Itt jártunk – Joulupukki, Vörösmarty tér – dec.6.

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

joulupukki_3

Tavaly nem sokat láttunk az óbudai adventen a finn Mikulásból, későn is mentünk, meg nem is vagyunk nyomulósak. Ma délután elindultunk, hogy megnézzük, mi történik a Vörösmarty téren.

A tér közepén, a kis kézműves faházban rendezték be ideiglenes rezidenciáját diótörő bábuval, karácsonyfával. Ott volt manója is, aki a tolmácsolásban segített. 13 órától hirdették meg a rendezvényt. Nem sokat késtünk, de mire odaértünk már kanyargott a sor.  Aztán vártunk, és vártunk, alig mozdult a tömeg. Elterjedt a „rémhír”, hogy sietnie kell tovább, csak 2-ig marad. Kisebb lincshangulat alakult ki, aztán mégis fél3-kor távozott.
Joulupukkinak lenni embert próbáló dolog lehet. Kapott az ölébe mikulássapkás kutyát, nagyobb gyerekeket is, még fiatal lányok is fényképezkedtek. Ott volt valami celeb is egy fotóssal, de szerencsére volt annyi tartása a Mikulás csapatának, hogy ezt azért mégse. Nekik is várni kellett. Mikulás maradjon inkább a gyerekeké.

Nálunk húzták meg a sort, hogy nem mehetünk be, de aztán mégis bejutottunk. Pacsiztunk, integettünk, szaloncukrot kaptunk. A Mikulás is kapott több ajándékot. Ez azért kedves volt néhány honfitársunktól. Ott sorakozott pár finom magyar borocska a puttonyában. Testőrei, a „modern krampuszok” idén is elkísérték, kedvesek és segítőkészek voltak.

Itt találkozhattok még vele a napokban. Menjetek időben és sok türelmet kívánunk hozzá!