Itt jártunk – Megnyílt az új Pagony

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

pagony_MG_1053

Óriási tömeg, rézfúvósok, pagonyos írók és illusztrátorok, kuponnap, Kisladik foglalkozások, szörp és pogácsa. A tegnapi eső sem riasztotta el a kicsiket és a nagyokat, hogy betérjenek a héten debütáló új Pagony ünnepélyes megnyitójára a Bartók Béla út 5-be. Mi is ott jártunk, de nyugisabb napokon még szívesen visszatérünk majd ide. Nézegessetek képeket, ilyen lett az új bolt.

pagony_MG_1036_

Ugye, hogy az olvasást nem lehet elég korán elkezdeni?

pagony_MG_1062

Óriási sikere volt a kis vonatos terepasztalnak a kirakat melletti részen.

pagony_MG_1064

pagony_MG_1040_

A plafonon bringakerekeken mozgó papír léghajók elvarázsolták a kicsiket, meg minket is.

pagony_MG_1078

Kényelmes székek, olvasósarkok várnak rátok a bolt több részén.

pagony_MG_1068_

A Pagony kb. 200 kiadványa elfér az új boltban, de a Pozsonyi úton megszokott játék kínálat és kreatív eszközök is helyet kaptak.

pagony_MG_1077

pagony_MG_1050

A pénztárnál található oszlopokat egyenlőre 43 pagonyos író és illusztrátor fotója díszíti, Szölőssi Mátyás munkái.

pagony_MG_1075

pagony_MG_1051

Végre a kamaszok is külön sarkot kaptak. A Tilos az Á kiadó piros betűibe beülve olvasni is lehet. Táskát is készíthettek a nagyobbak a megnyitón.

pagony_MG_1045

Nagyon szerettük a teljes falat beborító táblafestékes falat. Előtte zajlott a Kisladik foglalkozása, akik rendszeresen tartanak majd programokat ezen a helyszínen is.

pagony_MG_1066

pagony_MG_1074

Mint a Kispagonynál a Pozsonyi úton, itt is nagy kedvencünk, Gévai Csilla grafikái díszítik a könyvtartókat és a pultot is. Vele együtt Bartos Erika, Berg Judit és Dániel András is itt-ott kis sarkokban kitartóan dedikált a nagy tömegben.

pagony_MG_1081

Az új boltot a Bartók Béla út 5. szám alatt találjátok, a Gellért tér közelében. Nyitva: hétfőtől péntekig 10:00-19:00, szombaton 18 óráig, vasárnap zárva. Ha kocsival érkeznétek, akkor 1 órát tudtok ingyenesen parkolni a Kemenes u. 10. alatt, ha Pagonyos pecsétet kértek. Részletek a parkolással kapcsolatban itt.

Fotó: Minimatiné