Itt jártunk – Kölyök-öböl Játszóház

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

_MG_8306_

A Kölyök-öböl játszóház Közép-Európa legnagyobb fából készült fejlesztő játszóháza, ahol tudatosan figyeltek arra, hogy a játékok természetes anyagból készüljenek, segítve ezzel a környezettudatos nevelést. A természetes fény, a kilátás, a zöldövezet azt az érzést keltette bennünk, hogy egy szuper kalandparkban vagyunk, igazán üdítő és különleges színfoltja a budapesti játszóház kínálatnak.Sajnos a játszóház már nem fogad külsős vendégeket, családi napköziként működnek tovább és nyári táborokat tartanak!

_MG_8311

A játszóház központi eleme a több részből álló fából készült mászókás rész, ahova több módon is feljuthattok.

_MG_8321

_MG_8326

_MG_8408

A mászókötélen feljutva a labrintusos részben mindenféle mozgó-egyensúly fejlesztő eszközön keresztül, majd egy óriás farönkön átmászva átjutunk a kúszást-mászást fejlesztő elemekhez.

_MG_8266_

Mindenhol hálók védik a gyerekeket, így még egy 2,5 éves is biztonságosan felmászhat, és mivel elég masszív az építmény, felnőttek is végigmehetnek rajta, és természetesen mi sem hagytuk ki. 🙂

_MG_8276

_MG_8287

_MG_8290

A lejutásra több lehetőség van a csőcsúszdától kezdve a labirintusos megoldásig, természetesen mindkettőt vagy százszor kipróbáltuk.

_MG_8300_

A lenti részben több mozgásfejlesztő eszközt találtok hintákat, egyensúlyozó padokat és egy mászófalat is, ahonnan egy puha szivacsra érkezhetnek, akik lepotyognak.

_MG_8415

A kisebbeknek elkülönített részben kialakítottak egy faházat csúszdával, illetve egy szuper puha anyagból összeépíthető házikót is.

_MG_8390

_MG_8376

A kávézó melletti teremben kedvencünk volt a golyópálya, de egészen a csúszó-mászó gyerekektől a nagyobbakig mindenki találhat magának olvasnivalót, társasjátékot, fából készült babaházat, versenypályát és még sok minden mást.

_MG_8379

_MG_8360

A kávézóban többféle jó minőségű gyümölcslevet, toast kenyeret (van padlizsános és pesztós is), egészséges nassolnivalókat, turmixokat is találtok a szokásos kávé, meleg étel, tea, édesség kínálat mellett. A kávéház rész közvetlen kapcsolatban van a kisszobával, így egy kis pihenés közben szemmel tarthatjátok a gyerekeket. Tavasztól a hátsó teraszon kis faház és trambulin is várja a családokat.
A szülinapokat is tarthatok, amelyről bővebben itt olvashattok. Többféle csomagból lehet választani. Illetve nyári táborokat is találtok náluk.
A nagyobb részben pedig nagyon kedves animátorok is segítenek. Gyermekmegőrzést is vállalnak, ugyan mi nem szeretjük rábízni a gyerekeinket idegenekre, de itt biztos szívesen hagynánk, mert az animátorok tényleg odafigyelnek és láthatóan szeretik a munkájukat. Törzsvendégeik elsősorban kismamák, akiknek nincs segítségük a mindennapokban, itt egy kicsit lazíthatnak, pl. olvashatnak vagy futhatnak egyet a Kopaszi-gáton.

_MG_8319_

A 2011-ben megnyílt játszóházat a tulajdonos, Mierniczky Laura maga tervezte, aki elsődleges szempontként a minőségi szórakoztatást tűzte ki céljául. Tudatosan választott kisebb és otthonosabb helyet, ahol nincsenek légvárak, zúgó, dübörgő, villódzó eszközök.

Sajnos a játszóház már nem fogad külsős vendégeket, családi napköziként működnek tovább és nyári táborokat tartanak!

HASZNOS INFORMÁCIÓK:

Sajnos a játszóház már nem fogad külsős vendégeket, családi napköziként működnek tovább és nyári táborokat tartanak!
Fb oldalukhoz itt csatlakozhattok.
Nyitvatartás: hétfőtől vasárnapig 10-19 óráig
Hol: Kopaszi-gát 9., a játszótér mellett

Látogassatok el a minimatine.hu-ra vagy közösségi oldalunkra! Hírlevelünkre itt tudtok feliratkozni!