Itt jártunk – Pici Piac

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

_MG_4363_

Június 7-én első alkalommal rendezték meg a Central Passage árkádjai alatt a Pici Piacot. Mivel az előzetesen bejelentett kiállítók és árusok listája igen csábító és szimpatikus volt számunkra, ezért sok vízzel, naptejjel és sapkákkal felszerelkezve a nagy meleg ellenére is úgy éreztük, hogy ezt látnunk kell.

_MG_4348

Egyik kedvenc magazinunk, a Csodaceruza is jelen volt régebbi kiadványaival. 5-10 évesek számára készítenek újságot, amely nem csak irodalmilag értékes, hanem mesésen is néz ki, hála a kiváló magyar illusztrátoroknak. Muszáj volt bevásárolnunk belőle, és a napokban a legújabb számot is kézbe vehetitek.

_MG_4326_

Radnóti Blanka és Borisz ezen a hétvégén nemcsak az Ünnepi Könyvhéten, hanem a Pici Piacon is jelent volt, többek között abból a jeles alkalomból, hogy megjelent a Borisz, a szuperhős című második kötet.

_MG_4335_

A Minipolis gyönyörű játékokkal, többek között az Eperfa csodaszép termékeivel érkezett, illetve Manuela is bemutatta kollekcióját.

_MG_4332

_MG_4357_

_MG_4296

_MG_4300

Boncsér Orsolya és Csordás Levente, vagyis a Fogd rá a jetire! csapata sem tétlenkedett ezen a hétvégén. A Pici Piac után szaladtak át dedikálni az Ünnepi Könyvhétre. A verseskötet megjelenésekor a tavaszi Budapesti Könyvfesztiválon aratott nagy sikert a Minimatiné kisebb és nagyobb tagjai körében is, ezért a top 35 legújabb gyerekkönyv válogatásunkból sem hagyhattuk ki 🙂 Színezőket itt tudtok letölteni tőlük.

_MG_4307

A Szamóca Kiskertész-tanoda hozott mindenféle kertészkedős eszközt a kötényen keresztül a különböző ültető készletekig, és még maggolyót is lehetett készíteni náluk. Interjúnkat itt olvashatjátok.

_MG_4310

Egy nagy klasszikus, az ANTONI termékek is jelen volt a piacon, akik 1961 óta gyártanak kisszériás kivitelben, kézi munkával készül játékokat.

_MG_4311_

A vásáron bemutatkozott a Plukkido mágneses táblajáték, amely segít kisgyermekek és szüleik együttműködésének javításában. Biztos, hogy ki fogjuk próbálni, főleg a reggeli óvodába indulásnál és a közös játékpakolásánál van még hova fejlődni mindannyiunknak 😉

_MG_4313

_MG_4317

Tavasszal a HelloAnyuban, pár héttel ezelőtt a Gellért téri Pagonyban mutatkozott be a KUVIK, amely egy alternatív taneszköz. Most végre élőben is megnézhettük ezt a nemcsak hasznos, hanem szép kivitelezésű, ráadásul újrahasznosított kartonból készült fejlesztő dobozkát, amely a nagyobb óvodásokat és kisiskolásoknak segít.

_MG_4353

PjulcsY egyedi készítésű babáit és állatkáit hozta el a piacra.

_MG_4340

A csúnya műanyag dobozok stílusos és nem utolsó sorban jópofa alternatívája a Cucc papírzsák. Ki kell próbálnunk, hátha jobban megy majd a pakolás.

_MG_4356_

A látszat csal, a nyugodtan legózó és rajzolgató gyerekek nem léteznek, ez csak pillanatnyi állapot volt. Mi nagyon jól éreztük magunkat az I. Pici Piacon, kicsit elfáradtunk, de nagyon várjuk a folytatást.

És akik még ott voltak (reméljük, hogy ne felejtettünk ki senkit, mert megérdemlik, hogy megismerjétek mindannyiukat):
Babybug hálózsákok
dolgoSKezek.blog.hu
TATZ az első hazai ideiglenes designer tetoválásokat tervező csapata
Mit varrnak a Matula ikrek?
Kreapro – Kreatív Apróságok Boltja
Horgooka kreatív mamalánc
Cseppke
babyberry babaszoba
PukiBoo babacipők
Judit Vigvari Design hagyományőrző kollekciója
Liliputi Bababolt
JógaDúla tanácsadás
BonZsúr Decor egyedi, személyre vagy témára szabott, kézzel készített dekorációk
Mamzi horgolt home decor
Waiting For You – Kismamaruhák
pici and the city
Szoka Design
Lyn Boutique
Monello baby&more
FAWorite
Beszélő babakezek
potanyu.hu
Lidércke varrományai
Naturaconte
Zokni Nyunya
Ginger Brownie
Olivia Natural
Mommy Mia
Piloo puhatalpú bőrcipők
Szülővé születünk
La Mome blog
ludoshka
Bamaho babahordozási tanácsadás, hordozóeszközök, mosható pelenkák
Alex a keksz nyírfacukorral édesített kekszek
Mammyblue gyógyító ásványok
Papi-design
Mandula Dolls egyedi babák
MammBa
Meilinger Zita BIBURI
B i m b a :: design gyerekeknek
Pocket Trailer
A Pici Piac hivatalos fotósa a Little Pink Photography by Zitus, akinek köszönjük a legózást 😉

Nézzétek meg 15 kihagyhatatlan júniusi fesztivál válogatásunkat is!
A legjobb hétvégi programokért, interjúkért, a legújabb gyerekbarát helyekért, személyes beszámolóinkért és válogatásainkért látogassatok el a minimatine.hu-ra és kövessétek közösségi oldalunkat.

Fotók: Minimatiné