Itt jártunk – Két Egér könyvesbolt – jan. 11.

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

P1170076

A Két Egér nem csupán egy aprócska könyvesbolt a Ráday utcában, hanem több annál. A gyerekkönyvekből igen széles a kínálat, a kiszolgálás barátságos, a bolt otthonos. Elmentünk, hogy megnézzük „Színes egér” foglalkozásukat. Minden héten szombaton 11 órától várják a kreatívkodni vágyó kicsiket és nagyobbakat.

P1170045

A bolt feletti galéria ideális hely erre. A falakon illusztrátorok kiállításai láthatók, inspiráló környezet. Nagy asztal, az asztalon színes papírok, ollók, kedves fogadtatás. O. Horváth Rékával készíthettünk állatos kollázsokat, pontosabban állatokat öltöztethettünk színes papírruhába. Volt aki ügyesen bánt az ollóval, mi még kevésbé, de remek ötlet, és színes maradék papírok, kenyeres zacskók, magazinok, ragasztó, papír és olló mindig akad otthon, mesét is fűzhetünk mellé. A mi elefántunk azóta átlényegült, újra ruha nélkül van és kiszínesedett, de a jó foglakozás továbbviszi az alkotókedvet. Remekül éreztük itt magunkat, legközelebb is kipróbáljuk és ajánljuk nektek is. A belépő 500 Ft, amit a boltban levásárolhattok.

P1170066

Emellett a boltban minden nap 19 és 20 óra között 10% kedvezményt kaptok a könyvek árából (törzsvendégeknek 15%). Saját kiadású könyveikről itt olvashattok bővebben.

Rendszeres programok minden héten:

KEDD – 17 óra:
Keddenként Kollár Bori (Borarti) tartja a műhelyeket. A foglalkozások 17 órától kezdődnek. Nagycsoportos óvodásokat és kisiskolásokat várnak. Belépődíj egy alkalomra: 1500 Ft, négy alkalomra: 5000 Ft.

CSÜTÖRTÖK – 10 óra:
Minden csütörtökön 10 órától Zenezug, ahol nemcsak a Gyí paci paripára, hanem Schumann Szilaj lovasára is lovagoltathatunk, a Moldván hajózhatunk és a Diótörővel  táncolhatunk. A foglalkozást elsősorban 0-3 éves gyerekeknek ajánlják. A Zenezugot Grasso-Kormos Mária tartja, aki óvó- és tanítónői tapasztalatokkal is rendelkező zenész, zenetanár. Családi belépő: 1000 Ft.

SZOMBAT – 11 óra:
„Színes egér” foglalkozás. Belépő: 500 Ft (levásárolható).

És hogy melyik könyvek voltak a Két Egér 2013-as nagy kedvencei? Itt elolvashatjátok.

Fotók: Két Egér