Itt jártunk – Zuglói Adventi Vásár – dec. 8.

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

adventi_diszek

Nem sokat vártam a rendezvénytől, amit első alkalommal rendeznek meg a megújult Bosnyák téren. Külön nem érdemes eljönni ide, de ha valaki éppen erre jár vagy itt lakik, megér egy kis időt. Hétköznap kong az ürességtől, és hétvégén is kellemesen el lehet férni. A programok nem túl erősek, talán a Kaláka volt a legjobb. A hangulat családias és kézműves dolgokat kaphatunk. A betlehemet illet volna nem csak egy megfestett OSB lapból csinálni, és a rumos hordó is elég érdekes részlete.

A Vakok Intézete sátránál kerámia karácsonyfadíszeket vásároltunk 120 Ft-ért, de vehetünk méz gyertyát, füstölőtartót, sótartót. Apró ajándékok olcsón, a pénz is jó helyre megy. Van még kézműves csoki, varrott mindenféle (levendulazsák, állatkák, pénztárca), asztali díszek, székely játékok, matyó mintás pólók, kerámiák. Utóbbit a megjavult és újabban keramikus Ambrus Attilától személyesen vehetjük meg. A nagy kürtőskalács, ami a Vörösmarty téren 1500 Ft, itt 1000-ért megkapjuk.
Külön említésre méltó a kézműves foglalkozás (vasárnaponként 14-18 óra között). Kis fűtött sátorban várnak minket, nem fagy le a kezünk ajándékgyártás közben. Mivel 10 perccel zárás előtt értünk oda, de nem akarták, hogy üres kézzel távozzunk, nekünk adták a mintakoszorút, amire még pár díszt magunk is fel tudtunk ragasztani. Kedves gesztus volt.

Mi lesz még itt: December 14-15-én nemzetiségi műsorok, december 21-22-én egyházi kórusok, Daniel Speer Brass Swing és a Dívák lépnek fel. Részletes program innen letölthető.