Itt jártunk – Millipop Buda új vidámparkja

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

millipop716_o

Ha már beharangoztuk csütörtökön, hogy nyit Buda új vidámparkja, a Millipop, elmentünk, hogy beszámoljunk Nektek, mire készüljetek, mit találtok a Millenáris Fogadó épületében. 2016. tavaszán ismét ellátogattunk a játszóházba, legfrissebb beszámolónk újdonságokkal itt!

A hely péntek délután nyitott, így nem készült el még minden, pár részen még pakolgattak, pl. a sóhomokozót sem fejezték be.
A bejáratnál rögtön a nagy mászóka egységbe botlunk, a nagy piros hullámos csúszdával (bandacsúszda, mert 4-en csúszhatnak egymás mellett) és egyéb elemekkel. Ez a rész volt az egyik kedvencünk. Tényleg sikerült egy jó és biztonságos részleget létrehozni.  Nem lépcsőn, hanem lejtőkön közlekedhetünk felfelé, a gumilapokban tyúklétraszerű kapaszkodók vannak, így kisebbek és nagyobbak is fel tudnak mászni, vagy lábon vagy négykézláb közlekedve. Többféle óriáscsúszda van, egy sima nagylejtős, egy csőben futó és a hullámos. Mindenhol hálók védenek és a csöveket leburkolták polifoammal. Több trambulint találunk, köztük két 45 fokosat is.

millipop93_o

millipop069_o

millipop552_o

millipop2441

millipop2436

Az egyes játékelemek labrintusszerűen kapcsolódnak egymáshoz, ötletesen alakították ki a bejáratokat is. Egy egységet képez az egész játékterület, de mégis jól elkülöníthetőek egymástól, ötletes bejáratokkal.
Többféle járművet is kipróbálhatunk, pl. háromkerekű bringát, rollert.
Két részre is kihelyeztek játékkonzolokat a nagyobb gyerekeknek, az egyikben a hagyományossal, a másikban a mozgásérzékelőssel játszhatnak. Szintén a high tech korszakot tükrözi a 3D gyurmaLab, amit a magyar szabadalom Leornardo egérrel navigálhatunk. A padlástérben kapott helyett a lazer tag aréna, ahol lézerfegyverekkel speciális sisakban játszhatunk.

millipop41_o

millipop444

millipop456

A Millipopban találunk még Gipsz korszak játszóházat, ahol előre elkészített sablonokat festhetünk ki, ezért plusz pénzt kell fizetni, 1600 Ft-tól adják a legkisebbet. Ez a részleg külön is látogatható. Szintén plusz pénzes a „játékterem szoba”, ahol 100 Ft-os zsetonokkal működnek a gépek. Van itt táncolós, labdadobálós, lövöldözős, focizós, ugróköteles, bokszolós gép, ami állítólag fejleszti gyerekünket. Ezeket inkább kihagytuk…

millipop38_o

millipop40_omillipop447

A kisebbeknek a Totyogó részleg ajánlatos, kb. 6 éves korig. Itt találunk gumiállatokat, amin ugrálhatnak, nagy építőkockákat, óriás labdákat. Golyómedence is van két kisebb csúszdával.

millipop_35_o

A galérián (aki már járt a Fogadóban itt volt régen a kávézó) találjuk a Millipop bisztrót. Ide is megérkezhetünk csövön vagy függőhídon keresztül, a kisebbeknek játszósarkot alakítottak ki. A kínálat nem túl fantáziadús. 1790 Ft körül van a reggeli, ami croissant, mini bagett, vaj, kávé, kakaó. A menü 1290 Ft körül van: hot-dog, hamburger, fish and chips, csirkefalatok + valami üdítő. Lehet kapni még többféle salátát is. A játszóház területén nem lehet enni, de az öltözőben megehetjük hozott szendvicsünket. Több részen is szétszórtak babzsákokat, hogy a szülők is tudjanak beszélgetni, ha már csemetéjük akkora, hogy nem kell annyira figyelni rá.

És még néhány praktikus infó. A helyen váltócipő, zokni vagy lábzsák használata kötelező. Elég jól fűtött, a Totyogó rész túlságosan is, fázni biztosan nem fogtok. 300 Ft-ért bérelhettek szekrényt az öltözőben. Kevesebb szekrény van, mint amennyi a férőhely. Külön pelenkázót a mosdók mellett találtok. A belépőt és az egyéb szolgáltatások árait itt olvashatjátok.

Fotók: Millipop, Minimatiné