Itt jártunk – Megnyílt a kibővített Vuk játszótér

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

vuk_jatszoter

Alig hevertük ki a Pom Pom játszótér megnyitóját, újabb ünnepségre indultunk, ezúttal a Vuk játszótérre a Gellért-hegyen. A helyet négy évvel ezelőtt építették az I. kerületben lakó Dargay Attila emlékre. Most nyáron kibővítették, érdemes kipróbálni!

_MG_9246_

A hétfőn elmaradt megnyitó után szerencsére péntek délután az idő is kegyes volt. Az Eszter-lánc mesezenekar húzta a talpalávalót, osztottak Vuk kitűzőt, és állatbemutató is volt, amit inkább kihagyhattak volna, mert valahogy rögtön eszünkbe jutott Karak örökbecsű mondása: „Simabőrű Ember, aki mindent fel akar falni előlünk…” Szegény róka nem tűnt túl boldognak, hogy játszótér megnyitóra hozták.

vuk_jatszoter_MG_9261_

vuk_jatszoter_IMG_9292

vuk_jatszoter_MG_9323

A gyerekek kedvence a rókavár volt, amely nem csak azért szuper, mert nagy csövekben lehet mászkálni, több kijáraton kijönni, hanem mert gumilappal borították be és fel lehet mászni a tetejére, ahova még egy fa ülőalkalmatosságot is készítettek, ahonnan belátni az egész teret. 1 éves tesztelőnk teljes extázisban rohangált fel s alá a csövekben.

vuk_jatszoter_MG_9325

IMG_9316

_MG_9252_

vuk_jatszoter_MG_9227

Van itt még mászókás csúszda, hinták, rugós motorok, homokozó, amit végre árnyékolóval is befedtek, természetesen a Vuk rajzfilmből vett jelenetekkel és figurákkal.

vuk_jatszoter_MG_9244

vuk_jatszoter_libak_MG_9218

Nagy kedvenc volt még Vuk és Karak figurájára, Vuk és Iny párosa, Unka a béka, Szú a sün, Vahur és az ölelkező libák.

vuk_jatszoter_MG_9235

A játszótér hátsó részébe egy kisebb kalandparkra emlékeztető rész került csúszka pályával, fapallós lengőhíddal, amely a 3-4 évesek számára is használható, mert elég alacsonyan lehet csúszni.
A hely adottságai elég jók, árnyas platán és gesztenyefák, és végre a gumilap mellé nem kavics, hanem mulcs került, aminek sokkal jobb a hangulata, ráadásul a játszótér tematikájához is nagyon passzol az erdei atmoszféra.

vuk_MG_9275

Igen dicséretreméltó az ötlet, hogy a játszótéren óriási sakktábla is található fa figurákkal. A kerítésen lévő molinókon pedig néhány lépést is bemutatnak.

vuk_jatszoter_MG_9344

A játszótér közepén két piknikező asztalt is elhelyeztek, amiről rögtön az jutott eszünkbe, hogy itt szabadtéri szülinapot is lehet rendezni. Emellett van két fa szaletli, amibe beépített sakktábla és malomjáték is van. A fából készült padok körbeölelik a fákat. Van ivókút és két mobil wc (sajnos 2015-ben már nincs mobil wc!).

vuk_jatszoter_MG_9221

Megközelítés: a Móricz Zsigmond körtérről a 27-es busszal juttok fel, a Búsuló Juhász megállónál kell leszállni, onnan egy perc gyalogosan a Szirtes út és a Bérc utca sarkáig. Ha a megállótól felfelé indultok (Citadella felé), akkor meg a szintén nemrégiben nyílt Cerka-firka játszótérhez juttok.

További jó családi programokért látogassatok el a minimatine.hu-ra és közösségi oldalunkra!

Fotók: Minimatiné