Itt jártunk – Skanzen Farsang, márc. 1-2.

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

skanzen_03

Ha valaki megkérdezné, hogy mi az a hely, amit családoknak ajánlanék vagy hova vinnék el külföldieket, akkor a top 5-ben biztos benne lenne a szentendrei Skanzen. Évek óta nyomon követjük gyerek nélkül, külföldieknek bemutatva, majd egy gyerekkel, gyerekekkel ahogy a hely egyre jobb és jobb lesz, az egyik legélőbb hazai múzeumunk.

 skanze_14

Most hétvégén farsangi mulatságon jártunk. Általában húsvétkor kezdődik nálunk „Skanzen szezon”, de mivel ennyire jó idő volt hétvégén, szerettünk volna egy kint is vagyok bent is vagyok programot. Rájöttünk, hogy a Skanzennel egyszerűen nem lehet mellé nyúlni. Igaz a terület nagy része még zárva volt, a vonat sem működött, mégis nagyon jól sikerült a rendezvény. Néhány ház nyitva volt, az egyikben gyógyteákat kóstolhattunk, egy másikban laska levest főztek, egy harmadikban fánkot sütöttek.

skanzen_10

skanzen_11

skanzen_09

skanzen_07

A Fő téren, a központi részén a rendezvénynek, a Bab Társulat előadásait láthattuk, akik óriásbábokkal, mesemondóval és népi hangszerekkel együttműködve meséltek kicsiknek és nagyoknak. Természetesen mindegyik a farsanghoz kapcsolódott. Gólyalábas óriásbábok küzdöttek, volt kötélhúzás, álesküvő, a nap végén „télboszorka”  égetés.

skanzen_12

A Mádi Dézsmaházban maszkokat készíthettünk. A miénk kicsit busósra sikeredett vagy valami hasonlóra.
A Pinceétterem udvarán egy igazi Asszonyfarsangba csöppentünk, ahol volt férj- és szerelmi jóslás, mulatozás.

skanzen_02

Elsétáltunk a malom mellé is a gazdasághoz, ahol újszülött kisgidákat, racka juhokat, szamarat, lovat, baromfit is láttunk.

[grey_box]MÁRCIUSI  HÉTVÉGÉK:
A további márciusi hétvégéken is tematikus programokkal várnak benneteket. Március 8-9-én kézműves, március 15-16-án huszáros, március 22-23-án díszítő, március 29-30-án barkács hétvégén vehetünk részt. A belépő felnőtteknek 1000 Ft, nyugdíjas/diák: 500 Ft, 6 év alatt ingyenes! A Skanzen csak 16 óráig tart nyitva.[/grey_box]

 Fotók: Minimatiné, Skanzen