Itt jártunk – Megnyílt a Margaréta utcai játszótér

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

margareta_jatszoter_MG_9359

A XII. kerületben, a Margaréta utcában augusztus végén nyílt meg egy új játszótér. A tervező Szalay-Szakály Zsuzsanna, valamint ugyanaz a kapolcsi csapat, az Ilona-malom Műhely volt mint a Cerka-firkánál, úgyhogy sok szép játékra, igényes kidolgozásra és több apró meglepetésre számíthattok. Érdemes kipróbálni!

margareta_jatszoter_MG_9349

margareta_jatszoter_MG_9372

Végre a hajós és egyéb mászókák után egy traktoros megoldás, óriási gumiabroncsokkal, kormánnyal és a végén csúszdával. A fiúk imádták.

margareta_jatszoter_MG_9407

Csodabogárból is van több.

margareta_MG_9369_

A Margaréta utcai játszótér egyik központi eleme az óriás faház, mindenféle mászóhálóval, kuckóval, csúszdával, fel- és lejárókkal, faragott állatokkal, itt-ott meglepetésekkel.

margareta_MG_9368

Szemet gyönyörködtető látvány az ilyen kidolgozású gyerekbútor, főleg egy játszótéren.

margareta_jatszoter_MG_9411_

A kis pöttyös gombás padok is igazán barátságosak, ráadásul gyerekere méretezték őket.

margareta_jatszoter_IMG_9398

margareta_jatszoter_IMG_9397

Ping-pong asztal és gumilapos kosárpályát is találtunk, ahol természetesen focizni is lehet.

margareta_jatszoter_MG_9410

Legkisebb tesztelőnk el volt bűvölve a fából készült szarvasbogár láttán. Hozzáteszem, hogy mi is…

margareta_MG_9384_

A homokozós részhez is került végre valami igazán izgalmas játék. A láncok segítségével fel-le lehet szállítani a vödröket, homokot, vizet. A kutat is a közelben alakították ki. A csiga meg egyszerűen gyönyörű.

napraforgo_jatszoter_MG_9418

A játszótér részben gumilappal fedett, rajta színes margarétákkal, részben műfüves. Akad igazi fű és mulcs, növények is bőven és egy óriási fa a hinták közelében.  A forgós és rugós játékok, sőt a hinta is kapcsolódik a margarétás tematikához. Délutánonként animátorok várják a gyerekeket gyurmával, színezőkkel, játékokkal egészen október elejéig.

Végre nem mobil a wc, hanem normál, ráadásul fával borított épületben, ugyan csak szeptember közepére ígérték, hogy működőképes lesz. A játszóteret a Kis János altábornagy utcánál találjátok a Polgármesteri Hivatal mögött.

 Fotók: Minimatiné