Itt jártunk – Színtér projekt (meghosszabbítva decemberig!)

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

szinter_projekt_IMG_1822

Egy hely a városban, ahol biztosan szívesen ragad színes krétát, festéket, filcet a kezébe kicsi és nagy egyaránt, ahol kartonból város épül, ahol egészséges ételeket főzhettek, ahol mindig történik majd valami október végéig. Keressétek fel a Színteret a Vitkovics Mihály utcában. Múlt pénteken nyitottak és decemberig várnak benneteket különféle foglalkozásokkal.

szinter_IMG_1828

szinter_180751

„A SZÍNTÉR koncepcióját az örömteli alkotás és a gyermekkori önkifejezés fontosságának tükrében álmodtuk meg. Célunk, egy olyan helyiség megalkotása, ahol a gyerekek és a felnőttek a bennük természetesen meglévő kreativitásukat élhetik ki, ahol a művészet eszközeivel saját hétköznapi élet helyzeteikkel, a bennük rejlő örömöket és feszültségeket tudják „papírra vetni”. Ehhez egy inspiráló teret és eszközöket kínálunk számukra.
A SZÍNTÉR név a mondanivalónk, és hitvallásunk eredményeként jött létre:
A SZÍN, utal az eszközök fontosságára, melyhez hosszú idő óta gyűjtjük, válogatjuk a legmegfelelőbb alapanyagokat és kreatív önkifejezést segítő eszközöket.
A TÉR pedig egy olyan aktív,foglalkoztató helyszín, ahol a művészet segítségével segítjük a gyerekek önkifejezését, ezzel feloldva egyes mindennapi élet helyeztek okozta problémákat. Hiszünk benne, hogy az alkotás segíti ezen pozitív folyamatok megvalósulását. Ennek tükrében olyan foglalkozásokat biztosítunk, ahol a művészet sokféle eszköztárát felkínáljuk.”

szinter_IMG_1833

Üresen álló vagy raktárként használt üzlethelyiségek keltek életre a Vitkovics Mihály utcában a Nyitva! Fesztivál keretében. Mikor megérkeztünk a megnyitóra, már javában zajlott az alkotás. Nemcsak a gyerekek, hanem a felnőttek is szívesen ragadtak kezükbe színes tollakat, és dekorálták a hely kirakatát.

szinter_IMG_1832

Bent kellemes sárga színű falak, az egyik oldalon tele Cókmók hátizsákokkal. Középen egy nagy asztal, rajta sok-sok festék, kartonok, kreartonos játékok és könyves stand. Finom sütik és bodzaszörp, kedves fogadtatás, otthon hangulat.

szinter_IMG_1823

És ez még csak a kezdet, hiszen rengeteg jó workshop és program vár itt rátok az elkövetkezendő hetekben. Borarti csütörtök délelőtt pacsmagolóval, szerda délután szabad alkotással készül a gyerekeknek. A felnőtteket keddenként drámafoglalkozásokkal és egészséges ételek készítésével várják, de hétvégén is lesznek programok. Október 10-én 17 órától 19 óráig a Smallgarden és a Színtér Projekt összefogásában egy nagy installáció születik, melyet újrahasznosított kartonból készítettek el a népszerű Makedo kreatív játékok kötőelemként való beillesztésével, majd az alkotást filctollal díszíthetitek (jelentkezés: Sikó Bori – hello@smallgarden.hu-n illetve 0620-5559383 telefonszámon).

Aktuális programok: A további részletes programot itt olvashatjátok. Közösségi oldalukon mindig megtaláljátok a legfrissebb infókat. Jelentkezés a workshopokra, és érdeklődés: szinterprojekt@gmail.com címen.

Mi meg titokban reménykedünk, hogy örökre itt maradhasson ez a kis színfolt a Belvárosban, és legyen még sok-sok ilyen.

Fotók: Minimatiné