Itt jártunk – Tarzan™ Park

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

_MG_5260

Mivel a Tarzan™ Park szerepelt már a legjobb nyári budapesti gyerekprogramok válogatásunkban is, ideje, hogy kapjon egy külön bejegyzést is a Minimatinén. Igazi itthon nyaralós program kicsiknek és nagyoknak, de akkor is megéri időt szakítani rá, ha messzebbről érkeztek a fővárosba. Nagy Tarzan™ Park mustra a Minimatiné csapatától.

_MG_5179_

A 2013-ban megnyílt Tarzan™ Park ötlete egy külföldi utazás során született meg egy hasonló parkban tett látogatás alkalmával. Felvették a kapcsolatot az ottani vezetőséggel és egy játékgyártó céggel, akik segítségükre voltak a játékok kiválasztásánál, azonban a tervezés már házon belül zajlott. A 2014-ben átadott területen álló torony, ami az újpesti víztorony kicsinyített mása teljesen egyedi tervezés eredménye. A játszótér több elemével mint pl. a hajó és homokbánya már mi is találkoztunk londoni és bécsi játszótereken.

tarzan_park_MG_5119

Mikor beléptünk, megcsapott minket a nyaralás hangulata, és ez az érzésünk egyre fokozódott. Gyönyörű zöld gyep, árnyas fák, a Tarzan™ Teraszon pedig ettek-ittak, fagyiztak az emberek.

tarzan_park_MG_5118

_MG_5126_

Különböző tematikájú játszószigeteket találtok a parkban, összesen 13-at, de az üzemeltetők folyamatosan bővítik és karbantartják a már meglévő játékokat. 2017-ben például a legkisebbeknek szereltek fel bébi hintákat. 1-14 éves kor közötti minden korosztály találhat magának játékot, így érdemes különböző korú gyerekekkel is kipróbálni.
A bejáratnál rögtön a Picurvár részhez értünk, amely a legkisebbeknek készült. Két mászóvárral, csúszdával és mászócsővel szerelték fel, természetesen gumilap borítással, kötélen, fémrúdon és falétrán is felmászhatnak a legkisebbek.

_MG_5145_

A Picurvárral szemben találjátok a Hintarétet különböző egyensúlyozós hintaeszközökkel. Van itt óriási lapcsúszda, kör alakú hinta és páros hinta is. Mögötte a Liánvárban köteleket, lépcsőket, mászófalat találtok, szóval mindent, amin mászni lehet. Külön tetszett gyerekeinknek a tetején található gólyafészekre emlékeztető kosár is. A Hintarét és a Liánvár között kötélpályát alakítottak ki.

_MG_5138_

A Zengőerdőben többféle hangszert is megszólaltathattok, amely igazán jó móka, mögötte pedig egy biciklis körhintát találtok. Közvetlenül mellette kapott helyet a Homoktenger, amely egy óriási homokozó sok árnyékkal (játékokat kölcsönözhettek ingyen a büfé mellett).

_MG_5130_

tarzan_park_MG_5110

tarzan_park_MG_5112

A Felhővárakra többféle módon juthattok fel (mászófal, kötél, létra) és többféle kanyargó csőcsúszdán érkezhettek le. Külön nagy élmény, hogy a parkban van több olyan hely is, ahol a gyerekek magasan, mégis biztonságosan közlekedhetnek, mert hálóval teljesen körbevett az átjáró.

_MG_5170

_MG_5165

_MG_5154

2014-ben bővült a park kínálata a vizezős játszótérrel, vagyis a Placcs Placcal, ahol különböző csobogókat, vízágyút és mindenféle spriccelős eszközöket találtok. Mivel mi egy meleg nyári délutánon mentünk, nagyon nagy sikert aratott. Itt jegyeznénk meg, hogy érdemes fürdőruhát, törölközőt, váltóruhát, vizezős szandált vinni magatokkal. Mellette találjátok a Tornyoktavát, ami szintén nagy kedvenc. A vizes árokkal körbevett részre fahídon juthattok be, majd a létrán felmászva itt is jó magasan, de biztonságosan juthattok át a kanyargós csúszdához.

_MG_5183

_MG_5189_

_MG_5193

Mögötte találjátok a Zsiványtanyát, egy szuper fahajót szintén rengeteg be- és lejutási lehetőséggel és játékelemmel, forgó gumikerék hintával, ágyúkkal és csőcsúszdával. Hasonlót a londoni Hyde Parkban láttunk.

_MG_5233

_MG_5156

A legtöbb időt a Placcs Placc másik oldalán található Homokbányában töltöttünk, ahol rendkívül jól lehet sarazni. Mindenféle gátrendszerek, zsilipek, kutak és játékok segítik az önfeledt dagonyázást 🙂 Külön kiemelnénk a fordítókorongos csillét, amit homokkal megtöltve betolhatunk a bányába. A mozgatásához azonban erős apukákra is szükség van. Hasonlót Bécsben láttunk, de minden játszótérre szeretnénk hasonlót.

_MG_5242_

_MG_5251_

A Rejtekerődben a kedvencünk a nagy rugós kocsi volt, amelynek a tetejére felmászhattok. Az erődbe szintén több úton-módon bejuthattok: lépcsőn, kötélhágcsón és alagúton is.

_MG_5207_

Túlságosan gyorsan telt az idő, mindent ki sem tudtunk próbálni, mert a nagy kedvenceknél hosszabb időre leragadtunk, és nyilván minden életkorban más-más kedvencek lesznek.

_MG_5234_

Miért pont Tarzan™ Park?
A Park megnyitása előtt sokat gondolkodtak a megfelelő név megtalálásán. Mindenképpen szerették volna elkerülni a közömbös, közhelyes, általánosító elnevezéseket, mint pl. Újpesti játszópark. Szerették volna személyesebbé, karakteresebbé tenni a nevet. A nagy gondolkozás közben a játékok kúszó, mászó, köteles jellege miatt kialakult az egymás közötti Tarzan™ Park elnevezés, melyet végül annyira megszerettek, hogy úgy döntöttek: marad. A név védett mivolta miatt, külön kérvényezniük kellett a használatát. Megkapták az engedélyt, így a trademark jelzéssel kiegészítve használhatják a Tarzan™ Park nevet.

Egyéb szolgáltatások:
A büfé mellett lehet kaució vagy irat ellenében ingyenesen kis motorokhoz, autókhoz jutni. Mi nem vagyunk ajándéktárgy imádók, de a Tarzan™ Parknál tényleg figyeltek arra, hogy a pólókon és bögréken igényes és aranyos figurák jelenjenek meg, melyek visszatérnek az egyes helyszínek grafikáinál is.
A legkisebbekkel érkezők a baba-mama szobában nemcsak pelenkázót és fotelt találnak, hanem pelenkát, popsitörlőt és mikrohullámú sütőt is. A mosdóban természetesen gyerek wc-ék is vannak.
A főbejárattal szemben találjátok az ingyenes parkolót. A Park kerékpárúton is megközelíthető, a bejárat mellett bringatárolókat találtok.
Lehetőség van szülinapot tartani korrekt áron, több csomagból is választhattok. Ugyan ételt-italt nem lehet vinni, de mindenféle allergiára felkészültek.
A Tarzan™ Terasz kínálatában szerepel a klasszikus hamburger, hotdog, rántott sajt és fagyi is.

Aktuális jegyár itt.

Esős napokon zárva tartanak, melyet jeleznek Fb oldalukon.

Ha szeretnétek értesülni a legjobb programokról és a legújabb helyekről, érdemes feliratkozni hírlevelünkre itt vagy csatlakozni Fb oldalunkhoz.

Fotók: Minimatiné