Itt jártunk – Megnyílt a Pom Pom játszótér

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

_MG_9209

Szeptember 3-án este 17 órakor megnyitották a Naphegy téren a főváros legújabb tematikus játszóterét. A kissé káoszba forduló társadalmi eseményen volt minden: meseolvasás, táncverseny, kékhajú bohóc, Paff a bűvös sárkány és Vuk végtelenített CD megspékelve Scooby doo dalával. Osztottak Pom Pom kitűzőt és csokit is Gombóc Artúr módra. Sok nevető és síró gyerek, igazi őskáosz 🙂 De jöjjenek az újdonságok és pár környékbeli kedvencünk is!

_MG_9157

_MG_9144

_MG_9143

A játszótéren Pom Pom történetei, illetve szereplői elevenednek meg a játékokon keresztül. A központi részen találjuk Gombóc Artúr, Festéktüsszentő Hapci Benő és Madárvédő Golyókapkodó házát.

IMG_9179

IMG_9178

IMG_9177

pom_pom_IMG_9636

A Naphegy tér adottságait követve a játszótér kör alakú, amely jól átláthatóvá teszi a terepet, de a játékok elrendezése és a sok elbújós, „itt bemegyek ott kijövök” helyszín nem könnyíti meg a szülők dolgát, viszont a gyerekeink nagyon szerették.

IMG_9199

A kerítés tövében színes tablókon kommentálják az előttük lévő játékok meséhez kapcsolódó sztorijait, összesen nyolcat.

pom_pom_IMG_9641

pom_pom_MG_9575

Megjelenik Gombóc Artúr története, akit először hajóról majd vonatról is letessékelnek túlsúlya miatt. A hajós részen hálóval lehet felmászni és sárga csőcsúszdán lecsúszni. A hajó fenti részének korlátjára műanyag háló került a lepotyogás elkerülése miatt, ami sajnos már a megnyitón elszakadt, nem bírta a tömeget, de rögtön javították.

pom_pom_MG_9150

A vagonokat és mozdonyt is csinálhatták volna egy kicsit fantáziadúsabbra és játékosabbra, pl. egy igazi kormány elfért volna benne.

pom_pom_MG_9591

pom_pom_MG_9570_

A kisebbeknek van két bébihinta, egy kisebb csúszda, rugós játékok (pompomos motor), radírpók hálója mászóka.
A homokozó a Szomorú Szamovár és a hirdetőoszlop mellett kapott helyet. A játékokat gumilappal vették körbe, a többi rész kavicsos.

IMG_9189

A kút, vagyis a Szomorú Szamovár adja a vizet. A rézcsap rajta nagyon szép, de talán egy magától elzáródó praktikusabb megoldás lett volna. A téren 2 db mobil wc-ét is felállítottak. A szemetesek tetejére Gombóc Artúr figurája került. A külső részen egy felnőtt tornaparkot is találtok, mellette van egy közért, ami jól jöhet.

_MG_9159

A figurákat Sajdik Ferenc tervei alapján, aki személyesen is megjelent a megnyitón, Peredy Zoltán és Jarosch Imre iparművészek készítették. Nevüket azon a padon találtuk, amely biztos, hogy kedvenc fényképezkedési helyszín lesz Picurral és a kicsit túlságosan barna Pom Pom-mal 🙂

pom_pom_jatszoter_terkep

Megközelítés: A 178-as busz a játszótér mellett tesz le, amelyre az Astoriánál, a Blahán, a Keletiben és Budán, a Dózsa György téren is felszállhattok, illetve a Tabán felől gyalogosan (az Orvos lépcsőn) 5 perc alatt felsétálhattok. A közelben sok jó helyet találtok, köztük a Cuppcake-et a Krisztina körúton, a Balambért és A Nagymama Házi Boltját Pauler utcában, illetve a Szamóca gyerekboltot, ahol normál áron kaphattok jófajta gyerekcuccokat. Az Anno Meseboltot is érdemes megnézni a Mészáros utca elején, ha a környéken jártok. Ha már Gombóc Artúrról is szól a bejegyzés, akkor csokirajongóknak a Chococo Csokoládériumban a helyük!

További jó családi programokért látogassatok el a minimatine.hu-ra és közösségi oldalunkra!

Fotók: Minimatiné