Itt jártunk – Holnemvolt Park újra

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

holnemvoltpark_6915

A Park 2018-ig zárva tart! A Holnemvolt Park megnyitójáról már beszámoltunk nektek. Mivel sokan szerettétek és olvastátok a bejegyzést és vakációs programnak is jó választás, most ismét visszatértünk, hogy megnézzük, mi változott, mi készült, épült azóta. Összességében vannak jó részek, a klasszikus játékok kedvesek, a retro elemek viccesek, de sok helyen még sivár a környezet és kevés az árnyék. Mentségére legyen mondva, hogy folyamatosan építkeznek, szerelnek valamit, és rengeteg munkát kaptak örökségül.

holnemvolt_park_IMG_6777

Több lezárt részt találtunk, ahol építkeznek. A hullámvasútnál készül az új Szép Ilona játszótér a krokodilos csúszda közelében, amit júliusra ígértek. A krokodilos csúszdánál nagyon hiányzik valamilyen árnyékoló. Vigyázzatok a fém csúszdával, mert ha süt a nap, már éget!

IMG_6787

Megnyitott a gokart pálya, ahol 1 zsetonért 15 percet autózhatnak a gyerekek. Vannak jó minőségű kisebb és nagyobb járművek is korosztálytól függően, felnőtteknek is. Próbálták színes gumiabroncsokkal „feldobni” a helyet, de elég sivár ez a rész. Nagy betonplacc, semmi árnyék. Éppen úgy mint a mellette található kis kerti vasút, amely szintén elég fantáziátlan és szegényes pályán halad körbe. Az biztos, hogy nagy kánikulában nem túl kellemes. Valószínű ez csak egy ideiglenes kényszermegoldás, és ezt a részt is felújítják majd. Innen nagyon nehezen tudtunk elszabadulni, mert a fiúknak nagyon tetszett, de hogy a lányok se maradjanak ki semmi jóból, ők rózsaszín gokartokkal száguldozhatnak.

holnemvolt_park_MG_6811

_MG_6809

IMG_6786

Elkészült azóta a kalandpark. Majomfa mászó (400 Ft/fő/2 próba), bungee-trambulin (5 perc 500 Ft), csúszópálya (145 cm-től, 2 csúszás 800 Ft), mászógép (200 Ft/fő) és nagy kalandpálya (2-2,5 órás program 1200 Ft/fő, családi belépő 4600 Ft) vár benneteket.

IMG_6982

holnemvolt_park_IMG_6991

IMG_6979

A körhinták között szintén több korosztálynak valót találhattok. A legkisebbeknek autós, lovas, szamaras (200 Ft/fő), a felnőtteknek klasszikus és van családi hattyús (400 Ft/fő) is. Elég jó hangulatúak, bár még mindig a műemlék körhinta (1 zseton, 200 Ft/fő) a kedvencünk. Kisebb gyerekekkel ez volt nálunk az egyik nagy sláger, több kört is mentek.

IMG_6767

IMG_6753

Ezúttal a Mesecsónakot próbáltuk ki (1 zseton, azaz 200 Ft/fő), amely az 1 éves tesztelőnknek tetszett a legjobban. Kb. óvodás korig vagy nosztalgiából ajánljuk. A bent található mesefigurák hagynak némi kivetnivalót, olyan csúnyácska kerti törpe formák, a pókok kedvelt tanyája, de legalább nem volt drága.

_MG_6850

_MG_6866

Az állatsimogatót is átköltöztették az Állatkertből a Holnemvolt Parkba (régi helyén az Állatkertben most a kenguruknak épült egy elég jó kifutó).

_MG_6863

holnemvolt_park_MG_6860

Vigyázni kell, mert a kecskék „támadnak” és mindent megesznek, amit érnek 🙂 12 és 14 óra között dámszarvasokat is lehet simogatni.

IMG_7003

IMG_6993

Szurikáták új kifutója a tevék mellett kapott helyet. Az Állatkertben nagy népszerűségnek örvendenek, nyár elején is születtek új példányok. Ide is jutott belőlük. Az állatos részek megtekintéséért legalább nem kell külön fizetni.

IMG_6879

IMG_6883

A Parkban négy különféle lófajtát mutatnak be, a legkisebbektől a legnagyobbakig.

IMG_6970

A flamingók, tevék is kapta egy részt a Parkban, illetve a papagájok röpdét. Egy régebbi mederbe, ami talán szökőkút lehetett, teknősök költöztek.

holnemvolt_park_MG_6836

A Manófalva részen lehet lovagolni, itt kapott helyet a szintén közkedvelt Tengerimalac város, amelyet Állatkertből már ismerhettek.

_MG_6833

_MG_6843

Színes faházakat is találunk itt, a talaj pedig homokos. Kár, hogy a házakban nincs kis asztal, szék, bútor. Itt is van még bőven fejleszteni való.

_MG_6844

A játékhoz jelmezeket is fel lehet venni, de a kínálat egy picit fantáziátlan.

IMG_6826

IMG_6877

A Mesevasút ugyanaz maradt mint gyermekkorunkban, sőt szüleink gyerekkorában. 2 zseton/főért (400 Ft) nézhetitek meg a János vitézt. Még a mesélő hangja sem változott.

IMG_6820

IMG_6819

IMG_6817

A régi Vidámpark feliratot, tárgyakat, zsetonokat, attrakciókat egy kiállítás őrizte meg az utókornak. Itt lehet fényképezkedni Bástya elvtárssal is.

_MG_6905

_MG_6927

_MG_6895

_MG_6933

Különböző attrakciókat is találtok a Park területén. Ezeket még nem próbáltuk ki. Pl.: a Papagájparádé (naponta 11 és 14 órakor, hétvégén gyakrabban; 2 zseton/fő, 20 perc), Szörnyecskék Háza, Falabirintus, Vásárfia Műhely, Marica Bábszínháza (pénteken és hétvégenként 500-1000 Ft). Biztos visszatérünk még ide, mert a fiúk nagyon élvezték ezt a napot. Kíváncsian várjuk a folytatást is, az új játszóteret, a műemléki céllövöldét és a további fejlesztéseket.

IMG_7010

ZSETONOS RENDSZER:

1 zseton 200 Ft.
A zsetonokat a büfékben és automatákban is vásárolhattok, de ebből még mindig nincs túl sok. Van, ahonnan elég nagy távolságot kell bejárni, mire hozzájuthattok (mosdók tekintetében szintén nem túl jó a helyzet). Vannak olyan játékok is, amelyeknél helyben kell fizetni készpénzzel, pl. a kisebb körhinta vagy szerintünk a világ legrondább kisvonata. Ez valószínű az üzemeltetőtől függ. Érdemes kiszámolni, hogy kb. mennyit szeretnétek költeni, hogy ne kelljen rohangálni a zsetonokért.

BÜFÉK:

Vendéglátóipari egységek tekintetében inkább a lacikonyhás részt válasszátok, illetve van egy biosarok a bejáratnál található kávézóban, ahol lehet értelmesebb rágcsálnivalókat és italt kapni.

ÁRAK:

Minden állatkerti belépőjeggyel és bérlettel látogatható a Holnemvolt Park, átjárással az Állatkert területéről (a nagy játszótér mögött lehet átmenni).
Ha csak a Parkba mennétek (régi vidámparki főbejáraton keresztül), akkor 500 Ft a belépő.
Egyéb árakat itt találtok. A térképet innen tölthetitek le.

Beszámolónkat a megnyitóról és hasznos infókat (parkolás és egyebek) itt találtok.
Időközben megnyílt a Park területén a Tündér Ilona játszótér is, amely zseton nélkül látogatható. Beszámolónk itt.
Mi várható a 2015-ös évadban? Újdonságok, árak, programok itt.

Fotók: Minimatiné