Ft

Hangszersimogató Klub – Óbuda, 3K, minden hónap első szombatján 16:00

Az óbudai 3K Kulturális Központban a hónap első szombatján Bársony Bálint és zenekara tart interaktív foglalkozást és mini koncerteket. A Hangszersimogató célja a hangszerek hangjának megismertetése, az együtt zenélés és éneklés örömének átadása. A foglalkozás énekes vezetője: Korzenszky Klára énekesnő, gyermekpszichológus.
Részletek itt.
Ár: 1000 Ft.

Puskin Kuckó – Puskin mozi, szombaton és vasárnap 10:00

A Puskin moziban szombatonként a mesefilmeké a főszerep. Itt a legkisebbek is megtapasztalhatják a mozizás élményét, hiszen egészen kis kortól is tartanak vetítéseket, pl. Bogyó és Babócát, Mazsola bábfilmeket, de a 6 év feletti korosztály is találhat olyan alkotásokat, amiket már nem talál meg a mozik műsorán. Vasárnaponként pedig koncertek és bábelőadások váltják egymást a mozi kínálatában.
Részletek ittÁr: a filmekre 800 Ft/fő, koncertekre-bábelőadásokra 1800-2200 Ft.

A játék éve (6 részes sorozat) – Budapest Music Center, IX. ker., Mátyás u. 8., vasárnaponként 11:00

„Lesz Hangjáték, amikor a g játszik az á-val, a madárcsiripelés az oroszlán ordítással… És ritmusjáték, amikor a Tá játszik a Ti-ti-vel, a szamba a keringővel… a harmóniában a d-moll a C-dúrral, sőt a szójátékban a kevés a merésszel, a lábos a hámossal… Játék, ahol nincs vesztes, és lehet a nyeremény egy zacskó lebbencs… 12 előtt 12 kérdés, és ebéd előtt hazaértek, nem kérdés!!!” -– Lakatos György új, hatrészes ismeretterjesztő sorozata a Budapest Music Center könyvtárában.
Részletek itt.
Ár: ingyenes

Szeleburdi Játéksziget – Budapest Jazz Club, XIII., Hollán Ernő u. 7., havonta két vasárnap 10:00

Újra elindul a BJC gyereksorozata, ahol havonta 2 alkalommal a gyerekek kedvencei lépnek a színpadra 11 órától, de már 10 órától mehettek kézműveskedni is. Október 28-án a Rutkai Bori Banda koncertezik.
Részletek itt.
Ár: 1500 Ft/fő

Programok a Mesemúzeumban – Mesemúzeum, szombatonként 11:00

Diafilmek, kézműves programok, társasjátékok, könyvbemutatók várnak rátok szombat délelőttönként a Mesemúzeumban.
Részletek itt.
Ár: múzeumi belépő (gyerekeknek 400 Ft, felnőtt 600 Ft) vagy ingyenes (főként a könyvbemutatók alkalmával)

Cifra Palota – Művészetek Palotája, vasárnaponként 10:00-13:00

Ringató, kerekítő, diafilmek, foglalkozások, drámapedagógia, színpadi programok, koncertek, Hetedhét táncház (havi egy alkalommal) vár rátok hétről hétre a Müpa családi programján, amely mindig egy aktuális téma vagy ünnep köré épül.
Részletek itt.
Ár: ingyenes

Sárkányos Gyerekkönyvtár és egyéb FSzEK könyvtár gyerekprogramok – több helyszínen pénteken és szombat délelőtt

A Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár Sárkányos Gyerekkönyvtára számos programmal készül az őszi-téli időszakban is, illetve a kisebb kerületi fiókkönyvtárakban is tartanak diafilm vetítéseket, kézműves foglalkozásokat, meseolvasást, író-olvasó találkozókat.
Részletek itt.
Ár: olvasójeggyel ingyenes, a gyerekeknek ingyenes a beiratkozás, csak szülői nyilatkozat szükséges

Deák 17 Művészeti Galéria: Világjáró gyerekek programsorozat – V. kerület, Deák utca 17., havonta egy alkalommal, szombat délelőtt

A galéria családi programjain a világ különböző országainak meséi, szokásai elevenednek meg, sőt a gyerekek kreatív foglalkozások keretén belül még jobban elmerülhetnek a nemzetek kultúrájában, hagyományaiban.
Részletek itt.
Ár: ingyenes, de regisztráció szükséges (érdemes minél előbb, mert hamar betelnek a helyek)

Múzeumok családi napjai és ingyenes napok

Havonta egy alkalommal számos múzeum tart családi napot, többek között a Petőfi Irodalmi Múzeum, a Kassák Múzeum, a Magyar Nemzeti Galéria (Szemezgető foglalkozás), az Öntödei Gyűjtemény, melyet mindig megtaláltok a részletes hétvégi ajánlókban is. Hogy mikor ingyenesek a családoknak a múzeumi látogatások, itt gyűjtöttük össze, illetve gyerekbarát múzeumok válogatásunkat itt olvashatjátok.

+1 A Minimatiné hétvégi ajánlója

Minden hétvégén összegyűjtjük a legjobb programokat Budapesten és környékén, amelyben még számos aktuális ötletet találtok: családi fesztivált, koncerteket, mindig ajánlunk kirándulást és művészeti foglalkozásokat, közösségi programokat, premieres előadásokat, filmeket és újdonságokat, illetve ingyenes eseményeket.
Ha szeretnétek a legjobb programokat és új cikkeinket csütörtökönként hírlevélben is megkapni, itt tudtok feliratkozni.