Itt jártunk – A Szifon, jan. 31.

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

szifon_a_szulo_is fontos

A Szifon egy olyan közösség, illetve közösségépítő csoport, akik próbálnak segíteni tanácstalan szülőknek, nagyszülőknek bizonyos gyerekneveléssel kapcsolatos problémáknál. A Szifon név A Szülő Is Fontos rövidítése.

Nem akarják megmondani a tutit, szerencsére, csupán a segítő szándék vezérli őket, hogy összehozzanak egymással olyanokat, akik már látták, tapasztalták, kipróbálták, szóval valamiféle megoldást tudnak nyújtani valamilyen problémára vagy csak segítenek fellélegezni, hogy ez így volt náluk is…Munkájukat természetesen pszichológusok, pedagógusok, szakértők és hús-vér anyukák és apukák segítik.

IMG_6485

IMG_6469_jav

IMG_6468

Havonta egyszer a MOM-ban tartanak előadásokat. Január végén Bódi Barbara fejlesztőpedagógus, konduktor-tanító, nem mellesleg három kamasz anyukája tartott előadást gyerekeink gesztusnyelvéről. Jó volt az interakció a közönséggel, sok volt a szemléltető feladat és hozzászólás. Mi szokás szerint két gyerekkel mentünk. Az egyik majd ellesz a hátamon, a nagyobb meg ha nagyon nem bírja, ott a Zurgó-dió táncház. Pozitív csalódás volt, hogy nemcsak játszószőnyeg volt a kis teremben sok-sok játékkal, hanem még az előadásra is tudtunk figyelni, mert közben vigyáztak rájuk, mégis egy térben lehettünk. Közben a Rainbow Könyvközösség jóvoltából könyveket is vásárolhatunk.

szifon

Következő időpont: február 28., 18:00, MOM, belépő: 500 Ft.
Téma: Szexuális felvilágosítás másként (előadó: Hajduné Horváth Márta családpedagógus)
A szülők számára komoly dilemmát okoz, hogy mit mondjanak el a szexualitással kapcsolatban a gyereknek és mit ne. Vannak, akik kerülik a témát és tabuként kezelik, míg mások nyíltan és természetesen beszélnek erről. De egy dolog biztos, a gyerekek előbb-utóbb, és inkább előbb, úgyis mindenre rájöttek. Csak az nem mindegy, hogy mindezt miként teszik. Manapság a helyzetet az is nehezíti, hogy az internetnek köszönhetően túl korán vagy nem megfelelő információhoz juthatnak gyermekeink, ezért a szülők felelőssége talán még nagyobb, mint korábban…

Fotók: Szifon